ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δ.Τ: Αξιοκρατία και απολύσεις στο Δήμο Ηρακλείου

image
ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. Κουράκη Γιάννη
KOIN: 1. Δημοτικές Παρατάξεις 2. Συλλόγους εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου 3. ΜΜΕ
ΘΕΜΑ: Διαφάνεια - αξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών του Δήμου και επικείμενες απολύσεις προσωπικού
Α. Διαφάνεια – αξιοκρατία στην επιλογή στελεχών
Κύριε Δήμαρχε
Στα πλαίσια της διαφάνειας και του ελέγχου που οφείλουμε να ασκούμε, αλλά και για να γνωρίζουμε ποια είναι τα στελέχη του Δήμου, ζητούμε να μας χορηγηθεί ενημερωτικό έγγραφο – πίνακας όπου να καταγράφονται:

  1. Τα ονοματεπώνυμα των υπαλλήλων – στελεχών του Δήμου και η θέση τους (Διευθυντές, Τμηματάρχες ή κατ΄αναπλήρωση προιστάμενοι Διεύθυνσης ή Τμήματος κλπ) και συγκεκριμένα σε ποια υπηρεσία ή τμήμα ή αυτοτελές γραφείο προίστανται.
  2. Ποια από τα ανωτέρω στελέχη έχουν κριθεί από Υπηρεσιακό Συμβούλιο, με ποια απόφαση και για ποια θέση.
  3. Υπάρχουν στελέχη που τοποθετήθηκαν με Απόφαση Δημάρχου, χωρίς να έχουν κριθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, με βάση την διαδικασία του άρθρου 100 του Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων; Οι σχετικές αποφάσεις του Δημάρχου έχουν αναρτηθεί όλες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αν όχι γιατί;
  4. Ποια από τα ανωτέρω στελέχη λαμβάνουν επίδομα θέσης και για ποια θέση.
  5. Ποια από τα ανωτέρω στελέχη ασκούσαν καθήκοντα προϊσταμένου ομοειδούς Διεύθυνσης ή Τμήματος πριν τη συνένωση των Δήμων.
  6. Πόσοι υπάλληλοι του Δήμου διαθέτουν μεταπτυχιακούς τίτλους και πόσοι από αυτούς έχουν θέση ευθύνης.
Προκειμένου η απάντηση να έχει πλήρη σαφήνεια και για να διευκολύνουμε στη διαδικασία απάντησης των ανωτέρω ερωτημάτων, θα μπορούσε η απάντηση να έχει την παρακάτω μορφή:
image
 Β. Επικείμενες απολύσεις προσωπικού.
Κατά την περίοδο 2008 -2009 τόσο ο πρώην Δήμος Ηρακλείου (Καποδιστριακός) όσο και οι άλλοι που συνενώθηκαν με αυτόν καθώς και τα νομικά τους πρόσωπα, είχαν προβεί σε προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων μόνιμου προσωπικου μέσω ΑΣΕΠ. Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε τη συνέχεια και το τελικό αποτέλεσμα των συγκεκριμένων προσλήψεων, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:
1. Εκδόηκαν προσωρινά απαοτελέσματα για τις προκηρύξεις που έγιναν το διάστημα αυτό; Δημοσιεύτηκαν οι αντίστοιχοι πίνακες διοριστεών και αν όχι γιατί;
2. Διορίστηκαν κάποιοι από τις προκηρύξεις αυτές; Αν ναι, πόσοι και ποιοί και αν όχι γιατί;
3. Πόσοι υποψήφιοι προσλήφθηκαν με σύμβαση ορισμένου χρόνου μετά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων για τις θέσεις που είχαν προκηρυχτεί και πόσοι υπηρετούν σήμερα;
4. Γιατί ζητήθηκε πρόσφατα από όσους προσλήφθηκαν με τον παραπάνω τρόπο και δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστεών, να πάρουν άμεσα την άδειά τους με σκοπό να απολυθούν, όταν (σύμφωνα με το νόμο), αυτοί «........απολύονται το αργότερο την προηγουμένη της δημοσίευσης των ατομικών πράξεων διορισμού των περιλαμβανομένων στον πίνακα διοριστέων».
Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας. Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε δεσμευτεί να εργαστούμε για την πάταξη κάθε ρουσφετολογικής και μη αξιοκρατικής πολιτικής στη βάση των όποιων πελατειακών σχέσεων, την πολιτική δηλαδή που αποδεδειγμένα πλέον οδήγησε δυστυχώς και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή, ελπίζοντας πως δεν θα συναντήσουμε τέτοια φαινόμενα στο Δήμο Ηρακλείου.

Ηράκλειο 22/10/2012
Η Δημοτική Ομάδα της Α.Π.
Κώστας Καμπιτάκης, Ευσεβία Γιάνναρη, Μανώλης Μαυρογιάννης

1 σχόλιο:

  1. Αντίπαλε, θέλω να σου γνωρίσω ότι ο Δήμος έχει απο το 2005 να κάνει κρίσεις Διευθυντών και προϊσταμένων. Έτσι υπάρχουν αρκετές θέσεις για να βολευτούν τα "δικά μας παιδιά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή