ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Έστησαν καζάνια στο δημαρχείο Ηρακλείου οι Τρίτεκνοι (βίντεο και φωτ)!

DSC07250
Καζάνια συσσιτίων έστησαν έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου οι Τρίτεκνοι του νομού, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει τα παιδιά ως τεκμήρια. Τα καζάνια στήθηκαν γύρω στις 11 το πρωί, και αφού μοιράστηκαν μακαρόνια με ανθότυρο και βραστό κρέας στους περαστικούς, ακολούθησε πορεία από την πλατεία Καλεργών – Δαιδάλου με πρώτη στάση την Περιφέρεια Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας, όπου επιδόθηκε ψήφισμα. Στη συνέχεια η πορεία  κατευθύνθηκε προς τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου, όπου οι τρίτεκνοι ζήτησαν να ισχύσουν ξανά οι εκπτώσεις που το τελευταίο διάστημα έχουν καταργηθεί.
Δείτε το βίντεο από την πρωτότυπη αυτή διαμαρτυρία:

Ανάλογες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας , με τους τρίτεκνους να διεκδικούν:
- την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.
- την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.
- να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.
DSC07251 DSC07252
DSC07255

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου