ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Παίξτε του μια, να μην τυραννιέται..

Τι είναι πάλι αυτές οι ημιτασιόν καταστάσεις, με … αφαίρεση δύο ακτινών και παραλλαγή της διακήρυξης του ‘73; Δεν έχει τα … κότσια ο Βαγγέλας να τα κάνει όλα πέρα, και να αλλάξει όνομα και σύμβολο, αφού έτσι και αλλιώς καμία από τις βασικές αρχές του τότε ΠΑΣΟΚ δεν ισχύει σήμερα;

Το ΠΑΣΟΚ ψυχομαχεί εδώ και χρόνια, συντρόφια, πάρτε το χαμπάρι! Παίξτε του λοιπόν μια, να μην τυραννιέται, που λέει και το ανέκδοτο! Παραδεχτείτε το ανοιχτά: ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΠΑΣΟΚ! Είστε κάτι άλλο. Ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα, ούτε καν κίνημα. Βρείτε λοιπόν ένα όνομα, βαφτίστε το κόμμα σας, και λυτρώστε και αυτούς που δε νιώθουν καθόλου κοντά σας, αλλά δεν τους κάνει καρδιά να φύγουν από το “ΠΑΣΟΚ”!

1 σχόλιο:

  1. Η χαμένη τιμή της σοσιαλδημοκρατίας ή η μικρή ιστορία της σοσιαλδημοκρατίας.

    Το ΠΑΣΟΚ είναι πράγματι ένα καλό παράδειγμα για το που καταντάει η σοσιαλδημοκρατία που ξεκινάει με ένα αγωνιστικό πρόγραμμα (Επί Ανδρέα) που εμπεριέχει ακόμα και σοσιαλιστικά αιτήματα, ειδικά μετά από μια περίοδο οικονομικής και πολιτικής αστάθειας (κατά συνέπεια και κοινωνικής). Όμως με την ανάπτυξη του ελληνικού καπιταλισμού, η σοσιαλδημοκρατία ενσωματώνεται πολύ εύκολα, γιατί έχει και δίνει στο λαό. Και έρχεται η καπιταλιστική κρίση, όπου όλοι αποκαλύπτονται (και για τη συνέπεια των θέσεων τους) και αδυνατεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα (πως, ποιοι και γιατί). Δεν της μένει λοιπόν παρά να ενσωματωθεί εντελώς σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ακολουθώντας τις επιταγές της οικονομίας και να εξαφανίσει κάθε ίχνος σοσιαλημοκρατικής αρχής.

    Το ίδιο αποδεικνύεται και με τη ΔΗΜΑΡ και ελπίζω όχι και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Καλό ξημέρωμα.

    Υ.Γ. Σοσιαλδημοκρατία, με την έννοια της μετάβασης σε έναν ''σοσιαλισμό'' με καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής (δηλαδή με την ύπαρξη μονοπωλίων). Δηλαδή περιορίζεται μονάχα στο πολιτικό κομμάτι και όχι στο οικονομικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή