ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Έρχεται και το ενοίκιο για το σπίτι μας!

Σε απόλυτη συνέχεια με την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία θέσπισε το “χαράτσι” της ΔΕΗ στις δομημένες ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες, η νέα κυβέρνηση προχωράει ακόμα ένα βήμα παραπέρα: ετοιμάζεται από το 2013 να μας… ζητήσει ενοίκιο για το σπίτι μας!
Ανάμεσα στις πολλές καταργήσεις φοροαπαλλαγών που συζητιούνται στα πλαίσια του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ( πλήρη κατάργηση των εκπτώσεων από το φόρο εισοδήματος του ποσοστού 10% των δαπανών για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ. για τους φορολογούμενους που δηλώνουν «υψηλά» οικογενειακά εισοδήματα, πάνω από 40.000 ευρώ, ενώ θα μειωθούν στο μισό για οικογενειακά εισοδήματα από 25.000-40.000 ευρώ), βρίσκεται και η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗ! Εφόσον καταργηθεί, όπως όλα δείχνουν, θα φορολογούνται επιπλέον όσοι διαμένουν σε δικά τους σπίτια.
Με την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

«Εγώ έδωσα στους ανθρώπους την γνώση, τους αριθμούς, τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ, εγώ τους έμαθα να μιλούν και να γράφουν...»
                            ( ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ).
Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη

Τα γράμματα είναι πανάρχαια και κατά τους αρχαίους Έλληνες  έχουν θεϊκή προέλευση αφού τα χρησιμοποιούσαν οι δώδεκα θεοί για την δική τους επικοινωνία. Είναι δώρο του Δία προς τους εκλεκτούς του Έλληνες και οι κόρες του Πιερίδες Μούσες τα δίδαξαν στους ανθρώπους.
Η θεϊκή προέλευση των Ελληνικών γραμμάτων φαίνεται από την εποχή του πανάρχαιου Μουσικού ποιητή Λίνου, ο οποίος πρώτος  σε άγνωστη γραφή έγραψε για την καταγωγή και την ζωή του Διόνυσου.( Διόδωρος Σικελιώτης βιβλ. Γ΄) Ο δε Πλάτωνας στον Κρατύλο γράφει:

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Οι μειώσεις στο εφάπαξ είναι χειρότερες από κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων!

Ήσουν  δημόσιος υπάλληλος ή ξενοδοχοϋπάλληλος ή  μηχανικός ή δικηγόρος ή αστυνομικός ή υπάλληλος ΜΜΕ. Δούλευες μια ζωή, και πλήρωνες τις εισφορές σου και τους φόρους σου κανονικότατα. Δούλευες 35 χρόνια, και περίμενες να βγεις στη σύνταξη, και να πάρεις ένα εφάπαξ να βοηθήσεις τα παιδιά σου να ξεκινήσουν μια δουλειά ή να ξεπληρώσεις επιτέλους εκείνο το δάνειο που πήρες για να χτίσεις ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σου. Μόνο που λογάριαζες χωρίς το… Βρούτση και τη νέα κυβέρνηση Σαμαρά!
Ο νέος υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης γνωστοποίησε την απόφαση της Ελληνικής τρικοματικής κυβέρνησης  να προχωρήσει σε μείωση κατά 22,68% στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες...

Αναγνώστης: “Χιλιάδες ευρώ πετιούνται στην περιφέρεια Κρήτης για την προβολή της”

Φίλε αντίπαλε,
Ορμώμενος από την ανάρτηση σου σχετικά με τις αποφάσεις τις περιφέρειας δυτικής Ελλάδος, που έχουν να κάνουν με την προβολή της εν λόγω περιφέρειας, έχω να σου πω ότι αξίζει κανείς να λογαριάσει πόσες χιλιάδες ευρώ πετιούνται στην περιφέρεια Κρήτης για ανάλογες δραστηριότητες.
Σίγουρα έχουμε την ανάγκη να προβάλουμε τον τόπο μας, αρκεί να γίνεται μεθοδικά και ανταποδοτικά!
Όμως ορισμένοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό και αρέσκονται στο να πετάνε χρήματα των φορολογουμένων σε άνευ ουσίας διαφημιστικές προβολές.
Το χειρότερο όμως είναι, ότι κάποιοι κύριοι αλλά και κυρίες , έχοντας κατά νου ένα καλό σχόλιο από διάφορες φυλλάδες ...

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξοδεύει 83.000 ευρώ για… facebook,twitter,youtube και google+!

Πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και κρατικοί φορείς χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook,twitter) και τις ψηφιακές υπηρεσίες της google και του youtube για να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.  Φαίνεται όμως ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.)  έχουν βρει ένα φοβερό κόλπο και να προωθήσουν τον τουρισμό τους, και να βάλουν και στα ταμεία Επιχείρησης της  Π.Δ.Ε. 83.000 ευρώ για υπηρεσίες που παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από τις προαναφερόμενες ιστοσελίδες!!
image
Το κόλπο είναι απλό: Όπως αναφέρεται στην Απόφαση 55/2012 της Επιτροπής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής  Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (δείτε την εδώ)…

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤ’ ΑΣΤΡΑ


«Αν  όλα τα γραπτά κείμενα του κόσμου χαθούν ο ουρανός θα εξακολουθεί να διηγείται την δόξα και την πορεία της ελληνικής φυλής στο διάβα του κόσμου..»
Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Κατά τον Πλάτωνα, στην αρχή κάθε κοσμικού κύκλου που τον ονομάζει μεγάλο ενιαυτό, κάθε 25.000 χρόνια δηλαδή, οι μεγάλοι και δυνατοί θεοί κατέρχονται στη γη για να θεμελιώσουν ένα νέο αστρικό πολιτισμό και κατόπιν να επιστρέψουν στ΄ άστρα αφού πρώτα επιτελέσουν τεχνικούς και επιστημονικούς άθλους  αδύνατους για  τις ανθρώπινες δυνατότητες.
Το όνομα Ζωδιακός ήταν γνωστός από την εποχή ακόμα του Ομήρου. Ο Έλληνας αστρονόμος Ίππαρχος,(200-134 π. Χ.)συνέταξε τον κατάλογο με 1000 και πλέον άστρα. Οι αστρονόμοι της εποχής μας με τα τέλεια όργανα μετρήσεων και τα τεράστια τηλεσκόπια σύνταξαν ανάλογους πίνακες που περιέχουν 3000 άστρα.
Όλοι οι γνωστοί αστερισμοί και ο Ζωδιακός,(ΖΩ-ΔΙΑ-ΚΟΣ) κρυπτογραφούν τις δραστηριότητες των Ελλήνων θεών και ιδιαίτερα του Μεγάλου Δία:

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

“Για να δεις τα άστρα, πρέπει να σηκώσεις κεφάλι”. Υακίνθεια 2012

Ένα τριήμερο εκδηλώσεων πολιτισμού στις 27, 28 και 29 Ιουλίου, αφιερωμένο σε όλους όσους έχουν το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό. Κάθε ημέρα και για τρεις ημέρες, για 15η χρονιά, θα συναντηθούν η τέχνη, τα γράμματα και η παράδοση σε μία διαρκή προσπάθεια έκφρασης, μέσα από μοναδικές ερμηνείες.
Για να δεις τα άστρα, πρέπει να σηκώσεις κεφάλι… Η Επιστήμη, ο Αθλητισμός, η Μουσική και τέλος ο Χορός ενώνονται σε μία εποχή-σημείο αναφοράς στα 1260μ. υψόμετρο του Άγιου Υάκινθου, στα Ανώγεια.
2012-yak-prog_Σελίδα_1
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Η βουλευτική “πίτα”. Μαζί τη φάγαμε κι αυτή;

Στα 20.000 ευρώ το μηνιαίο κόστος κάθε βουλευτή σύμφωνα με το μισθοδικείο. Η παρακάτω ‘πίτα” είναι κατατοπιστική (κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)! Μαζί την τρώμε και αυτή κε Πάγκαλε και λοιποί βουλευτές;

Πλούσιες χώρες, φτωχοί λαοί (βίντεο)

Ενώ ο δυτικός κόσμος συνεχίζει να προοδεύει, ο τρίτος κόσμος αντιμετωπίζει φτώχεια, επιδημίες, πολέμους, μόλυνση του περιβάλλοντος, παιδική θνησιμότητα.
Πόσο φτωχές είναι όμως στην πραγματικότητα οι χώρες του τρίτου κόσμου και πόσο πλούσιες οι "ανεπτυγμένες";
Το βίντεο προβλήθηκε στην ΚΡΗΤΗ ΤV, στο πλαίσιο της εκπομπής "Δεύτερη Ματιά".

Είναι άσχετοι και τούτοι οι σωτήρες ή πιστά στρατιωτάκια που εκτελούν το οργανωμένο σχέδιο;

image Είχα αναφερθεί στο παρελθόν- επί προηγούμενων κυβερνήσεων που χειρίστηκαν την οικονομική κρίση στη χώρα μας- στο γεγονός ότι πρέπει να είσαι είτε άσχετος είτε να εκτελείς οργανωμένο σχέδιο όταν συνεχώς ψάχνεις για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, και κάνεις την πάπια για τις προμήθειες, τη φοροδιαφυγή, τις μίζες κλπ. Φαίνεται την ίδια συνταγή ακολουθεί και η νέα κυβέρνηση, η οποία αναζητεί 3 δις παρακαλώ μόνο από κοινωνικά επιδόματα, τη στιγμή που το χαράτσι της ΔΕΗ για ένα έτος υπολογίζεται ότι θα αποφέρει 2,5 δις!!
Γιατί δε γίνεται η κάνεις συμβιβασμό με τη Siemens για ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικο-οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών και να λαμβάνεις μόνο 100 εκατομμύρια επί 2 δις απωλειών και να κόβεις πολυτεκνικά επιδόματα. Δε γίνεται να...

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟ ΣΠΑΝΑΚΗ

«Τι θα ήταν άραγε η σημερινή Ελλάδα αν το 1669 δεν είχε κοπεί ο Κρητικός ομφάλιος λώρος κι εξακολουθούσαν οι Νεοέλληνες να τρέφονται αδιάκοπα με τους χυμούς που γαλούχησαν κάποτε ένα Κορνάρο κι ένα Χορτάτη;»  αναρωτιέται  ο Διονύσιος Ρώμας στο  βιβλίο του ο Θρήνος της Κάντιας.
Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
« Η Κρητική διάλεκτος δεν μοιάζει με τις διαλέκτους των άλλων ελληνικών επαρχιών. Είναι η «Μητέρα- Διάλεκτος» που γέννησε κυρίως την Δημοτική μας γλώσσα με την οποία μάλιστα έχει στενότατη συγγένεια. Από όλα  σημερινά, ελληνικά γλωσσικά ιδιώματα, παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τόσο από άποψη καθαρά γλωσσική όσο εξίσου και από άποψη ιστορική.
Το Κρητικό γλωσσικό ιδίωμα είναι ο σπουδαιότερος συνδετικός κρίκος  που έχει συνδέσει άρρηκτα την σημερινή  Ελληνική γλώσσα με την Βυζαντινή, την άμεσο διάδοχο της Αρχαίας Ελληνικής. Το Κρητικό γλωσσικό ιδίωμα της Κρήτης,  διασώζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο....