ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Αναγνώστης: Μεγάλης έκτασης παράνομη υλοτομία από άγνωστους στην περιοχή Βραχασίου (φωτ)

Κάποιοι ανεγκέφαλοι έχουν βρει ευκαιρία τώρα που -λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου- ανθίζει το εμπόριο ξυλείας για τζάκι και σόμπες και υλοτομούν τα δασικά δέντρα του τόπου μας, κυρίως δρυάδες και πρίνους.
image
Από την μεριά του Χιονιά (Μαύρος Κόλυμπος ) έως το Αι Γιώργη τον Βραχασιώτη ....

Καρναβάλι 2012 στο Ηράκλειο, με… πολιτικές προεκτάσεις (φωτογραφίες)!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η παρέλαση των καρναβαλιστών που συμμετείχαν στο Καστρινό Καρναβάλι 2012.
DSC05386
Η ανάγκη για χαλάρωση, διασκέδαση, και προσωρινή δραπέτευση από τα καθημερινά προβλήματα κατέβασε πολύ κόσμο στο κέντρο του Ηρακλείου. Το καρναβάλι όμως – δε θα μπορούσε άλλωστε να συμβαίνει διαφορετικά, είχε σαφώς και πολιτικές προεκτάσεις, και αυτό έγινε σαφές από ....

Γέμισε η βουλή κωλοτούμπες! Δείτε την πιο πρόσφατη (βίντεο) του Γεωργιάδη!

Δείτε τι έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν 2 χρόνια, όταν σχολίαζε φήμες που τον ήθελαν να γλυκοκοιτάζει προς τη νέα Δημοκρατία! Τους έλεγε παρανοϊκούς και ναρκομανείς!
Και τώρα θαυμάστε τον να κάνει δηλώσεις έξω από τα γραφεία της ΝΔ  κατά την προσχώρησή του στο κόμμα:

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Καμία διακοπή λόγω χαρατσιού, λέει η ΔΕΗ (βίντεο, ήχος)

image Σαφή δέσμευση ότι δε θα κόβεται η παροχή ρεύματος σε καταναλωτές που εξοφλούν το αντίτιμο της κατανάλωσης έστω κι αν δεν πληρώνουν το χαράτσι απέσπασαν από τη ΔΕΗ οι Πολίτες κατά τους Χρέους κατά τη σημερινή διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι. Η διαμαρτυρία ήταν ιδιαίτερα μαζική και η αγανάκτηση των συγκεντρωμένων ήταν έκδηλη. Η ένταση που επικράτησε στο γραφείο του διευθυντή κ. Κουρλετάκη πυροδοτήθηκε από το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έγιναν διακοπές ακόμα και σε οικιακούς καταναλωτές.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας....

Η απάντηση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας: Δεν αποχωρούμε - δεν είμαστε δεδομένοι για κανένα..

Καλησπέρα Αντίπαλε,
image μόλις είδαμε το mail σου, αλλά πριν λίγα λεπτά προλάβαμε να δούμε και τη σχετική σου ανάρτηση.
Μετά και το πέρας της 25ης Συνέλευσης δεν   αποφασίστηκε  αποχώρηση   από τον συνεργατικό συνδυασμό  "Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες - Ηράκλεια Πρωτοβουλία".  Εξάλλου, μόλις έναν χρόνο       μετά  τις εκλογές δεν  είναι και ότι πιο υπεύθυνο, αντί να επικεντρώνεται κανείς στην παραγωγή Δημοτικού έργου, να αποχωρεί.
Πέρα από αυτό, είναι αλήθεια πως.....

Σταματάει τη συνεργασία με την παράταξη του Κουράκη η Ηράκλεια Πρωτοβουλία;

image Το τελευταίο διάστημα έχω λάβει 1-2  μηνύματα από Ηρακλειώτες  που αναφέρουν ότι η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, δημοτική παράταξη που συμπορεύεται τα τελευταία 9 χρόνια με την παράταξη του δημάρχου Γιάννη Κουράκη, πρόκειται να σταματήσει αυτή τη συνεργασία… Μάλιστα, ένας φίλος το έγραψε και ως σχόλιο σε κάποια ανάρτηση.
Θέλοντας να διασταυρώσω αν ισχύει κάτι τέτοιο, έστειλα μήνυμα στο τμήμα νέων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, επειδή μου στέλνουν κατά καιρούς θέματα για ανάρτηση. Δεν έλαβα κάποια απάντηση.
Σήμερα, μπήκα στην ιστοσελίδα της παράταξης. Είδα λοιπόν την εισήγηση της συντονιστικής επιτροπής προς τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15-2-2012. Σε αυτήν, στο τμήμα 3 που αφορά στην αξιολόγηση του έργου της δημοτικής αρχής, γίνεται έντονη κριτική σε κάποια σημεία. Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

Μαθητική πορεία αυτή την ώρα στο κέντρο του Ηρακλείου (φώτ)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο του Ηρακλείου από μαθητές σχολείων του Ηρακλείου. Οι μαθητές διαμαρτύρονταν για τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τα ελληνικά νοικοκυριά αλλά και την παιδεία.

DSC05368

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Καλές Απόκριες (βίντεο)!

Τα…. καρναβάλια της πολιτικής και της tv, όπως τα παρουσίασε πέρσι ο Λάκης Λαζόπουλος! Αν και, φέτος, οι πιο πολλοί είναι μαϊμούνια (μαϊμούδες στα κρητικά) από μόνοι τους, χωρίς μεταμφίεση!!! Καλές απόκριες!

Αερομεταφορά εξοπλισμού με ελικόπτερο προς την περιοχή που έχει χωροθετηθεί υβριδικό υδροηλεκτρικό έργο κοντά στον οικισμό Καρτσινιανό της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου

Αερομεταφορά εξοπλισμού είχαμε την Τετάρτη 15/2/12 από υπεργολάβο της Υδροαιολικής Αιγαίου, της εταιρίας που έχει πάρει άδεια παραγωγής για υβριδικό υδροηλεκτρικό έργο στην περιοχή "Κουτρούλια και Άνω Λίμνη" πολύ κοντά στο Αζιλακόδασος.
image
Η μεταφορά έγινε με ελικόπτερο προς την περιοχή "Πεζούλα" και "Ακρέβατο", κοντά στον οικισμό Καρτσινιανό της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το τί περιλαμβάνει ο εξοπλισμός που μεταφέρθηκε, για ποιο λόγο έγινε αυτό και αν υπάρχουν οι απαραίτητες άδειες από τη Δασική Υπηρεσία. Επίσης....

Ας πιέσουμε όλοι μαζί το ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ να εκδώσει απόφαση για την προσφυγή κατά του ΓΑΠ

image Πιθανότατα γνωρίζετε (το έχω δημοσιεύσει και στο blog “αντίπαλοι” ) ότι δύο πολίτες της χώρας μας, η Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου, έχουν καταθέσει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά του Γ. Παπανδρέου, των κυβερνήσεών του και των συνεργατών του για εγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού.
Πριν μερικές μέρες, στην ιστοσελίδα τους, οι δύο αυτές κυρίες προσκάλεσαν όλους εμάς, τους πολίτες που νοιαζόμαστε για τη χώρα μας και το μέλλον της, να πιέσουμε το διεθνές δικαστήριο της Χάγης να εκδώσει απόφαση για την προσφυγή τους. Ο λόγος που μας καλούν να το κάνουμε είναι ότι το δικαστήριο αυτό δίνει προτεραιότητα σε υποθέσεις ανάλογα με τις πιέσεις που δέχεται.
Ο τρόπος είναι να στείλουμε με email ...

Νέες κινητοποιήσεις των ΠΟΛΙΤΩΝ κατά του ΧΡΕΟΥΣ

  • Παρασκευή 17/2 στις 8:30 πμ αποκλείουμε τα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι διαμαρτυρόμενοι για τις διακοπές ρεύματος που έχουν γίνει.
  • Παρασκευή 17/2/ στις 10:30 συμπαραστεκόμαστε στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας. Οι μαθητές θα διαδηλώσουν σύσσωμοι, στην Πλ. Ελευθερίας.
  • Δευτέρα 20/2 στις 9:30 πμ αποκλείουμε τα γραφεία της ΔΕΗ στη Χρυσοστόμου μαζί με πολίτες των επιτροπών από τις συνοικίες της πόλης. Ζ

Zητάμε από τον κόσμο, να μην πληρώνει το χαράτσι. Απαιτούμε να πληρώνεται το ρεύμα χωρίς το χαράτσι και στο εκεί ταμείο.

Πολίτες κατά του Χρέους

Στην αλληλεγγύη είμαστε όλοι συμβατοί δότες!Δημήτρη, στην υγειά σου! (φώτ)

DSC05351
Ο Δημήτρης Καββαδίας είναι ένα νεαρό παιδί 32 ετών από την πόλη μας που πριν ενάμιση χρόνο έμαθε ότι πάσχει από μια ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου όταν πήγε στο ΠΑΓΝΗ λόγω μιας αδιαθεσίας. Αρχικά η διάγνωση ήταν Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία (ΟΛΛ)και ο Δημήτρης ξεκίνησε χημειοθεραπεία που θα διαρκούσε ένα χρόνο. Δυστυχώς όμως, μετά την τελευταία του χημειοθεραπεία οι εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει απο Οξεία Μυελογενής Λευχαιμία (ΟΜΛ). Πρόκειται για μια σπάνια και αρκετά επιθετική μορφή καρκίνου του οποίου η θεραπεία απαιτεί μεταμόσχευση μυελού των οστών. Έκτοτε ....

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Δ.Τ: Σηκώθηκαν οι πρώτοι διακόπτες στο Ηράκλειο!

image

Οι πρώτες δύο επανασυνδέσεις ρεύματος πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Ηράκλειο. Σε δύο περιπτώσεις, στην Αγία Σοφία (Μασταμπά) και στου Μπεντεβή, τοπικές επιτροπές και αλληλέγγυοι πολίτες και ηλεκτρολόγοι, μετά από έκκληση των ιδιοκτητών σήκωσαν τους διακόπτες του κομμένου ρεύματος.
Η μία περίπτωση αφορά επαγγελματικό χώρο που δεν είχε πληρώσει το χαράτσι (ενώ είχε πληρωθεί η αξία του ρεύματος) ενώ η δεύτερη αφορά....

Οι ξένοι μας ανοίγουν τα μάτια! Να που πάνε τα λεφτά της δήθεν διάσωσης (γράφημα)!

imageΣε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του στην  «The Telegraph» , με τίτλο: “Που πάνε τα λεφτά για τη διάσωση (εννοείται της Ελλάδας) , ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Danniel Hannah αναφέρει:
«Αν αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προσφέρονται, απλά δείτε το γράφημα...».
Από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά, ενώ τα υπόλοιπα (81 λεπτά του ευρώ) δαπανώνται  για τη διάσωση των τραπεζιτών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων”, σημειώνει ο ευρωβουλευτής, για να κλείσει το σχόλιό του με την εξής φράση:

Όταν οι θεωρίες συνομωσίας γίνονται πράξη!

image Τις προηγούμενες μέρες ζήσαμε περίεργες, πρωτόγνωρες στιγμές στη χώρα μας. Και μιλώ για τις μέρες που η βουλή των Ελλήνων ετοιμάζονταν να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, και μέσω αυτής να παραδώσει ουσιαστικά τη χώρα στους δανειστές!
Το όλο σκηνικό μου θύμισε σενάριο ταινίας! Και μάλιστα, το σενάριο αυτό εκτελέστηκε με μεγάλη ακρίβεια και επιτυχία. Τι ακριβώς έγινε όμως;

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Εσύ θα τον ψηφίσεις για πρωθυπουργό (βίντεο);

Θαυμάστε ποιος θέλει να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας μας! Φαντάζομαι θα τηρήσει και όλες τις υποσχέσεις που θα δώσει, όπως τήρησε και σταθερή στάση απέναντι στο μνημόνιο!!!

Τι του ‘τάξαν του παιδιού και άλλαξε γνώμη;

Η ιστορία σ’ έγραψε, πραγματικά…

Αλλά τι σε νοιάζει εσένα; Τη θέση στο ψηφοδέλτιο την εξασφάλισες. Μόνο που ξεχνάς ότι, και στο ψηφοδέλτιο να βρίσκεσαι, πρέπει να σε ψηφίσει και ο λαός. και όταν έρθει η ώρα, όλα τα φάρμακα του κόσμου να μοιράσεις, όσα πάρτι και να κάνεις στα κλαμπ της παραλιακής, δε θα σωθείς.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Βίντεο από την πορεία στο Ηράκλειο 12-2-2012

image Η πορεία στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 12-2-2012, ημέρα ψήφισης του μνημονίου 2 από τη βουλή. Η πορεία πραγματοποιήθηκε μετά από τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίας.
Στο παρακάτω βίντεο, προς πείσμα των καναλιών της Αθήνας, προβάλλεται μόνο ο κόσμος που πήρε μέρος στην πορεία, και όχι τα επεισόδια:

Αυτό είναι το κράτος του Παπουτσή! Ματ χτυπούν απρόκλητα διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)!

image Θαυμάστε τους μπάτσους του Παπουτσή στη Θεσσαλονίκη, να επιτίθενται στην πορεία στη μέση του δρόμου, χωρίς λόγο, και ενώ οι διαδηλωτές περιφρουρούν την πορεία φωνάζοντας χαρακτηριστικά:                       “μη σπάσουν οι αλυσίδες” , “συγκροτημένα”,   “όλοι μένουμε μέσα στο μπλοκ”.
ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ, ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΓΚΛΟΜΠΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΕΞ’ ΕΠΑΦΗΣ!!!
Δείτε το βίντεο παρακάτω, και απαντήστε σε ποια ευνομούμενη χώρα ο Υπουργός “Προστασίας του Πολίτη” δε θα είχε παραιτηθεί μετά από αυτό!!!

Φωτογραφίες από τις ζημιές στη Λότζια κατά τη χτεσινή κατάληψη

DSC00435Όπως πιθανότατα θα έχετε διαβάσει, χτες βράδυ μετά την πορεία πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο δημαρχείο Ηρακλείου, στο κτήριο της Λότζια, από αντιεξουσιαστές. 
Δεν έλειψαν οι ζημιές στο κτήριο. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες....

Δ.Τ. Ενημερωτική εκδήλωση για τα ΑμεΑ στο Αρκαλοχώρι

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΑμεΑ – Δικαιώματα & Παροχές από την Πολιτεία» διοργανώνει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αρκαλοχωρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 5:00μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου.
image Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης οι ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν έχουν ως εξής:

Ελλάδα, καλημέρα!

Γράφει ο "anthropakos"

image Όταν οι άνθρωποι της Αριστεράς φώναζαν μια ζωή για τα σχέδια των δύο μεγάλων κομμάτων, καταγγέλλοντας τα ότι οδηγούν τη χώρα μας με μαθηματική ακρίβεια στο ξεπούλημα κινητής και ακίνητης περιουσίας και στην εξαθλίωση το λαό της, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ έλεγαν "άσε τώρα τους κομμουνιστές. Δε βλέπουν και τα χάλια των ανατολικών χωρών, των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού"; Κούφια επιχειρήματα. Πελατειακές σχέσεις με βουλευτικά γραφεία για μια θέση στο δημόσιο. Και δεν αναφέρομαι γενικά στο δημόσιο, αλλά σε θέσεις συγκεκριμένες όπου το ρουσφέτι είχε "πέραση". Δεν έχει σημασία σήμερα, ποιες θέσεις ήταν αυτές. Σάμπως έφταιγαν και οι άνθρωποι; Δουλειά ζητούσαν. Έστω και με αυτό τον τρόπο. Τα χρόνια περνούσαν. Οι δυνάμεις του δικομματισμού κατέστρεφαν ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα. Αλλά αυτοί, εκεί! Με τα ίδια επιχειρήματα... "Εσύ είσαι κομμουνιστής και τα λες αυτά. Γιατί; Ο Τσίπρας και η Παπαρήγα, δηλαδή, είναι καλύτεροι";
Η άγνοια, το συμφέρον με τη στενή του και όχι την πραγματική του έννοια....

Καληνύχτα Ελλάδα

Τα ναι έπεφταν βροχή… Χωρίς δισταγμό, χωρίς ντροπή. Εν ψυχρώ…

image Το νέο μνημόνιο και η νέα δανειακή σύμβαση εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, των 199 ψήφων ,από την Ελληνική βουλή! Από μια βουλή που (εδώ και καιρό) δεν αντιπροσωπεύει τη λαϊκή βούληση. Από βουλευτές που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατηθούν στις καρέκλες τους όσο περισσότερο μπορούν. Που δεν τολμούν να δαγκώσουν το χέρι που τους τρέφει τόσα χρόνια: το σάπιο πολιτικό σύστημα.

Νιώθω μεγάλη κούραση. Όχι, δεν είναι από την ορθοστασία στην πλατεία, ούτε από την πορεία. Είναι η σκέψη ότι θα περάσω τουλάχιστον 10 χρόνια ακόμα πείνας, χωρίς καμία προοπτική ανάκαμψης. Και, ελπίζω τα παιδιά μου που είναι ακόμα μικρά, που δε θα πάνε μπαλέτο και ποδόσφαιρο, δε θα πάνε αγγλικά, δε θα πάνε διακοπές τα καλοκαίρια και δε θα έχουν πετρέλαιο να ζεσταθούν το χειμώνα, να βρουν ένα καλύτερο μέλλον τότε.

Καληνύχτα Ελλάδα . Πάω για ύπνο. Νιώθω πολύ κουρασμένος. Ελπίζω να καταφέρω να κοιμηθώ, γιατί αύριο ξημερώνει άλλη μια δύσκολη μέρα. Πρέπει να πάω για δουλειά. Να βγάλω τα πρώτα από τα 500 ευρώ του μήνα..

Πως ψήφισαν οι βουλευτές του Ηρακλείου για το νέο μνημόνιο

Όχι στο άρθρο 1 που αφορά τα εργασιακά ψήφισε πριν λόγο ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, και ναι επί της αρχής και στα υπόλοιπα άρθρα.

Όχι σε όλα ψήφισε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Ναι σε όλα ψήφισαν Στρατάκης, Σκραφνάκη και Παρασύρης.

Ο Αυγενάκης ψήφισε παρόν.

Ο Κεφαλογιάννης απουσίαζε.

Ο Κριτσωτάκης ψήφισε όχι σε όλα.

Ραντεβού στο Ηράκλειο…

Βίντεο από την αντιμνημονιακή συγκέντρωση στο Ηράκλειο στις 12-2-2012

image Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση του κόσμου στην αποψινή (12-2-2012) συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου Κρήτης. Περισσότεροι από 25.000 πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο που ψηφίζεται τα μεσάνυχτα στη βουλή.Το ΠΑΜΕ για πρώτη φορά συμμετείχε οργανωμένα στη συγκέντρωση του ΕΚΗ και της ΑΔΕΔΥ.
Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σήμερα (12-2-2012)η προσέλευση του κόσμου στο Ηράκλειο (φωτ.)

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση του κόσμου στην αποψινή (12-2-2012) συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου Κρήτης. Περισσότεροι από 25.000 πολίτες διαμαρτύρονται μέχρι αυτή την ώρα (21:00 μ.μ.) ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο που ψηφίζεται τα μεσάνυχτα στη βουλή.Το ΠΑΜΕ για πρώτη φορά συμμετείχε οργανωμένα στη συγκέντρωση του ΕΚΗ και της ΑΔΕΔΥ.
DSC05334
Κατά την πορεία, για την οποία υπήρχε διχογνωμία αν πρέπει να πραγματοποιηθεί σε μια πόλη με κλειστά μαγαζιά, δημιουργήθηκαν επεισόδια με ρίψη αντικειμένων εναντίων του γραφείου του Βουλευτή Ηρακλείου κου Στρατάκη, και σπάσιμο τζαμιών στο δικαστικό μέγαρο, ενώ έπεσαν και δακρυγόνα και κάηκε ένα τζιπ της αστυνομίας από μολότοφ πίσω από τα Δικαστήρια.
Η πορεία κατέληξε πάλι πίσω στην πλατεία Ελευθερίας, όπου και παραμένει, ενώ υπό κατάληψη τελεί και το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης, αν και μεταξύ μας, περισσότεροι είναι οι δημοσιογράφοι μέσα, παρά οι καταληψίες!!
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη μεγάλη συγκέντρωση:

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ (ΒΙΝΤΕΟ)!

Αυτοί κρυμμένοι στη Βουλή. Κι εμείς στα μπλόκα του αγώνα, σε δρόμους και πλατείες!

Γράφει: "anthropakos"
DSC05237 Επανέρχομαι, παιδιά, γιατί θέλω κι εγώ να σας καλέσω όλους στο αποψινό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, αλλά και παντού, σε ολόκληρη τη χώρα. Μην έρθουν αφού δεν θα θέλουν, μόνο εκείνοι που πραγματικά πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα σωθεί με την ψήφιση του μνημονίου νούμερο 2. Ναι, ασφαλώς θα υπάρχουν και αυτές οι απόψεις. Αν υποθέσουμε, λοιπόν, ότι πράγματι αυτή τη φορά, οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο και δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να πάρουμε ανάλογα μέτρα, για να ικανοποιήσουμε τους αιμοσταγείς δανειστές μας...
Αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα χρόνια της ζωής μας, θα λαμβάνουμε ως μισθό 400 και 500 ευρώ το μήνα. Τα παιδιά μας δεν θα βρίσκουν δουλειά....

Είναι αποφασισμένοι. Κι εμείς το ίδιο!

image
Χτες φάνηκε ξεκάθαρα για μια ακόμα φορά. Στο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Στη συνέντευξη της Ντόρας. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΟΥΝ.
Ο κος τραπεζίτης, με το ψυχρό του ύφος μας είπε ότι είμαστε σε απόσταση αναπνοής από “στο σημείο μηδέν”. Ότι η ζωή μας θα είναι πολύ χειρότερη αν δε δεχτούμε το νέο μνημόνιο. Ότι δε θα μπορέσουν αν πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Ότι θα καταρρεύσουν σχολεία και νοσοκομεία, επειδή έχουμε ακόμα πρωτογενές έλλειμμα 4 δις ευρώ. Και ότι, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, “ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ” η οικονομία μας να επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς.
“Πιθανότατα”… Όπως σίγουρα θα επιστρέφαμε στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 201, με το πρώτο μνημόνιο1. Ή το πρώτο του 2012…  “Με τη μείωση του χρέους που εξασφαλίζεται θα απελευθερωθούν πολύτιμοι πόροι”, είπε ο Τραπεζίτης πρωθυπουργός (βάζω πρώτα τον κύριο τίτλο του).
ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ....