ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Το πιστόλι είναι πλέον στα χέρια μας

Μία και σήμερα. Μια μέρα πριν τις εκλογές. Μια μέρα πριν ο Ελληνικός λαός επιτέλους – μετά από 2,5 χρόνια διεκδίκησης – αποκτήσει το δικαίωμα να εκφραστεί δια της ψήφου του για  το μέλλον που επιθυμεί για τον ίδιο.
imageΤους είδαμε όλους. Τους ακούσαμε όλους. Αλλά κάποιους από αυτούς και τις επιλογές τους, ότι και να λένε και ότι και αν υπόσχονται, τους πληρώνουμε πολύ ακριβά το τελευταίο διάστημα. Κυρίως αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα παλιά κόμματα αλλά και κάποια δήθεν νέα που ίδρυσαν μαθουσάλες της πολιτικής δεν έχουν ευθύνη. Αλλά, όπως μπορεί να τα φάγαμε  μαζί, αλλά δε φάγαμε όλοι το ίδιο, έτσι και δεν είναι ίδιες οι ευθύνες αυτών που κυβερνούν εναλλάξ σχεδόν 40 χρόνια, με αυτών που δεν κυβέρνησαν ποτέ.
Η επιλογή δεν είναι εύκολη. Και υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συνυπολογίσει κανείς πηγαίνοντας στην κάλπη. Παρόλα αυτά.....

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τα γνωμικά των εκλογών

image Σε μερικές ώρες θα κληθούμε να ψηφίσουμε στις κρισιμότερες ίσως εκλογές της μεταπολίτευσης.  Για τις εκλογές γενικότερα έχουν ακουστεί πολλά, από επώνυμους και ανώνυμους, από Έλληνες και ξένους. Στον παρακάτω πίνακα συγκέντρωσα μερικά “γνωμικά” που καλό είναι να έχουμε κατά νου πριν πάμε στην κάλπη:

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Βίντεο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το χαρακτηρισμό του Ηρώου ως διατηρητέο

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο όλη την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ιστορική πλέον Δευτέρα 30 Απριλίου 2012, με θέμα το Ηρώο στην πλατεία Ελευθερίας.
Η απόφαση που πάρθηκε ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ από όλους τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ηρακλείου για την διατήρηση και ανάδειξη του μνημείου, αλλά και του χαρακτηρισμού του περιβάλλοντα χώρου ως ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ χώρου. Μένει η σύμφωνη γνώμη όλης της πόλης να μεταφραστεί τώρα και από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σε απόφαση κήρυξης του μνημείου σε διατηρητέο με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο αγώνας συνεχίζεται. Τα μνημεία μπορεί να μην έχουν φωνή αλλά έχουμε όλοι ΕΜΕΙΣ.

 

Το βίντεο είναι από τους minoistas.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Αυτό το κράτος θέλουμε; Επιχείρηση που κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια με 9 παιδιά;

image Η ΔΕΗ Α.Ε. για άλλη μια φορά σήμερα έδειξε το πρόσωπό της. Έκοψε το ρεύμα σε χήρα μητέρα με 9 παιδιά, περιστασιακά εργαζόμενη, που μένει στις εργατικές κατοικίες Ηρακλείου!

Βέβαια, η ανώνυμη πλέον ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, πρώην οργανισμός ΚΟΙΝΗΣ ΟΦΕΛΕΙΑΣ, νοιάζεται μόνο για κέρδη της. Και, στο βωμό του κέρδους, δε διστάζει να αφήνει 9 παιδιά και μια γυναίκα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ! Με ελάχιστα περιθώρια για διακανονισμό, αφού απαιτεί προκαταβολή του 70% των οφειλομένων για να.. ρυθμίσει το υπόλοιπο 30% ! Κι όμως, υπάρχουν αρκετά κόμματα σήμερα, τα λεγόμενα “φιλελεύθερα”, που ενώ το παράδειγμα της ΔΕΗ είναι ζωντανό, έχουν σημαία τους την ιδιωτικοποίηση των πάντων!  Με μοναδικό γνώμονα αν το κράτος ζημιώνεται ή κερδίζει από επιχειρήσεις ή υπηρεσίες!  Χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο!

Αυτό λοιπόν είναι το κράτος που θέλουμε εμείς οι Έλληνες; Μια επιχείρηση που, οτιδήποτε  δεν αποφέρει κέρδος, το πουλάμε σε ιδιώτες οι οποίοι θα προκαλέσουν κερδοφορία στις πλάτες των πελατών τους, αδιαφορώντας για παράπλευρες απώλειες;

Πριν απαντήσετε, σκεφτείτε αυτή τη μάνα με τα 9 παιδιά…

Ένα παράδειγμα κωλύματος επιχειρηματικότητας λόγω “γραφειοκρατίας” δείχνει που πραγματικά “κολλάει” το πράγμα στην Ελλάδα.

Διαβάζω στο cretalive για το παράδειγμα ενός επιχειρηματία που προσπαθεί να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για τη λειτουργία μίας επιχείρησης στο Ηράκλειο. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η επιχειρηματική ιδέα του κ.Τσάλου περιλαμβάνει τη δρομολόγηση ενός ανοιχτού τουριστικού λεωφορείου αστικής περιήγησης στην πόλη (προσθέτω εγώ και στους αρχαιολογικούς χώρους). Κι ενώ έχει λάβει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία μεταφορών και πολιτισμού, κολλάει στη… θεσμοθέτηση θέσεων στάθμευσης από το δήμο Ηρακλείου! Και βέβαια, φταίει, κατά το δημοσιογράφο,η… αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία!!!
image
Γιατί όμως δε λέει τα πράγματά με τ’ όνομά τους; Να φανεί πραγματικά που “κολλάει” το πράγμα, παρά απλά αναφέρει ότι έχει αναβληθεί η επιτροπή κυκλοφορίας του δήμου 2 φορές; Γιατί άραγε αναβλήθηκε; Δεν υπήρχε απαρτία θα πουν από το δήμο. Όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά…
Στην πρώτη απόπειρα να συνεδριάσει η επιτροπή κυκλοφορίας του δήμου Ηρακλείου τη Μεγάλη Τετάρτη, μαζεύτηκαν έξω από το κτήριο, αλλά και μέσα στην αίθουσα...

Δημόσια περιοδεία της Χρυσής Αυγής στη Λαϊκή Αγορά Αγ. Νικολάου!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των Αλληλέγγυων Πολιτών Μεραμβέλλου :
image
Σήμερα 2-5-012 μία ημέρα μετά τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς  στην επέτειο  της εκτέλεσης των 200 στη Καισαριανή την Κατοχή , οι απόγονοι των Ελληνοδοσίλογων  που τότε ως κουκουλοφόροι κατέδιδαν τους πατριώτες και τους εκτελούσαν  οι Γερμανοί , οι Νεοναζιστές  της Χρυσής Αυγής τόλμησαν να κάνουν δημόσια περιοδεία  μοιράζοντας φυλλάδια,  δήθεν για την προεκλογική τους εκστρατεία. στη Λαϊκή  Αγορά Αγ. Νικολάου.
Σκορπώντας το δηλητήριο του φασισμού  προσπαθούν να εδραιωθούν στην κοινή συνείδηση ως  νόμιμη οργάνωση με ίσα πολιτικά δικαιώματα , αυτοί που σκότωσαν και σκοτώνουν λαούς,  αυτοί που καταλύουν τη δημοκρατία ,  αυτοί που οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι έκαψαν τα χωριά μας την κατοχή.
Κανένας Δημοκράτης , καμιά Δημοκρατία δεν πρέπει να δίνει χώρο, βήμα, ψήφο , νομιμοποίηση στους σφαγείς της . Καμιά ανοχή στην εγκληματική αυτή οργάνωση που καθοδηγείται από τους...

Μάθε που ψηφίζεις…. στο Ηράκλειο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα!

Επειδή η 6η Μαΐου πλησιάζει, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ψηφίζουμε. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (κάντε κλικ εδώ ή στην εικόνα παρακάτω), συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό μας, τα αρχικά του πατρώνυμου και του μητρώνυμου, καθώς και το έτος γέννησής μας, μπορούμε να πληροφορηθούμε σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουμε.
image
Αν τώρα ψηφίζετε στο δήμο Ηρακλείου, υπάρχει και άλλος τρόπος!Με ανακοίνωσή του ο δήμος Ηρακλείου γνωστοποιεί στους δημότες του τις παρακάτω Υπηρεσίες και τα τηλέφωνα, που μπορούν να απευθύνονται για να πληροφορηθούν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν στις εκλογές:

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Το ηλεκτρικό χωριό (βίντεο)

Όταν δεν υπάρχει εξάρτηση από συμφέροντα και τα ρεπορτάζ δε γίνονται από τα "μεγάλα κανάλια", το αποτέλεσμα είναι η ανάδειξη τη αλήθειας. Βίντεο από την "τηλεόραση από τους πολίτες" . Ένα οδοιπορικό στη Σητεία, και συγκεκριμένα στο χωριό Σίτανος, αποκαλύπτει στην πράξη την εικόνα ενός κρητικού χωριού που «αναπτύχθηκε» μέσα από τις επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η Τηλεόραση από τους Πολίτες συναντά τους κατοίκους της Σιτάνου και συζητά μαζί τους για τη σημερινή κατάσταση του τόπου.

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η προφητεία (βίντεο)

image “Aπό μικρό κι από… τρελό μαθαίνεις την αλήθεια”,  λέει ο σοφός λαός. Μόνο που, επιτρέψτε μου να πω ότι ο συγκεκριμένος κύριος στο παρακάτω βίντεο, δεν είναι τρελός ή χαζός ή οτιδήποτε έχει ακουστεί κατά καιρούς. Είναι ιδιότροπος, γραφικός, αλλά χαζός ή τρελός σε καμία περίπτωση.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι πρόβλεψε για το πολιτικό μας σύστημα τον Απρίλιο του 1993 παρακαλώ:

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Με πρωτοβουλία πολιτών και φορέων το θέμα του Ηρώου στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 30.04.2012

Στη μεγάλη ανοικτή συνάντηση ενημέρωσης που έγινε το Σάββατο 28 Απριλίου 2012, στις 11:00, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ/ΤΑΚ), μετά από πρόσκληση του Συντονιστικού για τη διάσωση και την ανάδειξη του Ηρώου στην Πλατεία Ελευθερίας, συμμετείχε μεγάλος αριθμός συλλογικών φορέων, σωματεία,  δημοτικές και πολιτικές κινήσεις της πόλης, ΜΜΕ και πολλοί ενεργοί Πολίτες του Ηρακλείου. 
imageΈγινε εκτενής παρουσίαση του ιστορικού για την κήρυξη του Ηρώου ως διατηρητέου μνημείου και επισημάνθηκε η μέχρι τώρα ολιγωρία των επίσημων κεντρικών θεσμών προστασίας και ιδιαίτερα του ΥΠΠΟΤ, που φέρει σοβαρή ευθύνη για τη σημερινή απαξίωση του μνημείου και για την ολοσχερή έλλειψη προστασίας του. Παράλληλα αναφέρθηκαν όλες οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα μετά την κινητοποίηση που ξεκίνησε στο τέλος του 2010 για την επανεξέταση του θέματος τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.
Επισημάνθηκε η υπεύθυνη θεσμική στάση.....

Δ.Τ: Δεν είναι αργία, είναι απεργία!

image Φέτος η πρωτομαγιά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ για όλους εμάς που βιώνουμε τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, της τρόικα και της κυβέρνησης. Το 1886 στο Σικάγο εργάτες έχασαν τη ζωή τους απαιτώντας την καθιέρωση του 8ωρου, ανοίγοντας ένα μεγάλο κύκλο αγώνων των εργαζομένων για την καθιέρωση των βασικών δικαιωμάτων. Και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έδωσαν πολλούς αγώνες και έκαναν πολλές θυσίες για να κερδίσουν όσα σήμερα θέλουν να μας πάρουν μονομιάς. Έτσι το χθες αποτυπώνεται στο σήμερα και δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Η φετινή Πρωτομαγιά είναι παράλληλα απόδοση τιμής σε όσους πάλεψαν για το δίκιο του λαού και έναυσμα για να συνεχίσουμε από εκεί που αυτοί σταμάτησαν, να ξαναγίνουμε οι πρωταγωνιστές της ιστορίας απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να μας πάρουν τη ζωή, -κυριολεκτικά και μεταφορικά όταν οι αυτοκτονίες αυξάνονται, τα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία, όλο και περισσότεροι ωθούνται να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Όταν καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, μειώνονται οι μισθοί, αυξάνεται η ανεργία.
Σήμερα ο μισθός, τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δέχονται την πιο σκληρή επίθεση μέσω των πολιτικών των μνημονίων. Ο κύριος στόχος αυτών των πολιτικών είναι οι εργαζόμενοι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σ' όλη την Ευρώπη. Ολοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι....