ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Αυτοί είναι οι αγρότες της Κρήτης (φωτ);

DSC07098
Αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο. Μάλιστα, ήταν απ’ ότι λένε και Παγκρήτιο, ή τουλάχιστον της Ανατολικής Κρήτης, αφού συμμετείχαν και αγρότες από την Ιεράπετρα. Και ναι, η πορεία των οχημάτων ήταν εντυπωσιακή, ναι προκλήθηκε αναστάτωση, αλλά η συγκέντρωση στο κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ήταν τουλάχιστον απογοητευτική από πλευράς πλήθους. Και να σημειωθεί ότι στο όποιο πλήθος μαζεύτηκε - δεν έχει σημασία αν ήταν 500 ή 1000, όταν θα έπρεπε να είναι δεκάδες χιλιάδες – συμπεριλαμβάνονται και… υπάλληλοι δήμων που έκλεισαν για να τους συμπαρασταθούν!!!
Στις εικόνες που ακολουθούν φαίνεται πράγματι ότι...
τα αυτοκίνητα ήταν αρκετά, και κατέλαβαν μετά το τέλος της (πρωινής) πορείας το τμήμα της παραλιακής λεωφόρου από τον κόμβο του ΟΛΗ μέχρι την πλατεία 18 Άγγλων (25ης Αυγούστου) σε 4 σειρές. Όσο για τους υπόλοιπους οι οποίοι υποτίθεται ότι συμπαραστάθηκαν, οι εργαζόμενοι από τους δήμους δεν ξεπερνούσαν τα 100 άτομα, ενώ ΟΛΑ τα μαγαζιά του Ηρακλείου ήταν ανοιχτά, παρά την απόφαση του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου για κλείσιμο των καταστημάτων την ώρα του συλλαλητηρίου. Μάλιστα, κατά τις 1 με 2 το μεσημέρι, οι καφετέριες του Ηρακλείου γέμισαν με νεαρούς αγρότες, οι οποίοι ήπιαν … το εσπρεσάκι τους κρατώντας τις μαγκούρες παρά πόδας!
Και όλα αυτά, όταν οι αγρότες διαδηλώνουν ενάντια στην επερχόμενη μείωση της επιστροφής ΦΠΑ από το 11% στο 6%, τη μείωση της αγροτικής σύνταξης και το διπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, αιτήματα πέρα μα πέρα δίκαια που, αν εφαρμοστούν σε συνδυασμό με τη φορολόγησή τους ως επιτηδευματίες (εκεί δεν είμαι και πολύ αντίθετος, όσον αφορά τους επαγγελματίες αγρότες, μιας και όπως έχουν σήμερα τα πράγματα ο φόρος που πληρώνουν είναι σχετικά λίγος) θα τους οδηγήσουν ΚΑΙ αυτούς στην εξαθλίωση.
Δεν μπορώ λοιπόν παρά να μην είμαι ικανοποιημένος και από αυτή την κινητοποίηση. Για άλλη μια φορά η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ της σοβαρότητας της κατάστασης . Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους και πρώτοι ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, που αποδοκιμάστηκαν ΚΑΙ στη σημερινή κινητοποίηση. Ας αφήσουν επιτέλους τα κολλητηλίκια με τους αιρετούς, που τους έχουν δώσει τα κλειδιά των κτηρίων που εποπτεύουν για να κρεμούν τα πανό τους και να κάνουν όποτε θέλουν “ειρηνική” κατάληψη, και ας καταλάβουν ότι με μονοήμερες πορείες και κινητοποιήσεις της πλάκας δε θα αποφευχθούν τα μέτρα.
Και το μήνυμα αυτό δεν προορίζεται μόνο για τους αγροτοσυνδικαλιστές, αλλά για όλο το σινάφι των συνδικαλιστών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Κι αν πάλι αυτοί βρουν το θάρρος και αποφασίσουν μια πολυήμερη κινητοποίηση, αλλά η βάση δεν ακολουθήσει σε μια τέτοια  πολυήμερη απεργία, τότε όλοι θα γνωρίζουμε ότι … τα μέτρα που θα ψηφιστούν είναι για το καλό μας και θα τα δεχτούμε κι εμείς η μειοψηφία που αγωνιζόμαστε μέρα-νύχτα για την αποφυγή τους. 
DSC07090      DSC07103 DSC07084 DSC07086 DSC07087
DSC07100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου