ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Μπουρουντί, σου ερχόμαστε!

Στην 96η θέση της κατάταξης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για την ανταγωνιστικότητα, υποχώρησε η Ελλάδα, από την 90ή το 2011. Και αυτό ΜΕΤΑ τη λήψη όλων των μέτρων των μνημονίων που αφορούσαν τη μείωση των μισθών κατά μέσο όρο 22% στον ιδιωτικό τομέα (για το δημόσιο ξεπερνά το 40%) στο όνομα της… αύξησης της ανταγωνιστικότητας!
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 2012-1
Κι όμως, παρόλα αυτά, ακόμα και μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της έκθεσης, που δείχνει την πλήρη αποτυχία αυτής της πτυχής του μνημονίου, που έλεγε ότι με τη μείωση των μισθών θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα στη χώρα μας, η κυβέρνηση διαρρέει email της ΤΡΟΙΚΑΣ με το οποίο...
ζητείται να απελευθερωθούν κι άλλο οι εργασιακές σχέσεις και να μειωθούν περεταίρω οι μισθοί!
Η έκθεση αυτή είναι άλλη μια δικαίωση όσων υποστήριζαν ότι η ανταγωνιστικότητα δεν εξαρτάται από το εργασιακό κόστος, αλλά από ένα σορό άλλους παράγοντες, όπως π.χ. η φορολογική σταθερότητα. Εξάλλου,αν το εργασιακό κόστος  ήταν ο κρίσιμος παράγοντας, η Βουλγαρία και η Ινδία θα ήταν παράδεισος επενδύσεων!
Για την ιστορία, οι χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για την ανταγωνιστικότητα είναι 144 στον αριθμό, με την Ελβετία να κρατάει για 4η συνεχή χρονιά την πρώτη θέση. Ακολουθούν Σιγκαπούρη, Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Χονγκ Κονγκ και Ιαπωνία.
Όσον αφορά στην ΕΕ των 27, η χώρα μας βρίσκεται στην 25η θέση, μόλις πίσω από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Τελευταία χώρα στην παγκόσμια κατάταξη είναι το Μπουρουντί. Όχι για πολλά χρόνια ακόμα, αν συνεχίσουμε αυτή την πολιτική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου