ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Τι νομίζατε κύριοι δήμαρχοι, ότι τα μνημόνια δε σας αφορούν;

Όταν πέρσι και πρόπερσι ο κόσμος αντιδρούσε ενάντια στα μνημόνια, οι δήμαρχοι όλης της χώρας, προερχόμενοι φυσικά από τα κόμματα του μνημονίου, στην πλειοψηφία τους έκαναν τουμπεκί ψιλοκομένο. Πολλές φορές μάλιστα δεν αρκούνταν στη σιωπηρή στήριξη της πολιτικής των μνημονίων, αλλά με δηλώσεις τους την υποστήριζαν κιόλας….
Σήμερα, που οι περισσότεροι δήμοι, εξαιτίας αυτής της ίδιας πολιτικής, είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση, αφού οι περικοπές που έχουν υποστεί οι πολίτες θα εφαρμοστούν και στους δήμος σε ανάλογα ποσοστά, οι ίδιοι δήμαρχοι δηλώνουν επαναστάτες και αντάρτες, κι ετοιμάζονται από βδομάδα να κλείσουν τους δήμους και να βγάλουν το προσωπικό τους στις πλατείες…

Απαγόρευση από συνθέτη και κάτοχο πνευματικών δικαιωμάτων χρήσης τραγουδιού του Ρασούλη από τη Χρυσή Αυγή

Με μια ανακοίνωση στο facebook, εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, η κόρη του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία,  γνωστοποίησε την απαγόρευση της χρήσης του τραγουδιού του πατέρα της “Αχ, Ελλάδα σ’ αγαπώ” σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής, σε συνεννόηση και με τη συνθέτη του τραγουδιού Βάσω Αλαγιάννη.
image
Το μήνυμα στον τοίχο της Ναταλίας Ρασούλη, που αναρτήθηκε χτες βράδυ, ήταν το εξής:

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Η ΠΑΠΑ-ΑΝΔΡΕΑΣ

ΕΝΑΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΛΛΟΙΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
Συνέντευξη στην Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Υπερήφανος για την «Ανωγειανή καταγωγή του» που όπως  ισχυρίζεται διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες, ο παπα- Ανδρέας είναι  ένας  ιερωμένος, που   πέρα   από ράτσες και καταγωγές.  αυτό που όντως τον  κάνει να ξεχωρίζει, είναι τα ειδικά αισθητήρια   όργανα του  που  τον «αναγκάζουν»  να  πράττει το λειτούργημα  του ακριβώς όπως πρέπει να πράττεται.. Ιερουργώντας   κατά τον τρόπο που  υπόδειξε  Εκείνος που υπηρετεί ,  γεγονός που σημαίνει  ότι   βρίσκεται  περισσότερο  στην ουσία  παρά στους τύπους , δίπλα  στον άνθρωπο δηλαδή και στις ανάγκες του.
Ο παπά –Ανδρέας  λοιπόν με τις απόψεις αυτές   είναι ένας κληρικός από τους λίγους στον χώρο του που δίχως να ξεφεύγει από το παραδοσιακό πλαίσιο του σχήματος του ταυτόχρονα είναι όμως κι ένας  σύγχρονος ιερωμένος που ξέρει καλά τον τρόπο να προσεγγίζει τους επίσης σύγχρονους συνανθρώπους του με τα ανάλογα προβλήματα.

“Ανοίξαμε και σας περιμένουμε…”

clip_image001
Ωραία λοιπόν…. απέκτησε η Νέα Αλικαρνασσός καινούριο μαγαζάκι στην Ηροδότου! Αναφέρομαι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής φυσικά. Πρόκειται βεβαίως για μία κίνηση από την πλευρά του κόμματος απόλυτα φυσιολογική, αφού ένα κόμμα που εκπροσωπείται στη Ελληνική Βουλή λογικό είναι να θέλει να έχει τα γραφεία του και στο Ηράκλειο. Και φυσικά έχει κάθε δικαίωμα να προσπαθεί να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των όλο και αυξανόμενων ψηφοφόρων που ελλείψει παιδείας νομίζουν ότι με λίγο ξύλο θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.
Εντάξει λοιπόν, αυτό το καταλαβαίνω (αν και θα ήθελα να μη χρειαζόταν να το κάνω).
Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι....

Δ.Τ: 1ο Φεστιβάλ “Διατροφή και Τοπική Κουλτούρα”

clip_image002Ο Δήμος Σητείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας ΑΑΕ ΟΤΑ διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ με τίτλο: «Διατροφή και Τοπική Κουλτούρα», στην πόλη της Σητείας από 7 έως 9 Σεπτεμβρίου 2012. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ - Διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013».
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει έκθεση και γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων της Σητείας, της Χίου, του Οροπεδίου Λασιθίου και της περιοχής Τροόδους της Κύπρου και άλλες εκδηλώσεις όπως: ημερίδα για τα τοπικά προϊόντα, επισκέψεις σε πρότυπους χώρους παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων, καλλιτεχνικά δρώμενα, παραδοσιακές εκδηλώσεις μουσικής και χορού, εικαστική έκθεση, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά κ.α.
Επίδειξη Κρητικής Κουζίνας θα γίνει από τον γνωστό σεφ...

Έλεγχος πόθεν έσχες πολιτικών από το 1974, αλλά από… βουλευτές και διορισμένους από τη βουλή!

image Την ίδια μέρα που η κυβέρνηση “έκλεισε” με εξωδικαστικό συμβιβασμό – αίσχος το σκάνδαλο της siemens, προχωρά η βουλή στη συγκρότηση επιτροπής που θα ελέγξει τα  ''πόθεν έσχες'' των βουλευτών που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και των συζύγων και των παιδιών τους, από το 1974 μέχρι το 2012.
Σωστή κίνηση ως προς την ιδέα (το προτείνω από αυτό το blog από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του, βλέπε δεξιά στήλη, πρόταση νο1). Όμως πρέπει να γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, και όχι ότι γίνεται δήθεν κάθε χρόνο. Και δεν πιστεύω ότι αυτό θα γίνει… Ο λόγος; Μα, στην επιτροπή ελέγχου, η πλειοψηφία είναι πολιτικοί!!!
Στην επιτροπή λοιπόν...

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Σαμαράς: “Απαγορεύεται η πρόσληψη συγγενών”. Η χρηματοδότηση όμως;

Oι διάφορες αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις στη Βουλή – της κόρης του κου Πολύδωρα, του ξαδέλφου του κου Καμένου, την αδερφή του γαμπρού του κου Τραγάκη-  προκάλεσαν , λέει, την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού κου Σαμαρά, ο οποίος έδωσε εντολή να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι 2ου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών, που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης:

Αποκλειστικό: Χωρίς μηχανικούς τα έργα του δήμου Ηρακλείου!

Χωρίς μηχανικούς εκτελούνται από την αρχή του μήνα Αυγούστου τα έργα του δήμου Ηρακλείου, αφού οι επιβλέποντες των έργων, υλοποιώντας απόφαση του Συλλόγου τους υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους από τις επιβλέψεις των έργων, αλλά και από τις επιτροπές παραλαβής των αφανών εργασιών και γενικότερα όλες τις εξωτερικές εργασίες. Ο λόγος: εδώ και μήνες ο δήμος Ηρακλείου, ο 4ος μεγαλύτερος δήμος της χώρας, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ! Έτσι, οι μηχανικοί δεν μπορούν να μεταβούν στα έργα. Και επιπλέον: έχει γίνει φραγή στα τηλέφωνά τους, και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!
asty
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Πάει, χάλασε ο κόσμος…

image  Δεν πιστεύω στα μάτια μου… Πρέπει να είναι ψέματα αυτά που διαβάζω…

Δανός νοίκιαζε 17 βίλλες με 124 κλίνες στο Ακρωτήρι  Χανίων παράνομα… Γερμανός τουρίστας έκανε φασαρία, έβρισε και επιτέθηκε σε αστυνομικούς στη Χερσόνησο…

Κάνουν τέτοια πράγματα οι ευγενείς Βόρειοι Ευρωπαίοι; Αυτοί που κατηγορούν συλλήβδην όλους τους Έλληνες ότι είναι απατεώνες και ταραχοποιοί; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω….

Τι;;; Ε όχι!!! Όχι και ο πρίγκιπας Χάρι σε πάρτι οργίων… Αυτό δεν το πιστεύω με τίποτα!!! Πάει, χάλασε ο κόσμος…

Σίγουρα Έλληνας θα το είχε οργανώσει (απορώ πως δεν το έγραψαν κιόλας οι Βρετανικές φυλλάδες). Να δείτε που στο τέλος θα μας πουν ότι ήταν και η Τζούλια εκεί…

Τι σημαίνει φασισμός είπαμε;;;;;;;;;;

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Βαρέθηκα, κουράστηκα, αγανάκτησα, αηδίασα κοντά τρία χρόνια τώρα να βρίσκομαι εγκλωβισμένη να επιλέξω ανάμεσα στο δίλημμα   “ΦΑΣΙΜΌΣ Ή....ΦΑΣΙΣΜΌΣ;;;;;”
Ξέρασα πια με κείνη την πολυ-πιπιλισμένη καραμέλα "η Δημοκρατία θέλει θυσίες κι αγώνα".
Μα τι να πιπιλίσω πια, ξέφτισε εντελώς, δεν έχει άλλο.
Δεν υπάρχει επιλογή καμιά ανάμεσα από τον φασισμό και τον "φασισμό" που βιώνω...

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

O υπουργός κος Μανιτάκης συνετίζει πολίτες που τόλμησαν να τον αποδοκιμάσουν με προσαγωγή στο τμήμα (βίντεο)!!!

image Σάββατο, 11.8.2012, χωριό Πρόπαν (Καλαμάκι), ανατολικό Πήλιο, πανηγύρι στην κεντρική πλατεία.
Παρών ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα, δημοσίων υπαλλήλων, προώθησης της ηλεκτρονικής ταυτότητας κλπ.
Δύο πολίτες, επισκέπτες στο χωριό, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στον υπουργό για την συμμετοχή του στην Κυβέρνηση και την ανακολουθία των προεκλογικών δεσμεύσεων της, αδιαφορώντας για τις 3.000 περίπου αυτοκτονίες, για τους περισσότερους από 1.500.000 ανέργους κλπ.
Ο κ. Μανιτάκης παρουσιάσθηκε επίσημα στο πανηγύρι, μίλησε και αποχώρησε. Κατά την αποχώρηση ο ένας πολίτης του απεύθυνε την ερώτηση: «πόσα χρήματα πήρες για να πουλήσεις την πατρίδα σου και να έχεις 3000 αυτοκτονίες... άξιζε το αντίτιμο που πήρες για να βάψεις τα χέρια σου με τόσο αθώο αίμα;», για να λάβει την προκλητική απάντηση του υπουργού «ναι... πήρα πολλά!!!». Ο διαμαρτυρόμενος πολίτης αντέδρασε φραστικά στην προκλητική απάντηση του μέλους της Κυβέρνησης όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο:

«Αρπαχτή», ή αλλιώς one night stand. Eίναι όντως η σχέση του σήμερα;

                                                        Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Ο καιρός της Μπελ Επόκ ως γνωστόν έχει περάσει ανεπιστρεπτί  στο περιθώριο δίχως αυτό φυσικά να σημαίνει ότι  ανεπιστρεπτί έχει περάσει και το ανθρώπινο συναίσθημα. Ας μην είμαστε υπερβολικοί…
Κατά το πλείστον όμως οι σημερινές σχέσεις,  και μιλάμε για  ερωτικές σχέσεις ασφαλώς, όχι μόνο δεν έχουν ουδεμία ομοιότητα  με τις ηρωίδες και τους ήρωες των μυθιστορημάτων του Εμίλ Ζολά ( ενός από τους πλέον χαρακτηριστικούς συγγραφείς της ως άνω εποχής) που ακολουθούσαν το ερωτικό, ή αλλιώς πως το βασικό ένστικτο τους έως ταφόπετρας, αλλά αντίθετα  ομοιάζουν, συχνά έως ακραίου βαθμού,  με το πνεύμα της εποχής τους.
Σχέσεις της πλάκας,  στεγνές,  χαλαρές, δίχως ίχνος συναισθήματος και ευθύνης εκατέρωθεν, αλλά προπάντων σχέσεις  βιαστικές, ακριβώς σαν την εποχή μας..

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

" Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού"

      Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Για όσους δεν γνωρίζουν- που δεν νομίζω-:
Μιχάλης Μακρυγιάννης,  εξέτιε ποινή τετράκις ισόβια για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, τραυματισμούς, μια σειρά από ένοπλες ληστείες και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.
Απέδρασε και πάλι τον Αύγουστο του 2006 μη επιστρέφοντας από την πενθήμερη άδεια που του δόθηκε σκανδαλωδώς από τις φυλακές Αλικαρνασσού που εξέτιε την ποινή του, και συνελήφθη στις 17 Οκτωβρίου 2007 στην περιοχή του Χαϊδαρίου μαζί με άλλους δύο κακοποιούς.
Απ΄ότι ωστόσο διαβάζω για την πρώτη απόδραση του, οι τότε εκπρόσωποι των φυλακών είχαν δικαιολογηθεί ισχυριζόμενοι πως...

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ταυτίζεται με τη Μινωική Κρήτη το μυστήριο της Χαμένης Ατλαντίδας;

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Ο θρύλος για τη χαμένη Ατλαντίδα, την ήπειρο που άνοιξε η γης και τη κατάπιε, αποτελεί ίσως ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μυστήρια του κόσμου δίχως ωστόσο κανείς να είναι σε θέση να αποδείξει αν όντως  τούτη η χώρα  υπήρξε  κάποτε και που ακριβώς υπήρξε.
Επειδή όμως, όπως αναφέρει κι ο Πλούταρχος σε πολλά κεφάλαια των συγγραμμάτων του «οι περισσότεροι μύθοι περικλείουν πραγματικά περιστατικά», ίσως γι΄ αυτό η υπόθεση της χαμένης  Ατλαντίδας δε σταμάτησε  ποτέ να απασχολεί τους ανθρώπους  από την εποχή  ακόμα της αρχαιότητας.

Γιατί είναι άκυρος ο διαγωνισμός για την ανάθεση καθαριότητας στο Μαλεβίζι, παρά την κατάθεση προσφορών με το ταχυδρομείο

Δήμος Μαλεβιζίου
Διάβασα πριν από λίγο άρθρο στο cretalive (δείτε εδώ) σχετικά με το διαγωνισμό για την ανάθεση της καθαριότητας του δήμου Μαλεβιζίου σε ιδιώτες, και το μπλοκάρισμά του από εργαζόμενους στους δήμους της Π.Ε. Ηρακλείου.  Ο δήμαρχος κος Μαμουλάκης έσπευσε να δηλώσει σε κανάλια και λοιπά ΜΜΕ ότι ο διαγωνισμός έγινε κανονικά, αφού κατατέθηκαν προσφορές μέσω ταχυδρομείου. Παρότι αυτό επιτρέπεται, ο διαγωνισμός είναι άκυρος. Και εξηγώ γιατί:

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Μέσα από τα έξι μάτια κάποιων εξωγήινων

Τοποθεσία: Ηλιακό σύστημα  0000012569
Πλανήτης: 3ος
Συντεταγμένες: Lat:  35°20'14.97"N Long:  25°11'2.74"E
ΗΜΜ: Aυγ. 12
Σκοπός: Εξερεύνηση – διακοπές
Σύμφωνα με έκθεση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Διαστημικής Δραστηριότητας στις αρχές Αυγούστου πραγματοποιήθηκε προσγείωση διαπλανητικού οχήματος από το οποίο και αποβιβάστηκαν 3 εξωγήινοι οι οποίοι κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι στην νήσο Κρήτη προσομοιώνοντας την εξωτερική εμφάνιση των κατοίκων. Αφού εντοπίστηκαν και εξακριβώθηκαν οι φιλικές τους προθέσεις τους ζητήθηκε να αναφέρουν τι τους έκανε εντύπωση κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους. Τα πρακτικά λοιπόν αναφέρουν :