ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Δ.Τ: Κοινωνική διαβούλευση-ενημέρωση, αναφορικά με τις βιομηχανικού τύπου ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Β.Α.Π.Ε.) στον Κρουσώνα

image Την Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19.00 στην αίθουσα της ενορίας Κρουσώνα, διοργανώνουμε κοινωνική διαβούλευση-ενημέρωση, αναφορικά με τις βιομηχανικού τύπου ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Β.Α.Π.Ε.). Το θέμα της εκδήλωσης είναι:
«ΑΠΕ-ραντο εργοστάσιο ενέργειας: Αυτό θέλουμε για τον τόπο μας;»
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εκτός από τα καθαρά πληροφοριακά θέματα για τις Β.Α.Π.Ε., ενότητες όπως:
-«ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και Β.Α.Π.Ε.», -«η σημασία του Ψηλορείτη για τις τοπικές κοινωνίες, ως αναγνωρισμένο γεωπάρκο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ» και –«η σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς: Διαρκές εμπόδιο, ή ευκαιρία ανάπτυξης;»-
Ομιλητές θα είναι οι εξής: Σφακιανάκη Βάνα, αρχιτέκτων, χωροτάκτης, παγκρήτιο δίκτυο αγώνα κατά των Β.Α.Π.Ε., Στεφανάκης Αλέκος, πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, Φασουλάς Μπάμπης, πρόεδρος διαχείρισης γεωπάρκου Ψηλορείτη. Συντονίζει ο Φανουράκης Σήφης, προϊστάμενος υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.
Στο τέλος θα εκδοθεί ψήφισμα των πολιτών για τις μορφές και τις προϋποθέσεις των βιομηχανικού τύπου παρεμβάσεων στον τόπο μας και συγκεκριμένα με αυτές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
ΥΓ.: Η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μαλεβιζίου» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, ενεργοποίηση και χειραφέτηση των κοινωνιών και των μεμονωμένων ατόμων, για δράσεις που θα προέρχονται από τη βάση της κοινωνίας, για την πολύπλευρη ελεύθερη ενημέρωση, συνειδητοποίηση, διαβούλευση και επίλυση τυχόν προβλημάτων ή θεμάτων που αφορούν στην περιοχή. Μπροστά στις προκλήσεις και τις αντιφάσεις των καιρών, έχουμε την ευθύνη να είμαστε ενεργοί, ζωντανοί, συσκεπτόμενοι και σκεπτόμενοι!
Πρέπει οι ίδιοι να γίνουμε η αλλαγή που επαγγελλόμαστε.
Mahatma Gandhi
Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μαλεβιζίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κρουσώνα, Αγροτικός Σύλλογος Κρουσώνα, Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου.

1 σχόλιο:

  1. Είμαι περίεργη ποιος αποφάσισε στο Δήμο να μην δέχονται πριν την λήξη της υποβολής τους αιτήσεις για τα 5μηνα προγράμματα κοινωφελής εργασίας.Πήγαμε 3 άτομα 2 μέρες πριν την λήξη προθεσμίας να υποβάλουμε αίτηση για να παρακολουθήσουμε μαθήματα ξένης γλώσσας και δεν μας άφησαν να την καταθέσουμε.Είχαν λέει πολλές ακόμα και σε περίπτωση που δεν δέχονταν κάποιοι.
    Απορώ όμως γιατί έβαλαν διορία και δεν έγραψαν στην εφημερίδα ''τρέχτε γιατί όποιος προλάβει τον κύριο είδε?'',ας μας έλεγαν τέλος πάντων ότι θα πάρουν άτομα με σειρά προτεραιότητας να κανονίζαμε να πάμε την πρώτη μέρα πρωί-πρωί.Το καταλαβαίνω ότι είχαν πολλές αιτήσεις,είναι απαράδεκτο όμως να μην δεχτούν τις αιτήσεις ΟΛΩΝ,ας τις έπαιρναν και ας έκαναν κλήρωση στο κάτω-κάτω.Αλλά τι δουλεύει εδώ και αρχίζω να σκέφτομαι ότι όπως πάντα έβαλαν πρώτα γνωστούς και εμείς που έχουμε κατουρήσει στο πηγάδι (που πάμε με το σταυρό στο χέρι που λένε) πάντα στην απέξω,ακόμα και για αυτά τα μαθήματα 5 μηνών...ε ρε που καταλήξαμε να παλεύουμε για μια θεσούλα στο θρανίο,και να πεις ότι τους ψηφίσαμε,όχι δεν φταίμε εμείς,τουλάχιστο έχουμε συνείδηση καθαρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή