ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Να ποιος πέταξε γιαούρτι στο Βενιζέλο (βίντεο)!

image Ο κύριος που βλέπετε στο παρακάτω βίντεο, πέταξε γιαούρτι στο Βενιζέλο, κατά την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, και ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κύριος υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος ετοιμάζονταν να ανέβει στο βήμα.
Ο ηλικιωμένος αυτός κύριος, είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από το Παλαιό Φάληρο. Γι’ αυτό φαντάζομαι δε συνελήφθη. Ευτυχώς που ήταν γνωστός, αλλιώς θα ακούγαμε για ακραία αριστερά στοιχεία, κλπ.
Όταν σας φτύνουν κύριοι, μη νομίζετε ότι βρέχει. Οι πιο αγανακτισμένοι Έλληνες αυτή τη στιγμή είναι οι προδομένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό το γιαούρτωμα κε Βενιζέλο, αν έχετε καθόλου φιλότιμο και συναίσθηση του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα που κατοικείται, δεν πρέπει να το πάρετε τόσο αψήφιστα. 
Δείτε το βίντεο:

Ομολογία Παπανδρέου: “Οι πολιτικοί είναι σήμερα πιο αδύναμοι, και κάποιοι αιχμάλωτοι ενός ισχυρού οικονομικού συστήματος (βίντεο)”

image Τώρα που “την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια”, ο πρώην Πρωθυπουργός της χρεοκοπημένης Ελλάδας αποφάσισε να ομολογήσει!
Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε κάποιο σημείο της ομιλίας του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, τα είπε όλα με το νι και με το σίγμα για του πολιτικούς και τα οικονομικά συμφέροντα! Είπε ότι οι πολιτικοί είναι σήμερα πιο αδύναμοι, και κάποιοι είναι και αιχμάλωτοι ενός πιο ισχυρού οικονομικού συστήματος”! Ότι η δημοκρατία σήμερα απειλείται, και αναρωτήθηκε ποιοι αποφασίζουν: Οι αγορές; Οι Τράπεζες; Οι μεγαλοεπιχειρηματίες; Οι πολυεθνικές; Τα χρηματιστήρια, τα μίντια;
Λίγο αργά κε Παπανδρέου για ομολογίες. Εσείς ο ίδιος, για να μην πω ότι υπηρετήσατε (δεν έχω και χρήματα για αγωγές), θα πω ότι υποκύψατε σε αυτά τα συμφέροντα. Και παραιτηθήκατε αφού είχατε κάνει μεγάλη ζημιά και στη δημοκρατία, και στην πατρίδα. Και παραδώσατε τη σκυτάλη στους συνεχιστές του ίδιου έργου!!
Δείτε παρακάτω το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του κου Παπανδρέου, και την απομαγνητοφώνηση της:

Ε όχι “πρώτα ο πολίτης” κύριοι του ΠΑΣΟΚ!

Καλά, δε ντρέπονται λιγάκι; Δεν έχουν καθόλου τσίπα μέσα τους; Είναι δυνατόν ΣΗΜΕΡΑ, μετά απ’ όλα όσα έχουν κάνει, όχι ΓΙΑ ΤΟΝ, άλλα ΣΤΟΝ Έλληνα πολίτη, οι πρωτεργάτες της χρεοκοπίας των Ελλήνων, να πηγαίνουν στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με κεντρικό σύνθημα “Πρώτα ο πολίτης”; 

image

“Πρώτα οι Τράπεζες”, “πρώτα οι αγορές” , “πρώτα οι τοκογλύφοι” , θα έπρεπε να είναι τα κεντρικά συνθήματα. Έτσι κι αλλιώς, όλο ΠΑΣΟΚοι βρίσκονται στην αίθουσα. Και ξέρετε τι λένε: “μεταξύ κατεργαραίων, ειλικρίνεια” !!

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Κουρευτήκαμε, και είμαστε έτοιμοι…να βάλουμε περούκα!!!

image Ιστορική στιγμή χαρακτηρίζουν σύσσωμοι τύπος, κανάλια και πολιτικοί το κούρεμα του χρέους με την εθελοντική συμμετοχή το PSI να έφτασε το 85,8%, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών. Το ποσοστό αυτό, ΕΦΟΣΟΝ ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης, θα φτάσει το 95,7 % των επενδυτών που κατέχουν Ελληνικά ομόλογα που διέπονται από Ελληνικό δίκαιο.
Τα πρωτοσέλιδα κάποιων εφημερίδων δε, έχουν τίτλους: “Με γεια το κούρεμα”, “Κουρευτήκαμε!” και άλλους τέτοιους τίτλους κομμωτηρίου. Σε όρους κομμωτηρίου λοιπόν θα σχολιάσω κι εγώ το αποτέλεσμα του PSI.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πόσες παρατάσεις θα δοθούν ακόμα για το έργο στη Λ. Δημοκρατίας;

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Κι όμως! Ενώ οι δημότες ταλαιπωρούνται αφάνταστα, ενώ ο εργολάβος δε λέει αν σοβαρευτεί και να δουλέψει όπως πρέπει, ενώ τα ατυχήματα στη Λ. Δημοκρατίας, ένα από τους κεντρικότερους δρόμους του Ηρακλείου συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο (δείτε εδώ κι εδώ κι εδώ),  ο δήμος Ηρακλείου δίνει κι άλλη παράταση στον … ERGOλάβο για να τελειώσει το συγκεκριμένο έργο ανακατασκευής της νησίδας και των πεζοδρομίων!
Με την 92/2012 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χορηγείται στις  επιχειρήσεις ERGO- Kαλουδάκης ΑΕ – Αλφα Δέλτα Κατασκευαστική Α.Ε. η δεύτερη κατά σειρά παράταση για την ολοκλήρωση του έργου, ενώ έχει γίνει δεκτή και μια δίμηνη διακοπή εργασιών!
Το έργο έπρεπε κανονικά να έχει ολοκληρωθεί στις 10-11-2011, αλλά με αυτά και μ’ αυτά...

Δυο μεροκάματα ένα ψάρι…

image
«Πολύ κουράσθηκες, ψαρά,
τα ψάρια είναι δικά σου
και πούλα τα στην αγορά
να θρέψεις τα παιδιά σου.»
Ιωάννης Πολέμης
Δεν εννοούσε ακριβώς αυτό ο ποιητής. Δηλαδή αυτό εννοούσε αλλά έπρεπε να το διευκρινίσει. «Πούλα τα» σαν ψάρια, όχι σαν ράβδο χρυσού.
Γκρινιάζω! Ναι, γκρινιάζω! Αφορμή στάθηκε η πληροφορία που είχα. Λεωφόρος 62 Μαρτύρων. Κίνηση και το φανάρι πιο καθυστερημένο κι απ’ τις δόσεις μου. Κουμπάκι. Ραδιόφωνο. Συχνότητα μεγάλου τοπικού ραδιοσταθμού. Ενημερωτική εκπομπή. Και κάνει το λάθος ο δημοσιογράφος. Μεταξύ μας, δεν έκανε λάθος ο άνθρωπος, απλά το είπε σε ακατάλληλη στιγμή – την καταραμένη στιγμή που άκουγα εγώ εν ώρα μποτιλιαρίσματος...

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Απελθέτω απ’ εμού το δακρυγόνον τούτο!

image Ο παραιτηθείς υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία για την αρχηγία του πάλαι ποτέ Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ελλάδος (the political party formerly known as PASOK) με μια καταπληκτική τηλεοπτική εμφάνιση στο ΣΚΑΙ.
Εκεί, λίγο - πολύ μας είπε ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τα επεισόδια και τη δράση των ΜΑΤ και της αστυνομίας, ότι «δεν επιχειρούν οι υπουργοί, επιχειρούν τα σώματα ασφαλείας» , προσθέτοντας πως όταν πήγε στο υπουργείο ανέλαβε την ευθύνη να υλοποιήσει την πολιτική της κυβέρνησης για ήπια αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων σε μία ταραγμένη περίοδο. Ακόμα είπε ότι στους 17 μήνες που έμεινε στο υπουργείο έγιναν 1.300 πορείες και διαδηλώσεις, τονίζοντας πως δεν απαγορεύτηκε καμία πορεία και δεν αφαιρέθηκε το δικαίωμα του πολίτη να διαδηλώσει (απλά τους άφηναν να βγουν στους δρόμους και τους τάραζαν στο ξύλο και τα δακρυγόνα)!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου θα είναι άμεση. Με εμφάνισή του σε πρωινή εκπομπή...

Σςς… ησυχία, μην τρομάξουμε τους τουρίστες!!

image Σήμερα το μεσημέρι στις 2:00 άκουσα το αναλυτικό δελτίο ειδήσεων στο Ράδιο Κρήτη. Ένα από τα πρώτα θέματα ήταν ο τουρισμός, με τις μειωμένες κρατήσεις από Γερμανία και Αγγλία. Κλήθηκε λοιπόν να παρέμβει τηλεφωνικά και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης κος Μιχάλης Βλατάκης.
Ο πρόεδρος είπε ότι οι προκρατήσεις από αυτές τις χώρες είναι μειωμένες κατά 40%,  ότι θα πάει αντιπροσωπεία στη διεθνή έκθεση που γίνεται τις επόμενες ημέρες στο Βερολίνο για να αντιστρέψει το κλίμα, και ότι είναι σίγουρο ότι θα τους ζητηθούν να κάνουν εκπτώσεις και προσφορές προκειμένου να έρθουν περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα και την Κρήτη.
Όμως, συμβούλεψε λίγο - πολύ και όλους εμάς τους Έλληνες, αφού απαξίωσε κάθε άλλο παραγωγικό τομέα της χώρας πλην του τουρισμού και της ναυτιλίας...

Κόλαφος η δεύτερη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την Carrefour.

carrefour aporripsi ait anakli_0001Το Πολυμελές Πρωτοδικείο διατήρησε την προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου, βάσει της οποίας δεσμευόταν όλη η ακίνητη περιουσία της εταιρείας ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν από αυτή οι πιστωτές της.
Απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί της Carrefour ότι είναι α) απολύτως φερέγγυα και αξιόχρεη, β) δεν υπάρχει κίνδυνος οι πιστωτές της εταιρείας να χάσουν τα χρήματά τους και γ) η απαγόρευση διάθεσης όλης της ακίνητης περιουσίας αποτελούσε υπέρμετρη δέσμευση της περιουσίας της εταιρείας.
Στην αίτησή της μάλιστα, η εταιρεία ισχυρίσθηκε ότι …

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Κοινή δήλωση των κινημάτων της Κρήτης μετά τη διήμερη συζήτηση στο Ηράκλειο

image

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν τα κινήματα που συμμετείχαν στη διήμερη συζήτηση που διοργάνωσαν οι Πολίτες κατά του Χρέους το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.
Η δήλωση έχει ως εξής:

Διχασμένες προσωπικότητες

mix Είναι απίστευτο, και δε νομίζω ότι συμβαίνει σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου: μας κυβερνούν διχασμένες προσωπικότητες!
Δεν εξηγείται διαφορετικά το ότι, ενώ μας παρακαλάνε μέρα – νύχτα εδώ και 2 χρόνια να μην βγάζουμε τα χρήματά μας από τις ελληνικές τράπεζες, και όσοι το έχουμε κάνει μας καλούν να τις επιστρέψουμε πίσω, και από την άλλη να δίνουν εντολή στους προϊστάμενους των εφοριών να εφαρμόσουν ένα νόμο που βρίσκεται στο ψυγείο εδώ και μια δεκαετία (άρθρο 24 του Ν. 2951/2001), και να προβούν σε κατασχέσεις για χρέη προς το δημόσιο από 4.000 ευρώ!
Θα μου πείτε, αυτό περίμενες για να καταλάβεις ότι οι πολιτικοί μας είναι σχιζοφρενείς; Εδώ έχουν κάνει τουλάχιστον από μία κουλουμούντρα* ο καθένας μόλις τους τελευταίους 2 μήνες! Κοντεύω να πιστέψω ότι ο Σαμαράς είναι...