ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ο κόσμος ψάχνει να βρει που θα φάει τσάμπα το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας (βίντεο)!

image Το παρακάτω βίντεο αναφέρεται στη Λέσβο, αλλά είμαι σίγουρος ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Κρήτη, στα υπόλοιπα νησιά αλλά και τις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μας, και φυσικά στην Αττική: οι άνθρωποι ρωτούν και ψάχνουν που γίνονται εκδηλώσεις από τους δήμους το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, για να πάνε να φάνε τσάμπα φαγητό! Εκεί μας καταντήσανε δυστυχώς οι πολιτικοί μας!
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά:

Σερβιτόρος ρίχνει μπύρες πάνω στη Μέρκελ (βίντεο)!

Λέτε να είναι Έλληνας;

Στο τέλος θα νικήσουμε εμείς!

Γράφει ο "Anthropakos"

image Θυμάμαι τα προηγούμενα χρόνια τέτοια τριήμερα όπως αυτό που θα αρχίσει σήμερα, πόσο διαφορετικές ήταν οι καταστάσεις, με το λαό να ετοιμάζεται πυρετωδώς για να γιορτάσει την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας. Α, όχι. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραδεχτώ - γιατί δεν το πιστεύω - ότι υπήρχαν ποτέ μέχρι σήμερα, "καλές εποχές για τους εργαζόμενους". Πάντα ο εργαζόμενος ήταν θύμα στη δουλειά του. Γιατί απλούστατα, πάντα είχαμε Καπιταλισμό. Και ο Καπιταλισμός είναι το σύστημα της απάτης, της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Απλά, σήμερα έχουμε φτάσει στην πιο ακραία του μορφή. Αυτό είναι όλο.
Τους αφήσαμε να μας ρημάξουν τη ζωή. Ζήσαμε την πλασματική ευημερία των κούλουμων, των λουμπουνιών, της μπίρας, του κρασιού, της φασολάδας, του χορού στα κέντρα και τις πλατείες, για να γιορτάσουμε το έθιμο, πιστεύοντας ότι "περνάει καλά ο Έλληνας", χωρίς να μείνει λίγος χώρος μέσα στο μυαλό και την καρδιά μας, να ασχοληθούμε με την πραγματική ζωή.
Ταραμοσαλάτες, χαλβάς, ελιές, λουμπούνια, άφθονο κρασί και μπύρα και...δε βαριέσαι αδελφέ. Αύριο πάλι στη δουλειά. Με το πενιχρό μισθό μας, αλλά έλα μωρέ, δεν βλέπεις τι γίνεται σε άλλες χώρες; Καλά είμαστε εμείς εδώ στην Ελλάδα...

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Κανείς καλός δε χάνεται, έτσι κα Σχοιναράκη;

image Λένε ότι κανείς καλός δε χάνεται. Αλλά κάποιοι είναι τόσο καλοί, ώστε μόλις φύγουν από τη μία προνομιούχο θέση που κατέχουν, με την αξία τους φυσικά, καταλαμβάνουν μια άλλη, εξίσου προνομιούχο.
Ειδικά αν είσαι πρώην νομάρχης, πρώην βουλευτής, και ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αν η κυβέρνηση είναι υποτίθεται πολυκομματική, θα τη βρεις την άκρη. Έτσι κα Σχοιναράκη;
Όσο για εσάς τους εκπαιδευτικούς που μειώθηκε ο μισθός σας και σήμερα λαμβάνεται 750 ευρώ το μήνα, ας προσέχατε. Υπήρχαν και άλλοι δρόμοι εκτός από τη διδασκαλία. Απλά εσείς διαλέξατε το λάθος μονοπάτι.
Δείτε το παρακάτω ΦΕΚ, και θα καταλάβετε τι εννοώ:

Αληθινό ρεπορτάζ: κάτι που δε θα δείτε στα ελληνικά κανάλια!

image Αληθινό ρεπορτάζ, άγνωστη έννοια για τα ελληνικά δελτία. Η Μαρία Μαργαρώνη του "Τhe Nation" και της "Guardian" μιλάει στο "DemocracyNow!" για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Ότι δεν είδατε στα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια, σε ένα βίντεο 10 λεπτών. Αξίζει το χρόνο σας! Δείτε το :

Οδηγίες για να καταθέσετε ηλεκτρονικά αίτηση για πρόσληψη σε έργα αυτεπιστασίας του δήμου Ηρακλείου

image Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το δήμο Ηρακλείου, αυτή τη χρονική περίοδο “τρέχει” ένα πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων σε έργα με αυτεπιστασία. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: Δ.Ε. Ηλεκτρολόγος, Δ.Ε. Οδηγός, Δ.Ε. Τεχνίτης Οικοδόμος, Δ.Ε. Τεχνίτης Ελαιοχρωματιστής, Δ.Ε. Τεχνίτης Σιδεράς, Δ.Ε. Υδραυλικός, Δ.Ε. Χειριστής Μηχανημάτων και Υ.Ε. Εργάτης Γενικών Καθηκόντων. Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου εδώ. Η προθεσμία λήξης υποβολής των αιτήσεων είναι η 29η Φεβρουαρίου 2012 και οι αιτήσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.
Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων, ή κάνετε κανένα λάθος στην υποβολή, παραθέτω τις παρακάτω οδηγίες:

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Δ.Τ: Διήμερη συνάντηση κινημάτων και πολιτικών φορέων στο Ηράκλειο 3-4 Μαρτίου

Η υπόθεση του Μετώπου, υπόθεση του Λαού

image Στην εποχή της τρόικα, των μνημονίων και της υποδούλωσης της χώρας, προαναγγέλλουμε τη διοργάνωση διήμερης συνάντησης στις 3 και 4 του Μάρτη 2012 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο. Κατά το διήμερο θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστές ενότητες συζητήσεων και προβληματισμού:

- Η κοινωνία και η οικονομία στη δίνη των Μνημονίων

Τοποθετήσεις πανεπιστημιακών, οικονομολόγων, εκπροσώπων της νεολαίας, της αυτοδιοίκησης και του συνδικαλιστικού κινήματος.

- Παγκρήτια συνάντηση των Κινημάτων

Οι φορείς της νέας αντίστασης στην Κρήτη – Η εναντίωση στο προτεινόμενο ενεργειακό μοντέλο και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τα δίκτυα κοινωνικής οικονομίας και η αντίσταση των πολιτών σε κάθε τόπο της Κρήτης.

- Η υπόθεση του Μετώπου

Συνάντηση πολιτικών και κοινωνικών φορέων και δυνάμεων που προσβλέπουν στην ανατροπή της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης και στη διαμόρφωση της νέας ελπιδοφόρας προοπτικής.

Το ακριβές πρόγραμμα της συνάντησης και ο κατάλογος των προσκεκλημένων ομιλητών θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Πολίτες κατά του Χρέους

Υπάρχει ελπίδα, και είναι τα παιδιά μας (βίντεο & φωτ)!

1Υπάρχει ελπίδα! Όσο τα παιδιά μας μάχονται , αντιστέκονται, παλεύουν για το μέλλον που κάποιοι προσπαθούν με πείσμα να τους στερήσουν, υπάρχει ελπίδα! Γιατί αυτά τα παιδιά, που σήμερα ξεχύθηκαν για άλλη μια φορά στους δρόμους του Ηρακλείου, δίνουν κουράγιο και σ’ εμάς να συνεχίσουμε τον αγώνα. Τον αγώνα για το δικό μας και το δικό τους μέλλον! :
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη σημερινή (23-2-2012) μαθητική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο:

Μεγάλη συγκέντρωση χτες (22-2-2012) και στον Άγιο Νικόλαο

image Μεγάλη συμμετοχή είχε η χτεσινή (22-2-2012) αντιμνημονιακή συγκέντρωση και πορεία στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Οι πολίτες, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αγνόησαν τις καιρικές βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για  τα νέα μέτρα , χτυπώντας κατσαρόλες και κρατώντας πανό.
Κατά τη συγκέντρωση, απεύθυναν τον παρακάτω χαιρετισμό οι  "Αλληλέγγυοι Πολίτες Μιραμπέλλου" (Ο χαιρετισμός πραγματοποιήθηκε με τρόπο θεατρικό .Ένας πρεσβύτερος μαντιναδολόγος και ένας νεαρός ακτιβιστής διάβαζαν εναλλάξ το παρακάτω κείμενο):

Μην ψαρώνετε!

image Το παιχνίδι που παίζουν πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές, δεν ξέρω αν το έχει πάρει χαμπάρι μεγάλη μερίδα του κόσμο. Έχει πάντως αρχίσει να γίνεται πολύ εμφανές, στην προσπάθειά τους να πείσουν ότι από αυτούς ξεκινά η όποια θετική για τους πολίτες πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Οι Βουλευτές λοιπόν αυτοί, έχουν πληροφορίες “εκ των έσω” ότι η κυβέρνηση προτίθεται είτε να καταθέσει κάποια τροποποίηση σε νομοσχέδιο, είτε να βγάλει κάποια απόφαση. Σπεύδουν, μέσω φυσικά των συνεργατών τους που συντάσσουν τα κείμενα, να καταθέσουν δήθεν ερωτήσεις ή και προτάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς, προτείνοντάς τους αυτό που γνωρίζουν ότι έχει ήδη αποφασιστεί και πρόκειται να γίνει, ή έχουν την πληροφορία ότι συζητιέται θετικά στα υπουργικά γραφεία και συμβούλια. Και, ω του θαύματος, η πρότασή τους γίνεται δεκτή σε σύντομο χρονικό διάστημα!!!
Αρχιμάστορας αυτής της “τεχνικής είναι ο δικός μας, Ηρακλειώτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ...

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Λύνεται (προσωρινά) το πρόβλημα στέγασης στο δημοτικό σχολείο Βασιλειών

imageΠρος λύση, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα, φαίνεται να οδεύει το πρόβλημα στέγασης του δημοτικού σχολείου στις Βασιλειές του δήμου Ηρακλείου, που μέχρι σήμερα φιλοξενείται σε ένα παλιό κτήριο, αλλά και μία λυόμενη αίθουσα, που μάλιστα έχει χωριστεί στα 2, για να φιλοξενήσει δύο διαφορετικές τάξεις!!!
Ο δήμος Ηρακλείου επιτέλους, μετά από έντονες διαμαρτυρίες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, προχωρεί στην …

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η ψηφοφορία του αίσχους και της ντροπής!

image *Γράφει ο Λεονταράκης Γιάννης:
Στις 12/02/2012 ημέρα Κυριακή εξετελέσθη το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό πραξικόπημα στην σύγχρονη ιστορία της ‘‘κακομοίρας’’ της Ελλάδος, με την ψήφιση του κατάπτυστου μνημονίου 2 και του PSI.
Πρόκειται για πραξικόπημα για το λόγω του ότι, τα ανελέητα μέτρα ψηφίστηκαν από μία μη νόμιμα συνταγματικά εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση, μάλιστα στο σημείο αυτό θα μπορούσε άνετα αυτή η κυβέρνηση να χαρακτηριστεί ως ένα μίασμα εντολοδόχων από ξένες και σκοτεινές δυνάμεις.
Η ημέρα αυτή του πραξικοπήματος θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα της πλήρης αντίθεσης στην λαϊκή βούληση, εκτός και αν ο κυρίαρχος ελληνικός λαός αφυπνιστεί και αποτινάξει τον βάρβαρο ζυγό από πάνω του, όπως άλλωστε πολλές φορές έχει κάνει και στο παρελθόν!
Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και όχι μόνο (κανάλια, δημοσιογράφοι, κ.α) που στηρίζουν αυτήν την κυβέρνηση από πολλών ημερών,...

Μούντζωσαν επισήμους σε παρέλαση στα Ιωάννινα (φωτ.)!

ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑΤα Ιωάννινα γιόρταζαν σήμερα την 99η επέτειο της απελευθέρωσής τους από τους Τούρκους (21 Φεβρουαρίου 1913). Ο σημερινός εορτασμός όμως ήταν διαφορετικός από άλλες χρονιές.
Η παρουσία των ματ ήταν πολύ έντονη (17 διμοιρίες!!!). Μάλιστα, δεν άφησαν ούτε κάποιους κτηνοτρόφους να μοιράσουν γάλα στους πολίτες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Πόσο δε τους περίπου 200 διαδηλωτές που είχαν μαζευτεί για να διαμαρτυρηθούν.
Αυτούς όμως που δεν μπόρεσαν να προβλέψουν, και επομένως να ελέγξουν, ήταν οι μαθητές που παρέλασαν!

Ιστορική μέρα.

image “Ημέρα ιστορικής σημασίας” χαρακτήρισαν Παπαδήμος και Βενιζέλος τη σημερινή. Και αναμφισβήτητα είναι.

Είναι ιστορική μέρα, επειδή δεχτήκαμε να πάρουμε άλλο ένα δάνειο, για να ξεπληρώσουμε για ακόμα μια φορά τα παλιότερα. Και, όπως συμβαίνει κατά καιρούς με τις τράπεζες και την εφορία, μας έκαναν διακανονισμό, με διαγραφή μέρους των πανωτοκίων.

Είναι ιστορική μέρα, επειδή δεχτήκαμε τα χρήματα του δανείου αυτού να μη χρησιμοποιούνται για της ανάγκες της Ελλάδας και των Ελλήνων, παρά μόνο εφόσον έχουν πρώτα εξοφληθεί τα προηγούμενα δάνεια που λήγουν.

Είναι ιστορική μέρα, επειδή δεχτήκαμε να έχουμε όχι ένα, αλλά πολλούς επιτρόπους από άλλες χώρες μόνιμα εγκαταστημένους στη χώρα μας , να καθορίζουν τις τύχες των Ελλήνων.

Είναι ιστορική μέρα, επειδή από σήμερα οι δανειστές μας θα μπορούν να διεκδικούν τη δημόσια περιουσία μας, με τις ευλογίες της Ελληνικής βουλής.

Είναι ιστορική μέρα, γιατί από σήμερα θα περιοριστεί δραματικά η πρόσβαση των Ελλήνων πολιτών στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, στη στέγη.

Είναι ιστορική μέρα, γιατί, ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, η πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος και τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν για το κατόρθωμα αυτό.

Είναι πράγματι ιστορική μέρα. Όπως η 28η Οκτωβρίου 1940 που οι Γερμανοί μπήκαν στην Ελλάδα, και η 27η Απριλίου του 1941, που μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα και κατέβασαν την Ελληνική σημαία…

Σε εφεδρεία η … εφεδρεία, με δικαστική απόφαση!

image Με προσωρινή εντολή του Πρωτοδικείου Αθηνών, διατάσσεται η παραμονή στην εργασία, με καταβολή των κανονικών τους αποδοχών, δέκα εργαζόμενων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), οι οποίοι τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή εφεδρεία λόγω συγχώνευσης του οργανισμού με τη Θέμις Κατασκευαστική και τη ΔΕΠΑΝΟΠ!
Και, μπορεί η εντολή να είναι προσωρινή, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι του ΟΣΚ, όμως δεν παύει να είναι μια δικαίωση, και το σκεπτικό της απόφασης είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον: ...

Το κράτος μας μετατρέπει σε… άστεγους , τώρα και με το νόμο!!

image Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που αφορά στο νέο μνημόνιο (εφαρμοστικός νόμος) περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν και τους άστεγους. Μάλιστα, για πρώτη φορά νομοθετείται ο ορισμός του άστεγου, ως εξής:
Ως άστεγοι «ορίζονται όλα τα άτομα που διαμένουν στη χώρα, τα οποία στερούνται πρόσβασης ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή παραχωρημένη κατοικία που πληροί τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και διαθέτει τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης…. Στους αστέγους περιλαμβάνονται ιδίως αυτοί που διαβιούν στο δρόμο, σε ξενώνες, αυτοί που φιλοξενούνται από ανάγκη προσωρινά σε ιδρύματα ή άλλες κλειστές δομές, καθώς και αυτοί που διαβιούν σε ακατάλληλα καταλύματα».
Και εδώ βλέπουμε μια μεγάλη αντίφαση:...

Κοινωνική ευαισθησία με αντάλλαγμα από το δήμο Ηρακλείου

Γράφει ο Eupalinos 2810:
image Εδώ και κάποιες μέρες, όπως ήδη έχει ενημερώσει το blog των αντιπάλων, αναζητείται ο χώρος που θα στεγάσει το Κοινωνικό Ιατρείο. Οι δύσκολες μέρες που περνάει η κοινωνία μας έχει ευαισθητοποιήσει και ενεργοποιήσει ένα μέρος των πολιτών της πόλης μας που είναι έτοιμο να προσφέρει τη βοήθεια του σε όσους την έχουν ανάγκη.
Δυστυχώς όμως οι δύσκολες μέρες που περνάμε φαίνεται να αδυνατούν να βελτιώσουν τις πολιτικές συμπεριφορές αυτών που επιλέξαμε (;) να μας αφεντεύουν. Αντίθετα εξακολουθούν να επιδιώκουν την εκμετάλλευση του πόνου των πολιτών προς όφελος τους. Φυσικά οι πολιτικοί του Ηρακλείου δεν αποτελούν εξαίρεση .
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες,....

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Στο μυαλό του… Γιάννη Κουράκη! Το σενάριο για τους επόμενους μήνες στο δήμο Ηρακλείου!

image Ο Γιάννης Κουράκης υπηρετεί την τρίτη του θητεία πλέον ως δήμαρχος Ηρακλείου. Και, ως φαίνεται, χαίρει ακόμα αρκετά μεγάλης εμπιστοσύνης από τους Ηρακλειώτες. Αυτή ακριβώς την εμπιστοσύνη σκέφτεται να “εκμεταλλευτεί” στο επόμενο πολιτικό του βήμα, το οποίο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δε θα αργήσει καθόλου να γίνει.
Πολλοί συνομιλητές του δημάρχου Ηρακλείου το παρουσιάζουν ως ειλημμένη απόφαση. Εγώ, επειδή μου αρέσει να κρατώ κάποιες επιφυλάξεις, θα το δώσω ως πιθανότητα 90%: ....

Ο Νότης Μαριάς στο Ηράκλειο στις 22-2-2012

Στο Ηράκλειο θα βρεθεί ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αυτοοργάνωση Πολιτών ενάντια στο Μνημόνιο, ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ, την Τετάρτη 22/02/2012 και ώρα 18.00 στο Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ/ΤΑΚ) στο Ηράκλειο (οδός Πρεβελάκη & Γρεβενών), στα πλαίσια της μηνιαία Γενικής Συνέλευση των μελών της Επιτροπής Δράσης        Ηρακλείου.
Θέμα της ομιλίας θα είναι : Συντονισμός και χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την άμεση δημιουργία πολιτικού φορέα.

Αναζήτηση χώρου για Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο στο Ηράκλειο

image Έκκληση για ανεύρεση χώρου στέγασης του Κοινωνικού Ιατρείου & Φαρμακείου που πρόκειται να λειτουργήσει από το σύλλογο ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Ηράκλειο, απευθύνουν προς πάσα κατεύθυνση τα μέλη του Δικτύου.

Ο χώρος που αναζητείται πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: 100 m2 & άνω, ώστε να επαρκεί για τουλάχιστον δύο ιατρεία, οδοντιατρείο, αναμονή, φαρμακείο & βοηθητικούς χώρους κουζίνας - WC.

Οι ομάδες εθελοντών λειτουργών υγείας & πολιτών έχουν συσταθεί.

Η ιδρυτική συνέλευση έγινε στις 01 Φεβρουαρίου 2012.

Η συμμετοχή των εθελοντών συνεχίζεται και το αίτημα ολοένα και περισσότερων πολιτών για την άμεση λειτουργία του είναι επιτακτικό.

Σημείωση: Προτιμητέος χώρος εύκολα προσβάσεως, σε κεντρική τοποθεσία

Επικοινωνία: κα Τζανάκη Μαρία, τηλ. 2810-287814, ώρες καταστημάτων.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Κάτω από 30% ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί σε 3 δημοσκοπήσεις (γράφημα)!

imageΗ ώρα που θα μιλήσει ο λαός πλησιάζει… Και όσο πλησιάζει, όσο ο κόσμος μαθαίνει και συνειδητοποιεί τί ψήφισαν τα δύο  “μεγάλα” κόμματα γι’ αυτόν, πριν μόλις μία εβδομάδα και μάλιστα για τα επόμενα 10 χρόνια, τόσο θα εκφράζει τη δυσαρέσκειά του απέναντί τους με κάθε τρόπο.
Το  “μεγάλα” δεν το έβαλα τυχαία σε εισαγωγικά. Έτσι έχει επικρατήσει να λέμε εδώ και χρόνια το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Άλλα από την προσεχή εκλογική αναμέτρηση, αυτό θα αλλάξει. Δε θα υπάρχουν πλέον μεγάλα κόμματα. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε 3 δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο τύπο. Και ως κύριο στοιχείο έχουν και οι τρείς ότι ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΜΑΖΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 30%!!!
Συγκεκριμένα: