ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ( Από το βιβλίο του Γιώργη Ευαγγ. Αποστολάκη)

Ελεύθερη μετάφραση: Ρίκη Ματαλλιωτάκη
1. Απού θέλει ν΄ αγαπήσει πρέπει να κακοπαθήσει..
(Ο έρωτας  όχι  μόνο δεν χαρίζεται αλλά αντίθετα  για να στερεωθεί  χρειάζονται δοκιμασίες εκατέρωθεν...)
 2. Άνθρωπος που ΄ναι  αχόρταγος ποτέ ντου δεν χορταίνει.
( Η απληστία  και η πλεονεξία είναι οι πιο σίγουροι οδηγοί  για την κόλαση μιας ταραγμένης ψυχής..)
3. Άμα δεν κατές να φάνεις τα μασούρια ήντα τα βάνεις;
( Ουδείς μπορεί να είναι γνώστης των  πάντων οπότε καλύτερα μπρος την άγνοια να λείπουν οι εξυπνάδες και να γυρεύεις την... δουλειά σου...)

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ο δήμος Ηρακλείου προκηρύσσει διαγωνισμό για “σύμβουλο” , ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει αποφανθεί σε παρόμοια περίπτωση ότι είναι παράνομο!

Στην ιστοσελίδα του δήμου Ηρακλείου είναι αναρτημένη εδώ και μερικές ημέρες προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, με ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών την Πέμπτη 12-7-2012.  Μόνο που η προκήρυξη αυτή είναι ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, όπως έχει αποφασίσει ήδη για μια άλλη ΠΑΝΟΜΙΟΤΥΠΗ περίπτωση το ΕΛΕΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ!
Ας δούμε αναλυτικά τι λέει η προκήρυξη, και γιατί είναι παράνομη:
image
Αν διαβάσει κανείς την προκήρυξη του διαγωνισμού, θα δει ότι αντικείμενο της σύμβασης, σύμφωνα και με το εγκεκριμένο Τεχνικό Δελτίο Πράξης, είναι η παροχή τεχνικής υποστήριξης των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου για την ωρίμανση / υλοποίηση έργων, τα οποία είναι ενταγμένα ή πρόκειται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Στόχος είναι η υποστήριξη και η ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου στις διαδικασίες ωρίμανσης / επίβλεψης / παρακολούθησης της υλοποίησης των έργων, διασφαλίζοντας την επιτάχυνση της υλοποίησης τους, την ενίσχυση της ποιότητας της διαχείρισης, της παρακολούθησης και του αποτελέσματος της υλοποίησης, και την άμεση απορρόφηση των εγκεκριμένων κοινοτικών και εθνικών πόρων.”

Δικαιούχοι,δικαιολογητικά και διαδικασία για τα δελτία κοινωνικού τουρισμού 2012-2013

Ενεργοποιήθηκε με απόφαση του ΓΓ του ΕΟΤ το πρόγραμμα   “Τουρισμός για όλους” έτους 2012-2013. Η παρούσα ανάρτηση θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε αν ανήκετε στους δικαιούχου, και τι δικαιολογητικά να προσκομίσετε για να πάρετε στα χέρια σας τα πολυπόθητα δελτία.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" 2012-2013
Το Πρόγραμμα ''Τουρισμός για όλους 2012-2013" διακρίνεται σε δύο
υποπρογράμματα μέσω των οποίων διατίθενται συνολικά 81.200 ατομικά δελτία «Τουρισμού για όλους» σε αντίστοιχους δικαιούχους.
I. ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ (ΠΕΝΤΕ
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΩΝ)
Στο πλαίσιο του υποπρογράμματος εξαήμερων διακοπών που θα υλοποιηθεί από Αύγουστο 2012 έως 31 Μαϊου 2013 θα διατεθούν συνολικά 76.200 ατομικά δελτία. Το προϋπολογιζόμενο κόστος του υποπρογράμματος ανέρχεται στο ποσό των 4.950.000,00 € (τεσσάρων εκατομμυρίων εννιακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ)
περίπου.
Οι κάτοχοι των δελτίων έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια σε ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων καθώς και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες τουριστικές επαύλεις, ενοικιαζόμενα
δωμάτια,  ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές
κατασκηνώσεις, όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας σε ισχύ.
Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι τις πέντε (5) διανυκτερεύσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το χρόνο ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή την 31η Μαΐου 2013.
Ι. Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
Στο Πρόγραμμα 6ήμερων Διακοπών μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας και με τις προϋποθέσεις της Παραγράφου Ι.Β:

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ: ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ,Η ΜΥΘΟΣ;

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη:
Ως το 1929, είκοσι δύο άνθρωποι οι οποίοι ανακατεύθηκαν άμεσα  ή  έμμεσα με τον Τουταγχαμών και τον τάφο του πέθαιναν πρόωρα. Οι δεκατρείς από αυτούς είχαν λάβει μέρος στο άνοιγμα του τάφου. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και οι καθηγητές Γουίνλοκ και Φουκρά και  οι αρχαιολόγοι Γκάρυ Ντείβις, Χάρκνες και Ντάγκλας Ντέρις καθώς και οι βοηθοί τους Άστορ και Κάλεντερ ενώ οι μυστηριώδεις θάνατοι  ανθρώπων που ανακατεύτηκαν με  τις ανασκαφές του τάφου του Τουταγχαμών συνεχίζονταν χωρίς σταμάτημα.
Για πρώτη φορά λόγιοι και δημοσιογράφοι άρχισαν να μιλούν σοβαρά για την κατάρα των Φαραώ και για την παράξενη στήλη που βρέθηκε και κατόπιν χάθηκε κι έγραφε πάνω της:
«Ο θάνατος θα σκοτώσει με τα φτερά του οποιονδήποτε ταράξει την ησυχία του Φαραώ..»
Τι σημαίνει άραγε αυτή η κατάρα; Μπορεί ένας άνθρωπος ακόμα και σαν ον θεοποιημένο, να επηρεάσει πραγματικά τους ρυθμούς της ζωής των άλλων ανθρώπων και ίσως ακόμα να τους σταματήσει εντελώς; Μήπως ...

Και η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα κόντρα στην κυβέρνηση;

image Μια μέρα μετά την παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας,  η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, η  ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, εξέδωσε ανακοίνωση  με την οποία συντάσσεται πλήρως με τις απόψεις του παραιτηθέντος υφυπουργού περί  εγκατάλειψης της αναδιαπραγμάτευσης. Μάλιστα, προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι αν συνεχίσει έτσι, ξεχνώντας την κοινωνία και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις θα πρέπει να περιμένει κοινωνική έκρηξη!
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, έχει ως εξής:
“Εάν η κυβέρνηση σταθεί απέναντι στην τρόικα με την ίδια αποφασιστικότητα που δείχνει για τις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και δηλώσει ότι έχει ΜΠΕΙ ΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ, ότι θα αποκατασταθεί ο κατώτατος μισθός, οι Σ.Σ.Ε., οι εργασιακές σχέσεις που μετά τις νομοθετικές παρεμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων κατ' εντολή των κουκουλοφόρων κατέστησαν ζούγκλα την αγορά εργασίας, έχοντας φθάσει στο 1,5 εκατ. ανέργους σε εκ περιτροπής εργασία μιας ημέρας την εβδομάδα, σε περισσότερους εργαζόμενους μερικής από πλήρους απασχόλησης κλπ., τότε θα πείσει ότι έχει το βλέμμα της στραμμένο στην κοινωνία που εδώ και δύο χρόνια δοκιμάζεται και χειμάζεται με τις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται και θα πείσει ότι λειτουργεί με γνώμονα το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ και όχι το ΚΑΛΟ ΚΟΙΝΟ!
Πιστεύουμε ότι η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ πρέπει να χρησιμοποιηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μονομερώς προς όφελος των δανειστών! Προειδοποιούμε ότι...

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Το Κρητικό μαχαίρι Σύμβολο της Κρητικής αντρειοσύνης

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Ένα από τα πρώτα εργαλεία που το αίσθημα της αυτοσυντήρησης επέβαλλε στον άνθρωπο να κατασκευάσει  για να τον βοηθήσει να επιβιώσει, είναι το μαχαίρι. για τη κατασκευή του οποίου μιμήθηκε στο σχήμα τα νύχια των άγριων ζώων παραδειγματιζόμενος προφανώς από το γεγονός ότι εκείνα  με αυτά έπιαναν και φόνευαν τη λεία τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη  Κίνα, τη Μεσοποταμία και το Λουριστάν του Ιράν βρέθηκαν μαχαίρια τα οποία αγγίζουν την ηλικία των 5.000 ετών!!!
Στο νησί της  Κρήτης το μαχαίρι ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα των κατοίκων της ήδη από τη Μινωική εποχή  δυστυχώς όμως ελάχιστα δείγματα έφτασαν μέχρι την εποχή μας.
Παρ΄ όλα αυτά στο μουσείο του Ηρακλείου φυλάσσεται αγαλματίδιο πολεμιστή από τη Σητεία, Μινωικής εποχής, οπλισμένου με μαχαίρι, το οποίο παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με τα σύγχρονα Κρητικά μαχαίρια. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί  ότι σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, τα αγχέμαχα όπλα και τα πολεμικά κράνη, γεννήθηκαν στη Κρήτη αφού εφευρέτες τους θεωρούνται οι Κουρήτες.
Κατά δε το Μεσαίωνα  τώρα έχουμε γραπτές πηγές  για τη χρήση μαχαιριών για πολεμικούς σκοπούς  που αναφέρονται στην επανάσταση των Ψαρομηλίγγων εναντίον των Βενετών στα μέσα του 14ου αιώνα στην οποία οι Κρητικοί επαναστάτες .ήταν οπλισμένοι με τόξα, λόγχες, ρόπαλα, μαχαίρια και πέλεκεις.
Σύμφωνα τώρα με τη προφορική παράδοση...

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Προπληρώνει ο δήμος Ηρακλείου το ενοίκιο για τη χωματερή στους Πέρα Γαλήνους!

Είναι απίστευτο, αλλά σε καιρό μεγάλης οικονομικής στενότητας, που δεν υπάρχει ρευστότητα σε πολλούς δήμους - συμπεριλαμβανομένου και του κεντρικού δήμου της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου - για πληρωμές οφειλομένων ετών σε προμηθευτές, εργολάβους και λοιπούς τρίτους, ο δήμος Ηρακλείου ΠΡΟΠΟΛΗΡΩΝΕΙ από τον Ιανουάριο το ενοίκιο της χωματερής των Πέρα Γαλήνων για όλους τους μήνες μέχρι τον Ιούλιο!!! Και μάλιστα με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 29.979,14 ευρώ ανά μήνα, δηλαδή 210.000 ευρώ περίπου!!
image
Παρακάτω βλέπετε τα 7 εντάλματα πληρωμής που εκδόθηκαν στις 4/1/2012 παρακαλώ, για την πληρωμή των ενοικίων της χωματερής για τους μήνες από Ιανουάριο 2012 μέχρι και τον Ιούλιο του 2012:

Η παραίτηση Νικολόπουλου ενόψει του σημερινού eurogroup

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του Ν.Νικολόπουλου.Η παραίτηση του υφυπουργού εργασίας κου Νικολόπουλου από την κυβέρνηση αμέσως μετά την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτή, αναμφισβήτητα είναι μεγάλο θέμα, όσο κι αν με δηλώσεις τύπου Αβραμόπουλου η ΝΔ προσπαθεί να το υποβαθμίσει.
Αν ο υπουργός εξωτερικών θεωρεί ότι μια παραίτηση υφυπουργού τις πρώτες μέρες ζωής μιας κυβέρνησης είναι “άνευ σημασίας”, τότε μάλλον βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου ή θεωρεί ότι απευθύνεται σε χαζούς. Ίσως να συμβαίνουν και τα δύο. Γιατί δεν μπορεί μια , ή μάλλον τρεις παρατάξεις, που σχημάτισαν κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό στοιχείο την αναδιαπραγμάτευση, να τη βάζουν σε τρίτη μοίρα. Θα περίμενε κανείς ...

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Τιμές “φωτιά” στο κυλικείο της Δημοτικής πλαζ Καρτερού!

image Επισκέφτηκα χτες για πρώτη φορά φέτος τη δημοτική πλαζ Καρτερού, την οποία είχα ακούσει ότι δεν έχει παραχωρήσει ο δήμος Ηρακλείου σε κάποιο ιδιώτη για εκμετάλλευση. Σκέφτηκα ότι, αφού ο ίδιος ο δήμος έχει και το κυλικείο, οι τιμές θα είναι πολύ καλές. Αμ δε!
Πέρα του ότι πληρώνεις 4 ευρώ για το ζευγάρι τις ξαπλώστρες , που είναι μεν τιμή μικρότερη απ’ ότι σε άλλες παραλίες (αφού συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν και η ομπρέλα), αλλά απρόσιτη για κάποιον που καθημερινά πηγαίνει για μπάνιο,  αν θες να πιεις ένα καφέ από το κυλικείο της ΔΕΠΤΑΗ (δημοτική επιχείρηση) πρέπει να τον πληρώσεις 2,5 ευρώ! Αν έρθεις δε στο κέφι και θες να πιεις τη μπυρίτσα σου, θα σκάσεις 3 ευρουλάκια παρακαλώ!! Αν σε “κόψει” και η πείνα και θες κανένα σαντουιτσάκι, θα πρέπει να το πληρώσεις κι αυτό 3 ευρώ!
Πείτε μου τώρα, σε καιρό κρίσης, ποιο φοβερό επιχειρηματικό μυαλό σκέφτηκε...