ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Μια χαρούλα ο Χαρούλης για τον ιδιοκτήτη του Θεάτρου των Αγρών… Για τους θεατές όμως;

image Στο θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι εμφανίστηκε χτες, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, ο Γιάννης Χαρούλης. Ο σπουδαίος αυτός, και συνάμα πολύ ταπεινός Κρητικός καλλιτέχνης, που πολλοί έχουν σπεύσει – ίσως όχι άδικα, λόγω της χροιάς της φωνής του- να τον χαρακτηρίσουν ως “νέο Ξυλούρη” , αποτελεί πόλο έλξης κάθε φορά που εμφανίζεται . Όμως αυτό που έγινε χτες βράδυ, ήταν άνευ προηγουμένου, και όχι απαραίτητα μόνο με την καλή έννοια. Κι επειδή τα μεγάλα sites επιλέγουν να προβάλουν την καλή πλευρά της χτεσινής συναυλίας, εγώ θα τιμήσω τ’ όνομα του blog και θα φωτίσω κάποιες άλλες πτυχές της.
Όσοι επέλεξαν χτες βράδυ να “απολαύσουν” από κοντά το Γιαννιώ, ταλαιπωρήθηκαν αρκετά.  Η συναυλία ξεκινούσε στις 10. Η πύλη του θεάτρου άνοιξε στις 8, και από τις 9 παρά τέταρτο τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί. Έτσι...

Γιατί έγινα "ρατσιστής;"

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη.
Απ' ότι τουλάχιστον γνωρίζω, ρατσισμός σημαίνει "να θεωρείς κάποια άλλη ομάδα ανθρώπων ως κατώτερη ή ακόμη και άξια περιφρόνησης, λόγω της φυλετικής ή εθνικής τους καταγωγής" και ρατσιστές "είναι οι άνθρωποι που φοβούνται κάτι που δεν το γνωρίζουν μόνο και μόνο επειδή δεν το γνωρίζουν" εξ ου και το φαινόμενο συνήθως, λένε, εμφανίζεται μονάχα σε ομάδες ανθρώπων πολύ χαμηλής νοημοσύνης και μόρφωσης...σε ανόητους δηλαδή και φτωχούς με άλλα λόγια, λέω εγώ.
Ο φόβος όμως, πάλι εξ όσων γνωρίζω, είναι όχι μόνο ένα εντελώς ανθρώπινο συναίσθημα που κυριαρχεί από τα ανώτερα ως τα κατώτερα στρώματα, από τους πιο έξυπνους έως τους πιο ηλίθιους,  αλλά επιβάλλεται να κυριαρχεί σαν πρώτιστη κίνηση αυτοάμυνας σε κάθε νοήμον πλάσμα.
Με την θέληση του, έχω την αίσθηση πως κανείς δεν θα πάει να πέσει μέσα σε στόμα πεινασμένου λύκου.
Άρα λοιπόν...

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Το δήθεν “έκτακτο” χαράτσι για τα ακίνητα θα γίνει μόνιμο μέσω του νέου, ενιαίου φόρου ακινήτων!

image Σήμερα δημοσιεύτηκε στη naftemporiki συνέντευξη του υφυπουργού οικονομικών κου Μαυραγάνη. Ο δημοσιογράφος λοιπόν τον ρώτησε: “Ο νέος ενιαίος φόρος των ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει το τέλος που επιβάλλεται μέσω της ΔΕΗ, αλλά και το ΦΑΠ, να περιμένουμε ότι θα έχει το ίδιο δημοσιονομικά αποτέλεσμα με τους φόρους που θα καταργηθούν, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αποκλίσεων; Θα επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα ανεξαρτήτως αξίας”;
Και η απάντηση του υφυπουργού: «Θα πρέπει να έχει τουλάχιστον το ίδιο αποτέλεσμα, με δικαιότερη κατανομή του βάρους, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και κλιμάκωση της φορολογίας».
Δηλαδή όλοι οι φόροι που αφορούν την ακίνητη περιουσία, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΚΤΑΚΤΟΥ Ενιαίου Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), θα αντικατασταθούν με έναν που θα έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ίδιο, δηλαδή ίσως και μεγαλύτερο φορολογικό και ταμειακό αποτέλεσμα με αυτούς! Άρα, ΕΜΕΣΑ, ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟ!!!
Βέβαια, με αυτό τον τρόπο η ΝΔ...

Υπάρχει τελικά ψυχή; Προαιώνια αγωνία και αναζήτηση!

Λειτουργία σε επίπεδο νευροδιαβιβαστών ή είδος «εσωτερικού οδηγού» του ανθρώπου;
Συνέντευξη στη Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Ένα από τα βασικότερα θέματα αναζήτησης, επιχειρηματολογίας, και προσπαθειών ορισμού κατά την διάρκεια των αιώνων υπήρξε η ουσία εκείνη που ονομάζουμε ψυχή… οι λειτουργίες της, η ύπαρξη της ή όχι, οι ιδιότητες της, εάν φυσικά αποδεχτούμε ότι αυτή  υφίσταται και δεν αποτελεί άλλο από «ευσεβή πόθο»…Υπάρχει άραγε ψυχή ή όλα τελειώνουν με το θάνατο του ανθρώπου οπότε όλες οι θεωρίες και οι υποθέσεις δεν έχουν να κάνουν παρά μόνο με τους προσωπικούς μας φόβους και τις ελπίδες;
Δυστυχώς πρέπει να ομολογήσουμε ότι αδιάσειστες αποδείξεις γι’  αυτό κανείς ποτέ δεν στάθηκε ικανός να παραθέσει σε όλα ετούτα τα ερωτήματα…πιθανόν κι επειδή όλες αυτές οι προαιώνιες αναζητήσεις να είναι περιττές εντελώς κι η απάντηση να  βρίσκεται μπρος τα  μάτια μας μόνο που  δεν αποκλείεται να είναι υπερβολικά απλή για να μπορούμε να τη δεχτούμε ως έχει. Ίσως η ίδια  αρχέγονη αγωνία και αναζήτηση του ανθρώπου σχετικά με το αντικείμενο αυτό να αποτελεί την καλύτερη απάντηση στο ερώτημα «Υπάρχει τελικά ψυχή;» και εάν ναι...

Το φοινικόδασος Πρέβελη 2 χρόνια μετά τη μεγάλη πυρκαγιά (φωτογραφίες)

Δύο ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τη μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε το Φοινικόδασος στην Πρέβελη. Αν και ο ανθρώπινος παράγοντας δεν έχει παίξει σχεδόν κανένα ρόλο, το φοινικόδασος έχει ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες  του αποδεικνύοντας γι’ άλλη μια φορά ότι αν αφήσουμε τη φύση στην ησυχία της (ΑΦΟΎ ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΝΊΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΗ ΒΟΗΘΉΣΟΥΜΕ) μπορεί να μας… ανταποδώσει αυτή την τεράστια χάρη που θα της κάνουμε!
image
Ακολουθούν φωτογραφίες από το φοινικόδασος της Πρέβελη που τραβήχτηκαν τον Αύγουστο του 2012:

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Και του χρόνου (;)!

 
Ο ήλιος έχει αρχίσει να πέφτει στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Ο καλός μπαμπάς που κατάφερε (και) φέτος να πάει 5 μέρες τα παιδάκια του (και τη σύζυγο φυσικά) διακοπές να κάνουν κανένα μπανάκι μήπως και γλυτώσει καμιά επίσκεψη στο γιατρό το χειμώνα, παίρνει τη μεγάλη απόφαση: απόψε θα φάμε έξω!
Η οικογένεια κάθεται στην αγαπημένη της ψαροταβέρνα. Παραγγέλνει τη χωριάτική της, την τηγανιτή γαριδούλα της, την τηγανιτή πατάτα , λίγο γαύρο και μια φάβα. Και χύμα λευκό κρασάκι...

Δ.Τ: Ανακοινώθηκε το Νέο Σχήμα Διοίκησης από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη



Ανακοινώθηκε το Νέο Σχήμα Διοίκησης από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη.


ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ


1. Αγαπάκης Δημήτριος Αντιδήμαρχος Οικονομικών.
2. Συγγελάκη Δέσποινα Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.
3. Σισαμάκης Ευάγγελος Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού – Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας και Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης.

Νά ‘τη και η παρέλαση επισήμων στο Μουσείο Ηρακλείου! Αντί να ζητάνε συγνώμη, πανηγυρίζουν που… θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013!

image Άνοιξαν σήμερα όπως πληροφορούμαστε από τον τύπο 2 αίθουσες στο νέο κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Και, όπως ήταν φυσικό, ξεκίνησε και η παρέλαση επισήμων για να φωτογραφηθούν και να … καμαρώσουν! Μάλιστα, ο δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι “θα παρακολουθεί από κοντά να τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα”!!! Αυτό κι αν είναι δούλεμα!! Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Περιφερειάρχης κος Αρναουτάκης:   “Παρακολουθούσαμε και παρακολουθούμε το έργο από κοντά και παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το σημερινό άνοιγμα, που είναι μεγάλη υπόθεση και για το Ηράκλειο και για την Κρήτη”.
Ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι...

Η Παναγιά μέσα απο τα μάτια του κόσμου.- Από το βιβλίο της γράφουσας "Ο Πρωτογάνατος της Καρδιάς μου"

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
"....Στα χρόνια όμως που είχανε περάσει από τότε, τα μάτια της είχανε θωρώντας πολλά και τ' αυτιά της είχανε γρικήσει άλλα τόσα. Κι όλα αυτά καλώς ή κακώς την ανάγκασαν να σκέφτεται πως όχι, δεν μπορει, θα υπάρχουνε μαθές κι άλλοι τρόποι που θα τους θέλει πιο πολύ η Παναγιά για να την δοξάζουνε.Γνώριζε η Αντιγόνη πως πως χίλιες εκκλησιές και μύρια κλησουδάκια είχενε  ο κοσμάκης, προς Χάρη Της, μέσα κι έξω από την Κάντια σαγμένα.
Σάικα, άνθρωποι που μήτε οι ίδιοι δεν αναθιβάνουν από που και πότε ξεκίνησαν τα δεινά τους,έχουνε την ανάγκη κάποιου πιο δυνατού από ελόγου τους. Κάποιου που στα σίγουρα να νιώθουν πως στέκει ακοίμητος κι ασάλευτος φρουρός από πάνω τους για να κρατεί βίγλα και προστασία στα δεινά τους.
Έχουνε την ανάγκη της μεσιτείας και του καλού λόγου κάποιου προς το Θεό, για να μπορεί μετά Εκείνος να διανιρίζει πιο ξέθαμπα από κοντά τα βάσανα τους.
Και τούτη τη δουλειά οι φτωχοί κι οι δυστυχισμένοι όλου του κόσμου την έχουνε αναθέσει στην Παναγιά.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Η λιτανευτική πορεία της θαυματουργής εικόνας από τη μονή Τιμίου Προδρόμου μέχρι τη Χαρακιανή Παναγία (13 Αυγ 2012)

Το προσκύνημα της Παναγίας της Χαρακιανής εορτάζει στις 15 Αυγούστου και είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Κρήτης. Η εκκλησία βρίσκεται στην παραλιακή εθνική οδό Ρεθύμνου - Ηρακλείου.
Μάλιστα υπάρχει και η θαυματουργή, αργυρόδετη εικόνα της Παναγίας της Χαρακιάνης η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μόνη Τιμίου Προδρόμου Μπαλί και εκτίθεται ορισμένες φορές το χρόνο για προσκύνημα.
image
Στη γιορτή της Θεοτόκου (15 Αυγούστου) η εκκλησία στολίζεται με δάφνες και μυρτιές, ενώ συρρέει από όλη την Κρήτη ένα πλήθος προσκυνητών καθόλη τη διάρκεια του δεκαπενθήμερου. Πολλοί προσέρχονται πεζή τόσο από το Ρέθυμνο (35 χιλ.) όσο και από το Ηράκλειο (45 χιλ.) όπως και από τα χωριά. Κατά τη λιτανευτική πορεία της εικόνας σήμερα, 13 Αυγούστου 2012,  από τη μονή Τιμίου Προδρόμου μέχρι τη Χαρακιανή Παναγία πολλοί επισκέπτες συνόδευαν την εικόνα, υπό την προστασία της τροχαίας (βλέπε φώτο παρακάτω).

Αναγνώστης: Με τη διαστρέβλωση δεν λύνονται τα προβλήματα...

imageΤο παρόν άρθρο-σχόλιο αναφέρεται στο άρθρο της κυρίας Ματαλλιωτάκη με τίτλο Πογκρόμ λοιπόν;;; Ποιο πογκρόμ;
 Με τη διαστρέβλωση δεν λύνονται τα προβλήματα...
Η κατάσταση της υγείας της μικρής Μυρτούς φαίνεται πως είναι κρίσιμη, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και όλα κρίνονται από τον οργανισμό της και από τους γιατρούς. Παρ' όλα αυτά η αρθρογράφος σπεύδει να προκαθορίσει το μέλλον της μικρής αναφέροντας πως ''...αν ζήσει χαμένο θα είναι...'' ζητώντας ''...δήλωση....συμπάθειας....'' από την Κουμουνδούρου! Με το ''πιασάρικο''1 αυτό θέμα καταπιάστηκε η αρθρογράφος προκειμένου να παραπλανήσει και να διαστρεβλώσει θέσεις, πατώντας σε άγνωστα για εκείνη χωράφια, για ένα σοβαρότατο θέμα, όπως η μετανάστευση.
Η αναφορά στην δολοφονία του Γρηγορόπουλου από την κρατική μηχανή που λέγεται αστυνομία, είναι και αυτή προϊόν εκμετάλλευσης για την αρθρογράφο, προκειμένου να περάσει το μήνυμα της :

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗΣ

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη

Ο  παλαιοχριστιανικός ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής της Πάρου, ο οποίος σε πρώτη μορφή λέγεται ότι ανεγέρθη από την  Αγία Ελένη, μητέρα του  πρώτου χριστιανού αυτοκράτορα, Μ. Κωνσταντίνου  και ολοκληρώθηκε από ένα άλλο μεγάλο επίσης βυζαντινό αυτοκράτορα, τον Ιουστινιανό, φωτίζει πάνω από χίλια εξακόσια χρόνια  τώρα, σαν ανέσπερο φως ,το πνεύμα της Ορθοδοξίας. Όμως παρά το ότι είναι ένας από τα  αρχαιότερα και πλέον καλοδιατηρημένα ελληνικά μνημεία, έως και πριν μερικά χρόνια μερικά χρόνια σχεδόν που ανακηρύχθηκε σε Προσκύνημα, δεύτερο μετά την Παναγία της Τήνου, δεν ήταν παρά μονάχα  ένας απλός ενοριακός ναός.
Ο  ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, βρίσκεται στην Παροικιά, πρωτεύουσα της νήσου Πάρου και το πραγματικό του όνομα φαίνεται ότι είναι «Καταπολιανή»  μια και βρισκόταν «κατά την πόλιν»,προς το μέρος της αρχαίας πόλης δηλαδή. Το όνομα «Εκατονταπυλιανή» που είναι σήμερα και το επίσημο όνομα της, είναι δημιούργημα....

Άλλη μια κυβέρνηση ανίκανων, άσχετων και ψευτών με τις ευλογίες μας!

Διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες για τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ που θα κλειδώσουν μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη. Από τα 20 μέτρα που προκρίνονται, τα 13 αφορούν σε περικοπές και μειώσεις συντάξεων,  4 αφορούν σε περικοπές ή καταργήσεις επιδομάτων και 3 σε μειώσεις μισθών σε δημόσιο (ξανά) και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Και τα 20 μέτρα όμως συνηγορούν σ’ ένα πράγμα: μας κυβερνάνε άσχετοι, ανίκανοι και ψεύτες! Άσχετοι, γιατί ....

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Πογκρόμ λοιπόν;;; Ποιο πογκρόμ;

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Ελάχιστα χρόνια πριν, στο θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στρατιές οι κόκκινοι και οι κουκουλοφόροι, έκαψαν ολάκερη Αθήνα προς "αναζήτηση του δικαίου..."  Μερικές μέρες πριν ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι κακοποιήθηκε με τρόπο που ούτε στο χειρότερο εφιάλτη του δεν θα εύχονταν κανείς να δει στον εαυτό του, πολλώ δε μάλλον στο παιδί του, όμως άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί στα γραφεία της Κουμουνδούρου.
Οπότε, δεν μπορώ παρά σαν νοήμων άνθρωπος να αναρωτηθώ, δικαίως νομίζω:
Ποια αλήθεια η διαφορά τους ενός από το άλλο παιδί;;;;
Μήπως επειδή το ένα παιδί δεν έχει μπαμπά τον τάδε και χρυσοχοεία στο Κολωνάκι;
Και πριν ορμήσουν κάποιοι πάνω μου να με κατασπαράξουν, παρακαλώ αποστομώστε με, το θέλω να με αποστομώσετε.
Δείξτε μου έστω μια δήλωση...