ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Η αλήθεια για τη “βοήθεια” της Γερμανίας προς την Ελλάδα (βίντεο) σε ρεπορτάζ της Γερμανικής κρατικής Τηλεόρασης

image Σε ρεπορτάζ της Γερμανικής κρατικής τηλεόρασης (κανάλι 1, ARD), που στη χώρα μας προβλήθηκε από τη ΝΕΤ, αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο μέρος της αλήθειας για το τι κερδίζει η Γερμανία από τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά και από τη γενικότερη οικονομική κρίση στη ζώνη του Ευρώ.
Ενδεικτικά αναφέρω μεγάλη αύξηση εξαγωγών άρα και αύξηση κρατικών εσόδων από τους φόρους και κέρδη από τους τόκους των δανείων που για τα 2 χρόνια φτάνουν στα 45 με 64 δις ευρώ.
Και το ρεπορτάζ τελειώνει με τη διαπίστωση ότι, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχέδιο Μάρσαλ για να ανασυγκροτηθεί, και παρόλο που η Γερμανία έχει τη δυνατότητα να το προσφέρει στην Ελλάδα αφού μέχρι στιγμής είναι κερδισμένη από την κρίση, κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί. Κάτι που μακροπρόθεσμα θα πληρώσει πολύ ακριβά η Γερμανία…
Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ παρακάτω:

Δ.Τ: Κάλεσμα για την 25η του Μάρτη

Ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου καλεί κάθε κίνηση και συλλογικότητα καθώς και όλο τον κόσμο της Κρήτης να κατέβει στον δρόμο την Κυριακή, να πραγματοποιήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την παρέλαση του λαού, για να διώξουμε τρόικα-κυβέρνηση και τους ντόπιους υπηρέτες τους!! Να γίνει η 25η Μάρτη μέρα έκφρασης της λαϊκής οργής απέναντι σ'αυτούς που ξεπουλούν την χώρα!!image
Ακολουθεί το κείμενο που μοιράζουμε αυτές τις μέρες στην πόλη:

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Συνέντευξη για δουλειά 2 – Ανιχνευτής ψεύδους (βίντεο)

Μια συνέντευξη εργασίας εξελίσσεται πολύ περίεργα, όταν ο υποψήφιος πρέπει να περάσει από έναν πολύ εξελιγμένο ανιχνευτή ψεύδους. Ένα φιλμ μικρού μήκους από τον Paul Emerson. Παραγωγή από την Good Ride Machine (www.goodridemachine.com)

Ο υποτιτλισμός του video έχει γίνει από το videoman.gr.

Ασφαλτοστρώθηκε άλλο ένα τμήμα της Ούλαφ Πάλμε στο Ηράκλειο

Επιτέλους ασφαλτικά στην Ούλαφ Πάλμε, στο ύψους της οδού Ευμαθίου!

oylaf palme

Σήμερα πραγματοποιήθηκε, μετά από εργασίες σχεδόν 4 μηνών, η ασφαλτόστρωση του τμήματος της οδού Ούλαφ Πάλμε του Ηράκλειο, από το ύψος της οδού Ευμαθίου και νότια, και για περίπου 350-400 μέτρα.

Όπως με έχουν ενημερώσει με ηλεκτρονικά μηνύματα, ο κόσμος στο συγκεκριμένο τμήμα  είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά, καθώς (το τμήμα αυτό) είχε αποκλειστεί από την κυκλοφορία για αρκετό καιρό, με συνέπεια ο τζίρος των καταστημάτων να έχει πέσει κατακόρυφα. Σήμερα λοιπόν, φαίνεται να δίνεται ένα τέλος στην ταλαιπωρία αυτή, αν και μεταξύ μας, με τέτοιες οικονομικές συνθήκες, η ανάταση των καταστημάτων δεν είναι καθαρά θέμα κυκλοφορίας του δρόμου!!

Όπως μου είπαν οι περίοικοι, την επόμενη εβδομάδα θα ασφαλτοστρωθεί και άλλο ένα τμήμα της Ούλαφ Πάλμε μήκους 150 μέτρων, στα νότια όρια του σχεδίου πόλης (μέχρι την οδό Αλκμαίωνος). Μάλιστα, άναψαν και ψησταριές για να γιορτάσουν…την απελευθέρωσή τους! Άντε, καλές δουλειές να έχετε!!

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και ηχητικό ντοκουμέντο

image Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου είχαμε το μεσημέρι της Πέμπτης 22/3/12. Υπό το φόβο αντιδράσεων από τους εργαζόμενους και από την τοπική κοινωνία της πόλης, η επίσκεψη κρατήθηκε απόλυτα μυστική, ενώ ο υπουργός κατευθύνθηκε στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείο Α. Μαυρικάκη χωρίς να αντιληφθεί κανείς την παρουσία του.
Παρόλαυτα, μόλις από τυχαίο γεγονός μαθεύτηκε η επίσκεψη του υπουργού στο Νοσοκομείο, έξω από το γραφείο του διοικητή συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι για να εκθέσουν στον υπουργό τις διαμαρτυρίες για την ακολουθούμενη πολιτική.
Τελικά, λίγο πριν την αναχώρηση του υπουργού έγινε συνάντηση με το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων, όπου εκτέθηκε εν συντομία η έντονη αγανάκτηση των εργαζόμενων για όσα γίνονται στο χώρο της υγείας και για την ακολουθούμενη μισθολογική πολιτική. Έγινε έντονη συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι ...

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο δήμος Ηρακλείου γίνεται… big brother!

Πρακτικές big brother σκοπεύει να εφαρμόσει ο δήμος Ηρακλείου στο άμεσο μέλλον, προκειμένου, όπως αναφέρεται στην απόφαση 182/2012 της Οικονομικής Επιτροπής, να γίνει σωστή λειτουργία και διαχείριση του στόλου των 215 οχημάτων που διαθέτει. Έτσι, ενέκρινε τη διενέργεια προμήθειας Συστήματος Παρακολούθησης των οχημάτων του δήμου με GPS!
image Με την απόκτηση και λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος, ο δήμος Ηρακλείου θέλει να επιτύχει:

Διάταξη για τη φίμωση των blogs περιέλαβε ο Παπαϊωάννου στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα!

image Διαβάζω παντού στο διαδίκτυο σήμερα ότι ο υπουργός δικαιοσύνης κος Μιλτιάδης Παπαϊωάννου έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το νέο Ποινικό Κώδικα. Αλλά πουθενά δε βρίσκω το σχέδιο του νόμου μέχρι αυτή τη στιγμή (22-3-2012, ώρα 17:00), ούτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ούτε στα ενημερωτικά portals.  Αυτό που διαβάζω σχεδόν παντού είναι ένα πανομοιότυπο κείμενο, που προφανώς έδωσε το ίδιο το υπουργείο, με αυτά που θέλει να προβληθούν από τα ΜΜΕ (δείτε εδώ κι εδώ κι εδώ). Μάλλον διαβουλεύονται…μεταξύ τους!
Στο κείμενο λοιπόν αυτό υπάρχει και η παρακάτω παράγραφος:
“Διευρύνονται τα τοπικά όρια ισχύος των ελληνικών ποινικών νόμων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει από την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Έτσι, ορίζεται ότι στις περιπτώσεις που η πράξη τελείται μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου επικοινωνίας, τόπος τέλεσης θεωρείται και η Ελλάδα, εφόσον στο έδαφός της παρέχεται πρόσβαση στα συγκεκριμένα μέσα, με αποτέλεσμα οι ελληνικοί ποινικοί νόμοι να εφαρμόζονται σε όλες αυτές τις πράξεις”.
Τι αποτέλεσμα θα έχει η παραπάνω διάταξη αν τελικά συμπεριληφθεί χωρίς τροποποίηση στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου; ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ BLOGS!!
Αν δηλαδή κάποιος γράφει σε μια ιστοσελίδα ...

Το Σάββατο 24-3 το πρώτο ανταλλακτικό παζάρι στο Ηράκλειο

Το πρώτο ανταλλακτικό παζάρι προϊόντων και υπηρεσιών στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 24-3-2012 από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 6:00 το απόγευμα στο πάρκο Γεωργιάδη.

image

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο ανταλλακτικό δίκτυο Ηρακλείου δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.diktyoantallagisirakleiou.espiv.net, και να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαέροντος.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Σχολή για ηγέτες θα ιδρύσει ο ΓΑΠ (βίντεο)!

image Απίστευτη δήλωση από τον Γιώργο Παπανδρέου στo ΒΒC, λίγο πριν παραδώσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ στον Ευάγγελο Βενιζέλο: “Σκοπεύω να ανοίξω σχολή για ηγέτες! Και να παλέψω για την πατρίδα μου!!
Όχι Γιώργο, αρκετά πάλεψες εσύ! Ας παλέψουμε τώρα κι εμείς, να ξεκουραστείς λιγάκι!
Μου φαίνεται όμως ότι, όσον αφορά στη σχολή, μάλλον τη λειτουργούσε παράνομα όλα αυτά τα χρόνια! Γιατί βλέπω πολλούς να συνεχίζουν το δικό του έργο!
Σε λίγο θα μας πει και ο Πάγκαλος ότι ανοίγει ινστιτούτο αδυνατίσματος, ο Στέφανος Μάνος φροντιστήριο για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και ο Καρατζαφέρης γραφείο νομικής υποστήριξης αλλοδαπών!
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Παπανδρέου στο BBC με ελληνικούς υπότιτλους παρακάτω:

Οι κάλπικες κάλπες του ΠΑΣΟΚ-Εγώ αυτά είδα…

image Ένας στίχος γνωστού τραγουδιού λέει: «Κοιτάζω το συμφέρον μου, διαβάζω εφημερίδα και στο στρατό υπηρέτησα για τη μαμά Πατρίδα!!!!»
Στο ΠΑΣΟΚ σήμερα το τραγουδάκι γινόταν : «Κοιτάζω το συμφέρον μου, μαγειρεύω και την κάλπη, δείχνω καλή διαγωγή μπας και με κάνουν βουλευτή»…
Πραγματικά σήμερα είπα να δώσω μια ευκαιρία σε όλα αυτά που πίστευα και υπηρετούσα πιστά, από διάφορα μετερίζια, τόσα χρόνια, και έτσι αποφάσισα να πάω να στην εφορευτική των εσωκομματικών εκλογών στην κάλπη της Κοζάνης στο Εργατικό Κέντρο…
Πίστευα πως μπορεί η προσωπική μου απαισιοδοξία να με κάνει να τα βλέπω όλα αρνητικά, οπότε το πρωί της Κυριακής φόρεσα την καλή μου και αισιόδοξη  διάθεση και πήγα στην εφορευτική!
Συμφωνήσαμε πώς θα διατηρήσουμε την κάλπη κρυστάλλινη και πώς δεν θα επιτρέψουμε να ψηφίζουν χωρίς ταυτότητα, να ψηφίζουν με ταυτότητες άλλων κ.τ.λ, κοινώς συμφωνήσαμε σε πιστή τήρηση του καταστατικού (ναι! ναι! του καταστατικού που κάποιοι τόσες μέρες το έκαναν ευαγγέλιο).
Στις 10 περίπου και ενώ πραγματικά είχε έρθει αρκετός, για την ώρα, κόσμος να ψηφίσει άρχισαν τα «παρατράγουδα»…

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο δήμος Ηρακλείου κατά του ΟΛΗ για τη χερσαία ζώνη του λιμένα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας μεταφέρει ο δήμος Ηρακλείου την κόντρα με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου για τη Χερσαία Ζώνη  του λιμανιού, που κρατάει πάνω από μια δεκαετία.
image
Με απόφαση της οικονομικής Επιτροπής του δήμου εξουσιοδοτούνται οι δικηγόροι του να ασκήσουν αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της σιωπηρής απόρριψης από τον ΟΛΗ της αίτησης του δήμου για επανακαθορισμό – τροποποίηση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηρακλείου, όπως αυτός έχει καθοριστεί το έτος 2001 με την με αριθ. 3413. 17/01/01 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (ΦΕΚ 1447/22-10-2001 τ.Β').
Βασικό επιχείρημα του δήμου Ηρακλείου είναι ότι...

Κρίση (οικονομική). Με πιάνει κρίση (ψυχολογική).

image Έρευνα για την ψυχολογία των Ελλήνων, όπως αυτή διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες που η οικονομική κρίση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, έκανε το εργαστήριο κοινωνικής και πειραματικής ψυχολογίας του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου πανεπιστημίου, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, και της Ιρλανδίας.  Το δείγμα ξεπερνούσε τους 1050 ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών .
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, το 88,9%, των Ελλήνων έχει συναισθήματα οργής, θυμού, και αγανάκτησης. Το 67,7% νιώθει ταπείνωση, φόβο, άγχος για το αύριο, κατάθλιψη, αλλά και απογοήτευση. Θετική ή τουλάχιστον αισιόδοξη ψυχολογία, έχει ένα ποσοστό που αγγίζει το 35,6%, το οποίο νιώθει ακόμη αισιόδοξο ότι «θα τα καταφέρουμε», και ότι «μπορούμε ακόμη να αγωνιστούμε».
Σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι ότι μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων υιοθετούν πλέον πράξεις βίας.  Το 30,4% θα έκανε επίθεση....

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Εξώδικο προς τους βουλευτές στέλνουν ενεργοί πολίτες!

Εξώδικη δήλωση προς τους βουλευτές, την οποία συνέταξε δικηγόρος, περιφέρεται σε εργασιακούς και δημόσιους χώρους προκειμένου να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές πολιτών .
image
Στην πρόσκλησή για την υπογραφή του εξώδικου, αναφέρεται:
“Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να υπογράψετε εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση και πρόσκληση η όποια απευθύνεται προς όλους τους πολιτικούς φορείς της χωράς μας, (Πρόεδρο της Δημοκρατίας- κυβέρνηση-κόμματα), προς όλους τους θεσμικούς φορείς της χωράς μας και του εξωτερικού, (δικαστική εξουσία, ΜΜΕ, ΣΕΒ, ΤτΕ, ΝΣΚ, ΟΔΔΗΧ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ.) στην όποια, αφού αποδίδονται οι ευθύνες στα κόμματα τα οποία οδήγησαν την πατρίδα μας σε διεθνή απαξίωση και οικονομική απομόνωση και το λαό της Ελλάδος στην εξαθλίωση, τώρα ανέλαβαν ελέω θεού την σωτηρία μας. Για εμάς άλλα χωρίς εμάς. Υπογράφοντας το εξώδικο τους δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε και δεν ανεχόμαστε τις δόλιες πρακτικές τους και δεν τους επιτρέπουμε να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Δ.Τ: Γνωριμία με το Ηρώον στην Πλατεία Ελευθερίας

Κύκλος εκδηλώσεων / «Τόπου διήγησις»
Kυριακή 18 Μαρτίου 2012 / Γνωριμία με το Ηρώον στην Πλατεία Ελευθερίας
DSC_5128
Την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 12 μ. έγινε στο χώρο του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, απέναντι ακριβώς από το γνωστό κτίσμα του Ηρώου σε νεομινωικό ρυθμό, η συγκέντρωση γνωριμίας των πολιτών του Ηρακλείου με το ιστορικό αρχιτεκτόνημα του Δημήτρη Κυριακού. Την ανοικτή πρόσκληση για την επί τόπου επίσκεψη ευαισθητοποίησης, είχαν απευθύνει όλοι οι φορείς του συντονιστικού οργάνου της πόλης που
έχει συγκροτηθεί από το Νοέμβριο του 2010 και έχει σκοπό τη διάσωση, την ανάδειξη και την ένταξή του σε καθεστώς προστασίας και την κήρυξή του ως διατηρητέου μνημείου από το ΥΠΠΟΤ.
Το Ηρώο ολοκληρώθηκε το 1930 από ειδική επιτροπή παραγόντων της πόλης με επικεφαλής τον τότε...