ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Αλέξης Σωβινιόν ή Αντώνης Γράψτας;

Η Νέα Δημοκρατία ως φαίνεται, δεν έχει τίποτε σίγουρο να προτείνει στον Ελληνικό λαό. Μια αναδιαπραγμάτευση 18 σημείων ΑΝ ΤΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝ οι Τροικανοί, αλλιώς μνημόνιο και ξερό ψωμί!  Γι’ αυτό και το έχει ρίξει σε σποτάκια τύπου “σφηνάκια”, με σκοπό όχι με την ανάδειξη της δικής της πρότασης να κάνει τον κόσμο να την ψηφίσουν, αλλά προσπαθώντας να αποτρέψει τον κόσμο από το να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ!
Στο παρακάτω βίντεο λοιπόν, ένα ζευγάρι έχει πάει για φαγητό σε ένα ακριβό εστιατόριο  και όταν έρχεται ο λογαριασμός ο άνδρας, Αλέξης στ’ όνομα,  αρνείται να πληρώσει λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος! Έτσι, τον πετάνε έξω από το εστιατόριο, και αυτός λέει ότι δεν περίμενε να το κάνουν αυτό! Ο παραλληλισμός είναι προφανής.
Ίσως όμως έπρεπε να μας δείξουν και τι προηγήθηκε αυτού του σποτ. Δηλαδή πως ξεκίνησε η ιστορία. Και αφού δεν το κάνουν αυτοί, θα σας τη διηγηθώ εγώ:
Ένας συνάδελφος και προϊστάμενος του Αλέξη, ο Αντώνης, που ήταν φρέσκος στην πόλη, πήγαινε κάθε μέρα στο εστιατόριο αυτό. Και μάλιστα όχι μόνος του. Στην αρχή...

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ας μάθουμε όλοι μας στου… Κασιδιάρη το κεφάλι!

Το “ατυχές” κατά τη Χρυσή Αυγή περιστατικό του ξυλοδαρμού της Λιάνας Κανέλη από τον Κασιδιάρη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Όχι μόνο επειδή τα κανάλια επιδιώκουν τέτοιου είδους τηλεμαχίες, και φροντίζουν η σύνθεση του πάνελ να είναι τέτοια ώστε να επιτευχθεί με κάθε τρόπο η επιθυμητή τηλεθέαση.

Όχι μόνο επειδή ένας άντρας χτύπησε μια γυναίκα.

Όχι μόνο επειδή η Χρυσή Αυγή πήρε  400.000 ψήφους.

Αλλά επειδή δυστυχώς τελικά, όλοι αυτοί, ο φασίστας Κασιδιάρης, η αθυρόστομη Κανέλη, η θαρασύτατη Δούρου και ο δειλός Παυλόπουλος αντιπροσωπεύουν όλους εμάς. Τους έχουμε εκλέξει να μας εκπροσωπούν.

Ας διδαχτούμε λοιπόν κάτι και από αυτό το γεγονός. Ας σκεφτούμε 2 και 3 φορές πριν ρίξουμε το μαγικό χαρτάκι στην κάλπη στις 17 Ιούνη.

Κι αν πάλι δούμε τον Κασιδιάρη στη βουλή, ε τότε να είμαστε έτοιμοι να φάμε κι εμείς καμιά μπουνιά στα καλά καθούμενα. Να μη νομίζουμε ότι θα ρίξουμε μόνο…     

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση στην υπηρεσία των μνημονίων

Διάβασα σήμερα ότι δόθηκε παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων μέχρι τις 16 Ιουλίου, από 15 Ιουνίου που ήταν. Και αυτό έγινε την τελευταία ημέρα, όπως γίνεται συνήθως όταν δίνονται παρατάσεις, αλλά 10 μέρες πριν. Βέβαια αυτό δε μου προκάλεσε καμία έκπληξη. Αντίθετα, το είχα προβλέψει σε άρθρο μου στις 25 Μαΐου,  με τίτλο Δεν ξέρεις τι να ψηφίσεις; Κάνε φορολογική δήλωση για ν’ αποφασίσεις!
image
Η δικαιολογία της απροθυμίας υποβολής δηλώσεων από τους πολίτες είναι απλά φτηνή. Όταν προσδοκάς έσοδα για να πληρώσεις τους φαρμακοποιούς, τους μισθούς και στις συντάξεις και τα λοιπά έξοδα του κράτους, και όταν ο πολίτης υποχρεούται να καταθέσει φορολογική δήλωση αλλιώς θα πληρώσει και πρόστιμο επί του αναλογούντος φόρου αν το κάνει εκπρόθεσμα, δε δίνεις παράταση. Ή τουλάχιστον δε δίνεις παράταση 1 ολόκληρο μήνα, και μάλιστα 10 μέρες πριν τη λήξη. 
Η δικαιολογία αυτή θα μπορούσε να σταθεί αν....