ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Έγκλημα και προέλευση

Επειδή πολλά γράφονται και ακούγονται για την εγκληματικότητα στη χώρα μας, και τι προελεύσεως και χρώματος είναι, καλό είναι να έχουμε και τα επίσημα στοιχεία υπόψη μας. Παρακάτω βλέπετε τους πίνακες με τον αριθμό των εγκλημάτων και την “προέλευση” των δραστών για το Α εξάμηνο του 2011 και του 2012 για να τα συγκρίνετε, όπως παρουσιάστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία:

Η κλειστή λόγω απεργίας Αγροτική Τράπεζα στέλνει μηνύματα στα κινητά για την εξόφληση δανείων!

AGROTIKIΩς γνωστόν, η Αγροτική Τράπεζα εδώ και δύο εβδομάδες παραμένει κλειστή, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της που αντιδρούν στην πώλησή της στην Τράπεζα Πειραιώς.  Επομένως οι πολίτες δεν μπορούν ούτε να κάνουν ανάληψη από την Αγροτική τράπεζα, ούτε φυσικά και οποιαδήποτε κατάθεση. Και φυσικά, δεν υπάρχει η δυνατότητα καταβολής των δόσεων των δανείων, είτε πρόκειται για στεγαστικά είτε για επαγγελματικά είτε για καταναλωτικά.
Κι όμως, στους οφειλέτες της Αγροτικής Τράπεζας, μόλις περάσει μία μόνο ημέρα από την ημερομηνία καταβολής της δόσης του δανείου...

Ξεχνάς τη φτώχεια σου

Διακοπές εκτός από θάλασσα, ξενύχτι και ποτό, για εμάς τους μεγαλύτερους σημαίνει και φαΐ (φαγητό για εσάς τους μη Κρητικούς). Καλό  φαΐ. Κάθε χρόνο που βρίσκομαι στα Χανιά, εκτός από την αγαπημένη μου ψαροταβέρνα στ’ ανατολικά του παλιού λιμανιού (προτελευταία) για να φάω απίστευτες τηγανιτές φρέσκες γαριδούλες,  επισκέπτομαι υποχρεωτικά κι ένα οικογενειακό ταβερνάκι στον Πλατανιά. Εκεί, το πρώτο πιάτο που παραγγέλλω, και ο λόγος για τον οποίο πάω, είναι αυγά με στάκα.
ΑΥΓΑ ΜΕ ΣΤΑΚΑ
Το πιάτο αυτό δεν κυκλοφορεί στο Ηράκλειο. Αντίθετα, στα Χανιά είναι άλλο ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο. Με απίστευτη νοστιμιά. Ο συνδυασμός της ζεστής στάκας με το τηγανητό αυγό, εκτός από....

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Δικαστήριο θεώρησε “κίνδυνο για τη δημόσια τάξη” σωματείο με την επωνυμία “ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ”!

Το είδαμε κι αυτό: στη χώρα που η δικαιοσύνη όχι μόνο δεν είναι τυφλή, αλλά κρυφοκοιτάζει προς την κυβέρνηση, απερρίφθη από το Μονομελές Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η αίτηση σωματείου με την επωνυμία “ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ” να αναγνωριστεί ως μη κερδοσκοπικό, με την αιτιολογία ότι “αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια τάξη”!
image
Το υπό ίδρυση σωματείο, όπως αναφέρεται στο καταστατικό του, Σκοποί του σωματείου είναι η μελέτη, η ανάληψη δράσεων, η διάδοση και η υποστήριξη των παρακάτω ζητημάτων:

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ηθικόν τε και νόμιμο...Πως διαχωρίζεται;

                                                        Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη

Φορολογημένο και νόμιμο εντελώς, όπως διαβεβαίωσε ο πρώην διοικητής της Αγροτικής Θ. Παντελάκης, ήταν το αστρονομικό ποσό των 8 εκ. ευρώ που μετέφερε στο εξωτερικό, και δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να τον αμφισβητήσω.
Ούτε καν να κρίνω πως δεν είναι δυνατόν την ώρα που δίνεται μάχη για να παραμένουν τα χρήματα των Ελλήνων στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, ο διοριζόμενος από την κυβέρνηση διοικητής μιας κρατικής τράπεζας, από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Οικονομικών δηλαδή που λειτουργούν κατ' εντολή του Ελληνικού λαού, κοντολογίς ένας άνθρωπος του οποίου το αξίωμα βασίζεται στην λαϊκή εξουσία, έπραξε το εντελώς αντίθετο.
Όχι, δεν θα μιλήσω γι' αυτά, αυτά ας τα κρίνουν άλλοι...
Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι με ποιο τρόπο κάποιοι άνθρωποι διαχωρίζουν τον ηθικό από το νόμιμο και το νόμιμο από το ηθικό.
Ποια είναι τα κριτήρια τους;;
Κατ' αρχήν πως μπορούν να "γεννηθούν" νόμιμα τόσα λεφτά;;;;;;;
Και κατά δεύτερον...

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Επιθεώρηση Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία της Χρυσής Ακτής στα Χανιά

image Τα Χανιά είναι ο αγαπημένος μου καλοκαιρινός προορισμός.  Χωρίς να φεύγεις από την Κρήτη βρίσκεσαι σε μια όμορφη, κοσμοπολίτικη πόλη μ’ ένα πανέμορφο λιμάνι και την πανέμορφη παλιά πόλη χτισμένη γύρω απ’ αυτό, στην οποία δε χορταίνεις να κάνεις βόλτες όσο συχνά κι αν την επισκέπτεσαι. Και με φανταστικές παραλίες λίγο έξω από αυτήν, όπως η παραλίες στους Αγίους Αποστόλους, η παραλία στο Σταυρό και η Χρυσή Ακτή. Το φετινό καλοκαίρι δεν αποτέλεσε εξαίρεση, κι έτσι τα Χανιά θα με ανεχτούν γι’ άλλη μια χρονιά για μερικές ημέρες.
Έχοντας διαβάσει πρόσφατα ένα άρθρο για το Μπάλο και την άσχημη κατάσταση που επικρατεί εκεί, είχα αρχίσει ν’ αμφισβητώ  για το τι έλεγχοι γίνονται στις παραλίες της χώρας μας. Όμως σήμερα, ενώ απολάμβανα το μπάνιο μου στη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία της Χρυσής Ακτής, αντιλήφθηκα ένα κύριο να κοιτάζει σχολαστικά την παραλία σπιθαμή προς σπιθαμή και να βγάζει φωτογραφίες...

"19 ετών παιδί"

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Πληθώρα οι δημοσιεύσεις για την φρικιαστική κακοποίηση και τον παρ' ολίγο θάνατο της Μυρτώς  αφού είναι θέμα "πιασάρικο" καθώς διαθέτει μέσα του τις δυο πιο απαραίτητες  δημοσιογραφικές προϋποθέσεις για να πουλήσει ο γράφοντας:  Αίμα και σπέρμα...
Βλέπεις λοιπόν, βλέπεις, βλέπεις εδώ  κι εδώ και όπου αλλού θες-διαβάζεις ήθελα να γράψω, συγνώμη- και το μόνο που δεν βλέπεις είναι το πρόσωπο του Πακιστανού που έξυπνα τελικά το μόνο που ανασκεύασε από την  τερατώδη πράξη του είναι η ηλικία του...
Έξυπνη  κίνηση που δεν ξέρω βέβαια αν την σκέφτηκε μόνος του ή κάποιος άλλος, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, του την συνέστησε, το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι...

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Όνειρο ήταν και πάει

Κυριακή μεσημέρι. Συνάντηση Στουρνάρα με την αντιπροσωπεία της Τρόικα. Ο Γιάννης μπαίνει στην αίθουσα φορώντας γυαλιά ηλίου.  Ο Τόμσεν του προτείνει το χέρι για να τον χαιρετήσει, αλλά ο Γιάννης τον προσπερνάει χωρίς να του ρίξει ούτε ένα βλέμμα. Προχωράει προς το τραπέζι. Χτυπάει τους φακέλους του με δύναμη σε αυτό, τραβάει την καρέκλα του με ορμή, και κάθεται. Οι υπόλοιποι τον κοιτάζουν σαστισμένοι.
- “Ως εδώ κύριοι, δεν πάει άλλο! Εμείς κυβερνάμε αυτή τη χώρα! Εμείς κάνουμε κουμάντο! Δε δεχόμαστε πια εντολές!”
Ο Τόμσεν και η παρέα του σάστισαν. Κούρνιασαν στη μια μεριά του τραπεζιού κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο. “Τι έγινε”, σκέφτηκαν όλοι μαζί ταυτόχρονα....

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Η κοιλάδα του Μαρουλά… ή «Η πονεμένη κοιλάδα της αβύσσου...»

«Η πονεμένη κοιλάδα της αβύσσου...» ή La valle dabisso dolorosa
Aπό την «Κόλαση του Δάντη-
                                                       Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες του Ηρακλείου μέχρι τις αρχές του αιώνα μας δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα δύσβατο μονοπάτι που οδηγούσε στον Αχέροντα.
 Ήταν όμως  πράγματι αποικία λεπρών η «Κοιλάδα του Μαρουλά», το άλλοτε βενετσιάνικο χωριό, που έως το 1904 πλάκωνε με το πόνο και την απόρριψη τις ψυχές των «Άθλιων» που κατοικούσαν εκεί, προσφέροντας τους άπλετα την αίσθηση μιας Δαντικής καθόδου προς τα βάραθρα της κόλασης.
Κι αν ήταν σε τι διαφέρει άραγε τις περισσότερες φορές η φαντασία από τη πραγματικότητα;