ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

image

Αναγνώστης: Φύτευσαν το παρκάκι στον προμαχώνα Βηθλεέμ για..τη φωτογράφηση, και μετά το εγκατέλειψαν!

Φίλε “Αντίπαλε”,
image
σου στέλνω μερικές φωτογραφίες από το παρκάκι πάνω στα ενετικά τείχη και ανατολικά του θερινού σινεμά Βηθλεέμ. Εκεί ένα ιδιωτικό σχολειό είχε κάνει ένα μικρό βραχόκηπο με αρωματικά φυτά λεβάντα δίκταμο κλπ και το είχαν περιφράξει με έναν ωραίο ξύλινο φράχτη. Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Νεολαίας νομίζω πηρέ 2-3 άτομα και στον γύρω χώρο φύτεψαν καμία 10ρια δεντράκια τραβώντας και τις απαραίτητες φωτογραφίες και τις έβαλαν στο φάκελο “Ηράκλειο Πολιτιστική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014”.
Εγώ του τα “έχωσα” όταν τον είδα για τις υποκριτικές ενέργειες τέτοιου τύπου, που δεν κοιτάνε να κάνουν μια αληθινή δεντροφύτευση μόνο κοροϊδεύουν τον κόσμο και ότι σε ένα χρόνο θα έχει ρημάξει ο μικρός κήπος που έφτιαξαν, όπως επίσης και για την σικέ ποδηλατάδα που είχαν διοργανώσει στους δρόμους του Ηρακλείου χωρίς να υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι αν και όφειλαν. Αυτός φυσικά μου είπε διάφορες δικαιολογίες, και καλά δεν είναι έτσι όπως τα λες κλπ.
Φέτος πριν τα Χριστούγεννα συνεργείο του δήμου Ηρακλείου πήρε τον φράκτη τον ξύλινο κι έβαλαν ένα σιδερένιο πρόχειρο πλέγμα. Όταν τους ρώτησαν κυνόφιλοι γιατί το κάνουν αυτό , είπαν πως...

Η ζωή εν τάφω…

Μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας κατά 41,4 % σ’ ένα χρόνο στην Ελλάδα! Πρώτη η Κρήτη στη μείωση των οικοδομικών αδειών!

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κατά το μήνα Δεκέμβριο 2011 το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της Χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 2.997 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 565,9 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 2.203,9 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή μείωση κατά 41,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 51,6% στην επιφάνεια και κατά 50,0 % στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 !
Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο 2011,το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 35.746 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 6.090,8 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 23.186,2 χιλιάδες m3 όγκου. Παρατηρήθηκε δηλαδή, μείωση κατά 28,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 42,0% στην επιφάνεια και κατά 38,2 % στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2010.
image
Στην Κρήτη η μείωση ξεπέρασε ...

Αυτό είναι το Δ.Σ. της εταιρίας “Υποδομές Κρήτης Α.Ε.”- Κανένας από την Ανατολική Κρήτη!

image Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, συγκροτήθηκε το Δ.Σ της εταιρείας Υποδομές Κρήτης Α.Ε. Κανένα μέλος δεν είναι από την Ανατολική Κρήτη!
Πρόεδρος του Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ορίζεται ο κ. Λευτέρης Κοπάσης (Α.Δ.Τ ΑΙ 473075, Α.Φ.Μ. 044905310). Έως σήμερα υπηρετεί στη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. με έδρα τα Χανιά.
Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ της  “Υποδομές Κρήτης Α.Ε” είναι τα εξής:

Δωρεάν Νομική Βοήθεια για νέους του Ηρακλείου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου σε συνεργασία με την επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συλλόγου, στο πλαίσιο κοινωνικής δράσης και ευαισθητοποίησης συμμετέχει στο πρόγραμμα "ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ", το οποίο χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η δωρεάν νομική βοήθεια σε ανηλίκους και νέους 18-30 ετών η οποία καλύπτει την εκπροσώπησή τους τόσο εξωδικαστικά όσο και ενώπιον δικαστηρίων. Τις υποθέσεις αναλαμβάνουν νέοι δικηγόροι έως 35 ετών, οι οποίοι έχουν ενταχθεί με αίτησή τους στο πρόγραμμα.

Αχρείαστοι να είναι!!! Αλλά ας το έχουμε υπόψη μας, καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι!

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Λεφτά υπάρχουν, για … πριμ στον ΟΦΗ!

image Θα έχετε διαβάσει οι περισσότεροι για το πριμ των 30.000 ευρώ που έδωσε… ο δήμαρχος Ηρακλείου κος Κουράκης στους παίχτες και στον προπονητή του ΟΦΗ για τη νίκη του επί του Παναιτωλικού. Βέβαια, δε διάβασα πουθενά να αναρωτιέται κανένας που βρήκε αυτά τα χρήματα ο κος Κουράκης και τα έδωσε στον ΟΦΗ, αν δικαιολογούνται από κάπου, αν δηλώθηκαν , κλπ. ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, δηλαδή, με μια φράση αυτά τα 30.000 ευρώ.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά σήμερα διαβάζω ότι τους είπε “να μη χάσουν από την Κέρκυρα”, και τους υποσχέθηκε και… νέα πριμοδότηση!!! Και όλα αυτά σε μια εποχή που ο ΟΦΗ ψάχνει αρκετά χρήματα για να καλύψει οφειλές και να πάρει την αδειοδότηση για τη νέα χρονιά!!!

Φαίνεται τελικά Λεφτά Υπάρχουν για τον ΟΦΗ, αν … νικάει ομάδες για να παραμείνει στην κατηγορία ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ! Και κανένα, μα κανένα, δεν ενδιαφέρει η προέλευσή τους! Είναι δυνατόν; Θα μου πεις, για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μιλάς ρε φίλε, δεν ξέρεις πως κυκλοφορεί το χρήμα εκεί; Όχι, δεν ξέρω είναι η αλήθεια, παρά μόνο υποψιάζομαι…

Κι επειδή άκουσα να συζητείται έντονα , και το είχα σκεφτεί κι εγώ πριν καν το ακούσω, υποψιάζομαι ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτά τα πριμ!!! Αλλά επειδή δεν το ξέρω σίγουρα, όνομα δε λέω! Πάντως μουστάκι έχει και … το αγοράζουν οι νονοί στα φιλιοτσάκια τους το Πάσχα!!

Γκλέτσος: Έσπασα στο ξύλο εργολάβο που μου πρότεινε μίζες (βίντεο)!

"Ξύλο στη μίζα" και στη διαφθορά έδωσε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, όταν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης Λαμιώτης εργολάβος πήγε στο γραφείο του και του πρότεινε να αναλάβει ο ίδιος δημόσια έργα... με το "αζημίωτο".
Ο εργολάβος μάλιστα του δήλωσε ότι: "Μην είσαι κορόιδο, θα σου μάθω εγώ τη δουλειά".
Το σίγουρο είναι βέβαια ότι δεν περίμενε ότι ο δήμαρχος θα αντιδράσει με οργή, αλλά και χειροδικίες.
Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Στο 21,8% η (επίσημη) ανεργία τον Ιανουάριο! Στο 19,8% στην Κρήτη!

Συνέχιση της ανόδου της ανεργίας με σταθερά γρήγορο ρυθμό δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα η ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τη χώρα μας.
Το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2012 ανήλθε σε 21,8%, έναντι 14,8% τον Ιανουάριο του 2011 και 21,2% το Δεκέμβριο του 2011. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Ιανουάριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.880.120 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.084.668 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.342.853 άτομα.
image
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 363.369 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (μείωση 8,6%) και κατά 25.953 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (μείωση 0,7%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά ....

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ηχητικό: Δημήτρης Βολιτάκης, ιδιοκτήτης Ηρώου: Ο δήμαρχος Κουράκης μου είπε “γιατί δεν κάνεις ότι έκανα εγώ στο Ξενία, να του δώσεις μια να πέσει;”

image Τη Μεγάλη Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012, στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Κρήτη με το Νίκο Ψιλάκη, φιλοξενήθηκαν τα  μέλη του Συντονιστικού για τη σωτηρία του Ηρώου Ηρακλείου κα Λιάνα Σταρίδα, κα Φανή Παπαδάκη-Κουτσουμπού και κος Τζωράκης Γιώργος, για να εκθέσουν τις απόψεις των φορέων που εκπροσωπούν σχετικά με το θέμα χαρακτηρισμού του Ηρώου της πλατείας Ελευθερίας του Ηρακλείου ως νεώτερο μνημείο.
Στην εκπομπή παρενέβη ένας από τους φερόμενους ιδιοκτήτες της έκτασης στην οποία έχει χτιστεί το Ηρώο, ο κος Δημήτρης Βολιτάκης,  και ευθαρσώς δήλωσε μεταξύ άλλων για το Ηρώο:
“Ο ίδιος ο δήμαρχος μου έχει πει εμένα 10 φορές : “γιατί δεν κάνεις Δημήτρη αυτό που έκανα εγώ στο ΞΕΝΙΑ, να του δώσεις μια να πέσει;” 
Και όταν ο δημοσιογράφος έκπληκτος, μη πιστεύοντας τα αυτιά του, τον ρώτησε: “ποιος σας το είπε αυτό”, ο κος Βολιτάκης επανέλαβε: Ο κος Κουράκης, ο κος δήμαρχος , δέκα φορές, όχι μία”. “Σας είπε να το κατεδαφίσετε”; συνέχισε ο δημοσιογράφος. “Βεβαίως”, απάντησε ξανά ο κος Βολιτάκης. “Αυτό είναι βόμβα”, αναφώνησε ο δημοσιογράφος, για να λάβει την απάντηση: “Βόμβα; εγώ θα τη σκάσω τη βόμβα, κι όποιον πάρει”!
Ακούστε τις δηλώσεις του κου Βολιτάκη στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί:

Δ.Τ: “Κανείς στον πάγκο, όλοι στον αγώνα”

image Την Μεγάλη Πέμπτη 12 Απρίλη, ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου διοργανώνει ποδοσφαιρικό τουρνουά 8x8, στις εγκαταστάσεις του Lido.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ.

Παράλληλα θα μοιράζονται τρόφιμα στα μέλη του συλλόγου. Τα τρόφιμα αγοράστηκαν με τα χρήματα που μαζεύτηκαν από τις συμμετοχές των ομάδων και από δωρεές που έγιναν στο σύλλογο. Μετά το τέλος του τουρνουά θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι.

Περνάμε μέρες δύσκολες και δυστυχώς απ'ότι φαίνεται θα έρθουν ακόμη δυσκολότερες. Δεν θα το βάλουμε κάτω. Με όπλα μας την αλληλεγγύη από τη μία και τους αγώνες που χτίζουμε κάθε μέρα από την άλλη, θα παλεύουμε για ένα κόσμο χωρίς τροϊκανούς και κατοχικές κυβερνήσεις, χωρίς μισθούς κοροϊδίας και πείνας.

Περιμένουμε κάθε Ηρακλειώτη να περάσει αύριο από το Lido, να γνωριστούμε και να δούμε πως μπορούμε να παλέψουμε για να αλλάξουν τα πράγματα στην κοινωνία και στις ζωές μας.

Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου

Προσφυγή στο ΣτΕ ετοιμάζουν οι φορείς του Ηρακλείου για ακύρωση των αποφάσεων του ΥΠΠΟΤ για το Ηρώο

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης μετά τις 6:00μμ η συνάντηση για τη σωτηρία του Ηρώου Ηρακλείου στην αίθουσα του ΤΕΕ-ΤΑΚ.
DSC_5257
Εκτός από τους γνωστούς φορείς  - Μinoistas, TEE-TAK- Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου - Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων Κρήτης – στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η παράταξη Ηράκλεια Πρωτοβουλία, ο Σύλλογος Μονίμων αρχαιολόγων, ο Σύλλογος Φαρμακοποιών, πολιτιστικοί Σύλλογοι Διαμερισμάτων, κλπ.
Ουσιαστικά διατρανώθηκε η θέληση της πόλης να παλέψει για την προστασία του Ηρώου. Αποφασίστηκε τις επόμενες ημέρες να επισκεφτεί  το δήμο Ηρακλείου κλιμάκιο του Συντονιστικού των φορέων, και να....

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ξύπνα Ελλάδα (βίντεο)!

Δεν μπορεί να πάει για καφέ ο Παπακωνσταντίνου (βίντεο)! Ούτε κι εγώ, αλλά για άλλους λόγους!

image «Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στο δρόμο. Δεν μπορώ να βγω έξω να πιω ένα καφέ με τη γυναίκα μου. Έχω τον κόσμο να με λέει προδότη όταν έκανα αυτό το οποίο θεώρησα ότι έπρεπε να γίνει για να σωθεί η χώρα», είπε ο κος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός οικονομικών, που με την υπογραφή του και μόνο έβαλε τη χώρα στο πρώτο μνημόνιο, απαντώντας στην ερώτηση της Πόπης Τσαπανίδου  “ποιο είναι το πολιτικό κόστος που έχει υποστεί”.
Ε λοιπόν κε Παπακωνσταντίνου, σου έχω νέα. Ούτε κι εγώ μπορώ να βγω για καφέ με τη δική μου γυναίκα. Γιατί με τη “σωτηρία” που εσύ και η κυβέρνησή σου επέλεξες, δε μου περισσεύει ούτε ένα ευρώ για καφέδες και εξόδους! Για την ακρίβεια, μου λείπουν αρκετά ευρώ στο τέλος κάθε μήνα!
Εξάλλου, εσύ και η παρέα σου δε χρειάζεται να κυκλοφορείτε στους δρόμους. Έχετε τα δημόσια αυτοκίνητα γι’ αυτό, και τη συνοδεία να σας ανοίγει το δρόμο. Και όταν χρειαστεί να περπατήσετε, πάντα έχετε 4-5  άτομα τριγύρω σας να σας φυλάνε. Τέτοιο σωτήρα βέβαια, πρέπει να πληρώνουμε και για την προστασία του!!
Δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ παρακάτω. Στο 40ο λεπτό ξεκινάει η συνέντευξη του κου Παπακωνσταντίνου, ενώ στο 49ο λεπτό μας πληροφορεί ότι δεν μπορεί να βγει για καφέ…

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Στον ασφαλισμένο η διαφορά τιμής μεταξύ γενόσημου και πρωτότυπου φαρμάκου!

Ξεκινά από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, η συνταγογράφηση φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία.Το μέτρο αφορά στις 10 πρώτες δραστικές ουσίες για τις οποίες έχει καταρτιστεί από τον ΕΟΠΥΥ ο αντίστοιχος κατάλογος σκευασμάτων ανά δραστική ουσία. Μήπως όμως ο τρόπος που επιλέχθηκε τελικά είναι άλλο ένα ημίμετρο; Μήπως είναι άλλος ένας τρόπος να μεταφερθεί στον ασφαλισμένο ένα σημαντικό μέρος της φαρμακευτικής δαπάνης;
image
Ας δούμε όμως καταρχήν πως θα γίνεται η συνταγογράφηση:
Στην περίπτωση έκδοσης χειρόγραφης συνταγής, οι ιατροί θα συνταγογραφούν με βάση την δραστική ουσία και θα την αναγράφουν στη συνταγή μαζί με την περιεκτικότητα της και την συσκευασία.
Στην περίπτωση ηλεκτρονικής συνταγής ο ιατρός επιλέγει μια από τις δέκα δραστικές ουσίες και το σύστημα εμφανίζει τα εμπορικά σκευάσματα σύμφωνα με τη σειρά που εμφανίζονται στον Κατάλογο Συνταγογραφούμενων Σκευασμάτων με βάση τη Δραστική Ουσία.
Κατά την συνταγογράφηση θα έχουν δύο επιλογές:
- Επιλογή από τον ιατρό σκευάσματος το οποίο έχει τιμή σύμφωνα με την τιμή αναφοράς της κατηγορίας του στη λίστα.
- Επιλογή σκευάσματος με τιμή μεγαλύτερη από την τιμή αναφοράς της λίστας. Στην περίπτωση αυτή ο ιατρός πρέπει να ενημερώσει τον ασφαλισμένο ότι εκτός από την προβλεπόμενη συμμετοχή θα επιβαρυνθεί και με την διαφορά τιμής που προκύπτει μεταξύ λιανικής τιμής του σκευάσματος και της τιμής αναφοράς στην κατηγορία του. Στο εκτυπωμένο φύλλο της αναφέρεται με μήνυμα το ποσό επιβάρυνσης του ασφαλισμένου λόγω διαφοράς τιμής καθώς και η νόμιμη συμμετοχή, η οποία θα είναι η συμμετοχή του φαρμάκου της τιμής αναφοράς.
Με τον τρόπο αυτό, ο ασθενής που φυσικά δεν έχει ιατρικές γνώσεις, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να εμπιστευτεί τον εκάστοτε ιατρό. Και ο ιατρός θα είναι αυτός που θα κρίνει αν θα πρέπει για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, να του χορηγήσει το πρωτότυπο, άρα και πιο ακριβό, φάρμακο ή αν θα του συνταγογραφήσει το γενόσημο.  Όμως ο ασθενής ...

Όταν η ελληνική "τίγρης"... έμαθε ξανά να βρυχάται...

image Έναν φουτουριστικό μύθο, με... ηθικό δίδαγμα που απευθύνεται σε όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, «πλέκουν» οι αναλυτές της HSBC, σε έκθεσή τους με ημερομηνία 4 Απριλίου 2012.
Η αφήγησή τους ξεκινάει από τα τέλη του 2015, σε μία Ελλάδα πολύ διαφορετική από τη σημερινή...
«Στα τέλη του 2015 η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να κοιτάξει προς τα πίσω με κάποια ικανοποίηση για τα πρόσφατα επιτεύγματά της. Ο έξω κόσμος, που κάποτε ήταν τόσο απελπισμένος με την Αθήνα, τώρα έβλεπε μια ‘Ελληνική Τίγρη’. Το ελληνικό χρηματιστήριο, που είχε υποχωρήσει 90% από τα υψηλά του 2007 έως τις αρχές του 2013, ανέκαμπτε εκ νέου. Τα επιτόκια δανεισμού, που κάποτε βρίσκονταν στην στρατόσφαιρα, τώρα ήταν πολύ χαμηλότερα από της Ιταλίας ή της Ισπανίας. Και ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης δεν βρισκόταν σε διψήφια ποσοστιαία επίπεδα, η Ελλάδα αποτελούσε διέξοδο για κεφάλαια από την Κίνα και τη Ινδία.
Έχοντας αποκόψει τους δεσμούς της με την Ευρώπη, μετά από αυτό που έγινε γνωστό ως ‘ή συμφορά’, τώρα το μέλλον της Ελλάδας έμοιαζε εξασφαλισμένο, αντανακλώντας τους αναπτυσσόμενους δεσμούς της με τις πιο δυναμικές οικονομίες του κόσμου. Ακόμα και όταν οι πρώην Ευρωπαίοι εταίροι της απομακρύνθηκαν, η Ελλάδα βρήκε νέες πηγές οικονομικής στήριξης, χάρη στις βαθιές τσέπες των Ρώσων -που σχεδίαζαν να κατασκευάσουν έναν γιγαντιαίο τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη, στο σημείο κατάληξης του νέου αγωγού- και των Κινέζων.
Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ‘συμφοράς’, η Κίνα είχε δείξει ενθουσιασμό για κάθε τι ελληνικό: οι λειτουργία των εμπορευματικών σταθμών του Πειραιά είχε μεταφερθεί στην COSCO Pacific Ltd και το λιμάνι έχει αναδειχθεί σε κόμβο για τα κινεζικά προϊόντα που κατευθύνονται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Αραβική Χερσόνησο και τη Βόρεια Αφρική (προκαλώντας εκνευρισμό στην Τουρκία). Στο μεταξύ, η Ελλάδα είχε κυριαρχήσει στην κινεζική αγορά ελαιολάδου, αποκόπτοντας τους ανταγωνιστές της λόγω της πολύ πιο ανταγωνιστικής συναλλαγματικής ισοτιμίας.
Η απόφαση της Αθήνας να βγει από την Ευρωζώνη -και την Ευρωπαϊκή Ένωση- είχε ληφθεί με ‘βαριά καρδιά’. Ο ελληνικός λαός ήθελε να είναι μέρος της Ευρώπης αλλά αισθανόταν όλο και πιο εγκαταλελειμμένος στην οικονομική κρίση. Βεβαίως, ορισμένοι από τους πολιτικούς είχαν υπάρξει ‘φειδωλοί’ στο να πουν την αλήθεια, οι πιο πλούσιοι Έλληνες είχαν βρει τρόπους να ξεφεύγουν από την εφορία, αλλά, μετά από τρία χρόνια καταστροφής και με το εισόδημα να έχει υποχωρήσει 25%, ήταν ώρα να προχωρήσει μπροστά...