ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τα παιχνίδια των δημοσκοπήσεων και η προπαγάνδα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ

Έχουμε μπροστά μια προεκλογική περίοδο ενός ολόκληρου μήνα. Στο διάστημα αυτό θα δούμε, θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή όμως, ώστε να μπορούμε να ξεχωρίζουμε την πραγματικότητα από την προπαγάνδα. Και εξηγώ τι εννοώ μ’ ένα παράδειγμα:
Χτες, Παρασκευή, σε όλα τα φιλοΝεοδημοκράτικα portals και blogs, και κατά συνέπεια και στα social media, διακινούνταν η είδηση για μια δημοσκόπηση της Rass  για την εφημερίδα Metro-Weekend που θα κυκλοφορούσε σήμερα. Ο τίτλος της είδησης ήταν: “Ενισχύεται η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση για τη metro weekend” , ενώ ως υπέρτιτλο είχε: “Εντυπωσιακό το ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της Ν.Δ. σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Rass”. Βέβαια, κανένας δεν έδινε τα ποσοστά των κομμάτων.
Σήμερα, δημοσιεύτηκε ολόκληρη η δημοσκόπηση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 21,7%, ενώ η ΝΔ είναι δεύτερη με 20,2%!!! Μια μικρή λεπτομέρεια που όλη μέρα χτες παρέλειψαν να μας παρουσιάσουν!
image
Φυσικά αυτό έγινε επίτηδες, για να ...

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Paul Κrugman: “Δεν είναι Ελληνικό πρόβλημα, είναι Ευρωπαϊκό”

image Με άρθρο του που δημοσιεύεται στους New York Times, ο νομπελίστας Οικονομολόγος Paul Krugman  επισημαίνει ότι “ακόμα και τώρα φαίνεται πως δεν υπάρχει προθυμία να γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι, δεν υπάρχει ελληνικό πρόβλημα ή ισπανικό ή ιταλικό, το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό”.
Ακόμα, στο άρθρο του αναφέρει: “το παιχνίδι ηθικής που παίζουν οι Γερμανοί λέγοντας ότι η κρίση είναι πρόβλημα των ίδιων των χωρών, δεν αληθεύει, αλλά εκτός από αυτό, το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι τι γίνεται τώρα. Το σημείο-κλειδί είναι ότι δεν υπάρχει διέξοδος για τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, εάν η Ευρώπη σαν σύνολο συνεχίσει να χαρακτηρίζεται από χαμηλή ανάπτυξη και χαμηλό πληθωρισμό.
Το να κάνει κανείς διάλεξη στους Έλληνες ψηφοφόρους και την ίδια ώρα να υπαινίσσεται ότι ίσως χαλαρώσει κάποιους όρους –και ενώ πλέον είναι ώρα για καλοκαιρινές διακοπές- δεν είναι λύση”,
σημειώνει ο  οικονομολόγος, ενώ κλείνει το άρθρο του ως εξής:

“Στις αλλαγές στηρίζω πίστη, και όχι φόβο (βίντεο)”

Το μήνυμα ενός νέου με ιδιαίτερες δυνατότητες μετά τις εκλογές της 6ης Ιουνίου. Μην το προσπεράσετε…

Θα πάρουν πάλι τα κόμματα εκλογική χρηματοδότηση για τις νέες εκλογές του Ιουνίου!

image Πολύς λόγος έγινε στις προηγούμενες εκλογές για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, που σε καιρό κρίσης έλαβαν εκλογική αποζημίωση  ύψους 6.222.000 ευρώ (πέραν της τακτικής κρατικής ετήσιας χρηματοδότησής τους).  Τι γίνεται όμως τώρα που θα γίνουν ξανά εκλογές στις 17 Ιουνίου, δηλαδή σε διάστημα μόλις ένα μήνα από τις προηγούμενες; Θα ξαναλάβουν τα κόμματα εκλογική χρηματοδότηση; Πολύ φοβάμαι ότι η απάντηση είναι ΝΑΙ…
Ο Ν. 3023/2002 “Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από το κράτος …” (ΦΕΚ 146), κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του οποίου εκδόθηκε η προηγούμενη  κοινή υπουργική απόφαση που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα, ορίζει στα άρθρα του 1 έως 4 (όπως ισχύουν) που περιλαμβάνονται στο πρώτο κεφάλαιο με τίτλο “ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ”, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

To Megaλο κανάλι θίχτηκε... αλλά παραφράζει δηλώσεις για να τρομοκρατεί τον κόσμο!

Δύο διαφορετικά βίντεο από το mega, έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στο πρώτο, ο Γιώργος Οικονομέας, αφού κατηγόρησε τον κο Παπαδημούλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ...τρομοκρατεί τους δημοσιογράφους για να μην κάνουν ερωτήσεις (!!!) , δέχεται την αντεπίθεση του βουλευτή ο οποίος του λέει " ελάτε τώρα κε Οκονομέα που θα τρομοκρατήσει τα γκεσέμια του μιντιακού συστήματος και του MEGA ο ΣΥΡΙΖΑ"! Ακολούθησε φυσικά ο ανάλογος χαμός, με τον Οικονομέα να ... χτυπιέται επειδή θίχτηκε! 
 
 
Στο επόμενο βίντεο όμως, αποδεικνύεται ακριβώς αυτό που έλεγε ο Παπαδημούλης! Η Τρέμη, στο χτεσινό δελτίο του καναλιού, αλλά και στο ρεπορτάζ, παραφράστηκαν οι δηλώσεις του Σόιμπλε με μοναδικό σκοπό την τρομοκράτηση του κόσμου! Τα συμπεράσματα δικά σας!!!Δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ παρακάτω:
 

Έκοψαν το 1δις από τους Έλληνες, αλλά δίνουν τα 18δις στις τράπεζες!

Την προηγούμενη βδομάδα, και ενώ ήταν να εκταμιευτεί στο σύνολό της η τελευταία δόση των 5,2 δις ευρώ της πρώτης δανειακής σύμβασης, με απαίτηση Γερμανίας, Ολλανδίας και Φιλανδίας παρακρατήθηκε το 1 δις ευρώ που πήγαινε στο Ελληνικό κράτος για τις ανάγκες του, ενώ αποδεσμεύτηκαν τα 4,2 δις που πήγαν κατευθείαν στον ειδικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση και μόνο του εξωτερικού χρέους. Να σημειωθεί ότι η εκταμίευση της δόσης αυτής ήταν εγκεκριμένη από το Eurogroup και το ΔΝΤ!
Σήμερα μαθαίνουμε  ότι ο κος Παπαδήμος, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, δηλαδή τον κο Προβόπουλο, έχει ήδη υπογράψει την εκταμίευση των 18 δις ευρώ από τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, και ετοιμάζονται να τα δώσουν μέχρι την Παρασκευή στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους!! Και όλα αυτά...