ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Δ.Τ: Εκδήλωση – συζήτηση στο Ηράκλειο με τίτλο “Καμία δίωξη στους 12 φοιτητές του Φυσικού”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καμία δίωξη στους 12 φοιτητές του Φυσικού Κρήτης!
Η νεολαία στο στόχαστρο!
Σπάμε την Ομερτά
Τον Σεπτέμβρη του 2011 πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα φοιτητικές κινητοποιήσεις εναντία στο νέο νόμο διάλυσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στις πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας. Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων η γενική συνέλευση των φοιτητών του Φυσικού του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησε κατάληψη μιας εβδομάδας με αποτέλεσμα να μη δοθούν κάποια από τα μαθήματα της εξεταστικής. Μετά τη λήξη της κατάληψης, ο σύλλογος των φοιτητών προσπάθησε να πραγματοποιηθεί η αναπλήρωση των μαθημάτων -όπως έγινε στην υπόλοιπη χώρα- όμως αντιμετώπισε την άρνηση και τον εμπαιγμό. Έτσι, αποφασίστηκε ο σύλλογος να παραστεί στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος για μία παράσταση διαμαρτυρίας ώστε να παρθεί πίσω η άδικη απόφαση. Οι καθηγητές του τμήματος όμως αντί να πάρουν απόφαση για την εξεταστική, κάλεσαν την Αστυνομία, έδωσαν ονόματα φοιτητών στην Ασφάλεια, απειλώντας με διαγραφές και μηνύσεις. Ένα χρόνο μετά από τα γεγονότα, 12 φοιτητές του Φυσικού καλούνται στο Πειθαρχικό με απειλές διακοπής εξαμήνου.
Είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι....
η παραπομπή των 12 φοιτητών του Φυσικού στο Πειθαρχικό αποτελεί πολιτική δίωξη. Εντάσσεται και αυτή στη δίωξη των δημοκρατικών ελευθεριών μέσα στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και την κοινωνία. Αυτό δείχνει και η πρόσφατη δίωξη του καθηγητή Δημήτρη Πατέλη στο Πολυτεχνείο Κρήτης αλλά και η παρέμβαση εισαγγελέα στο ΑΠΘ λόγω της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο εν λόγω ίδρυμα για την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των ΑΕΙ. Στο πρόσωπο των 12 φοιτητών του Φυσικού, στοχοποιείται όποιος αγωνίζεται και διεκδικεί τα δικαιώματά του, όποιος αρνείται να υποταχθεί στη δυστυχία που ετοιμάζουν, όποιος αγωνίζεται για να μην χρειαστεί να μεταναστεύσει εκείνο το ανθρώπινο και επιστημονικό δυναμικό που μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση του τόπου, για να μην μετατραπεί η μόρφωση σε προνόμιο για λίγους.
Ο σύλλογος φοιτητών Ιατρικής και βιολογικού καλούν όλο τον κόσμο να παραστεί στην εκδήλωση - συζήτηση για το θέμα την Παρασκευή 19/10 και ώρα 19:00 στην Λότζια (Δημαρχείο Ηρακλείου), με τίτλο “Καμία δίωξη στους 12 φοιτητές του Φυσικού”
Ομιλητές:
  • Θεανώ Φωτίου : Βουλευτής επικράτειας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πανεπιστημιακός ΕΜΠ
  • Νίκος Σερντεδάκης : Επίκουρος καθηγητής κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης
Καταγγέλλουμε τις πολιτικές διώξεις που καταργούν την ακαδημαϊκή ελευθερία της έκφρασης!!!
Ζητάμε την άμεση οριστική απαλλαγή των 12 φοιτητών από τις κατηγορίες που τους προσάπτονται!!
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!!!
Σύλλογοι Φοιτητών Ιατρικής - Βιολογικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου