ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η πρόταση του αναγνώστη μας έγινε πράξη: κατέλαβαν …τον Κούλε!

koules-pano2
Απίστευτο! Μόλις πριν 2 μέρες στις 18/10/2012 δημοσιεύτηκε στους “Αντιπαλους” άρθρο αναγνώστη με τίτλο: “Την επόμενη φορά να καταλάβουμε τον Κούλε…”. Και σήμερα, πράγματι έγινε κατάληψη του φρουρίου Κούλε από τους εμποροβιοτέχνες, στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους !
Με μια μικρή διαφορά: στο άρθρο του αναγνώστη, με το οποίο συμφωνώ απόλυτα...

Καταγγελία από διωκόμενη φοιτήτρια του Φυσικού Κρήτης για αυταρχικές και καταχρηστικές συμπεριφορές καθηγητών (ηχητικό)

Σε σοβαρές καταγγελίες ενάντια στους καθηγητές του τμήματος Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης προέβη η Μιχαέλα, μια εκ των 12 φοιτητών που διώκεται πειθαρχικά με την απειλή διακοπής εξαμήνου για τη στάση της στην προ ενός έτους κατάληψη στο πανεπιστήμιο ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου (διαβάστε περισσότερα εδώ). Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό  ΗΧΩ FM της Ιεράπετρας, η Μιχαέλα κατήγγειλε τους καθηγητές του Φυσικού για επιλεκτική, καταχρηστική και αυταρχική συμπεριφορά ενάντια στους διωκόμενους φοιτητές, τους οποίους ωθούσαν εκτός αμφιθεάτρων και εργαστηρίων, απειλώντας ότι αν δε φύγουν δε θα γίνει το μάθημα!
Στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί από τον ΗΧΩ FM, μπορείτε ν’ ακούσετε τις καταγγελίες, αλλά και την άποψη της φοιτήτριας για τα γεγονότα στο φυσικό Κρήτης και την ευρύτερη κατάσταση που επικρατεί στο πανεπιστήμιο και την κοινωνία:

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κατασκευάζεται ο … μίνι κυκλικός κόμβος στην 62 Μαρτύρων στο ύψος του ΑΒ Βασιλόπουλου (βίντεο)

image
Έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα, και μάλλον οδεύει προς την ολοκλήρωσή του η κατασκευή κυκλικού κόμβου στην 62 Μαρτύρων, στη συμβολή της με τις οδούς Πετράκη και Λευκωσίας (στο ύψος του ΑΒ Βασιλόπουλου και του Τζάμπο). Ένας κόμβος που κατασκευάζεται για λογαριασμό του δήμου Ηρακλείου από την εταιρία ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε, προκειμένου η τελευταία να… λάβει κυκλοφοριακή σύνδεση και άδεια λειτουργίας για το Σούπερ Μάρκετ!!! Το ότι το κατάστημα λειτουργεί ήδη από τις 15 Σεπτεμβρίου χωρίς τίποτα από τα παραπάνω το έχω ήδη σχολιάσει σε προηγούμενη ανάρτηση.  Στην παρούσα ανάρτηση θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις ως προς τη χρησιμότητα του κόμβου αυτού, σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του.
Ο κυκλικός αυτός κόμβος είναι από τους μικρότερους που έχω δει στη ζωή μου, και σίγουρα ο μικρότερος που υπάρχει στο Ηράκλειο! Η διάμετρος της κεντρικής κυκλικής νησίδας δεν ξεπερνά (χωρίς να το έχω μετρήσει ακριβώς) τα 4,5 με 5 μέτρα! Ψάχνοντας να βρω αν αυτό το μέγεθος είναι “εντός προδιαγραφών” ανακάλυψα μερικά πράγματα για τους κυκλικούς κόμβους:

Απειλές κατά του Δ/ντη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Γόρτυνας από αιρετούς!

Σε καταγγελία της δημοτικής αρχής του Δήμου Γόρτυνας προχώρησε το Διοικητικό  Συμβούλιο του Συλλόγου των Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, μετά τη μη καταβολή του μισθού στους εργαζόμενους, αλλά και την καταγγελία του Δ/ντή της Οικονομικής Υπηρεσίας του ίδιου δήμου κου Γεώργιου Κρουσανιωτάκη ότι δέχεται απειλές από αιρετούς.
Το σχετικό δελτίο τύπου έχει ως εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, σε έκτακτη συνεδρίασή του την 16η Οκτωβρίου 2012, εξ’ αιτίας της μη πληρωμής των εργαζομένων στο δήμο Γόρτυνας και αφού έλαβε υπ’ όψη του την επικρατούσα κατάσταση στον δήμο Γόρτυνας, την απόφαση της τοπικής γενικής συνέλευσης των συναδέλφων του ίδιου δήμου, την καταγγελία του συναδέλφου Γεωργίου Κρουσανιωτάκη,
αποφάσισε ομόφωνα
1. Καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Γόρτυνας, επειδή με τις ενέργειές της κατάφερε να πληρωθούν τις αντιμισθίες τους την 10-10-2012 οι αιρετοί του δήμου και να μείνει απλήρωτο το μόνιμο προσωπικό του δήμου.
2. Καταγγέλλει τις πιέσεις και απειλές που δέχεται καθημερινά ο Δ/ντής της Οικονομικής Υπηρεσίας του ίδιου δήμου συνάδελφος Γεώργιος Κρουσανιωτάκης, με αποκορύφωμα όλων αυτών το περιστατικό σε βάρος του από τον...

Εξόρμηση στο Φόδελε από τους Ενεργούς Πολίτες Μαλεβιζίου

«Κυριακή 21 Οκτωβρίου εξόρμηση στο Φόδελε!»
image
* 2η Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων *
Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, οργανώνουμε εξόρμηση στο Φόδελε, έναν τόπο καταπράσινο, με τους πορτοκαλεώνες, τα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά να τον χαρακτηρίζουν. Είναι ένα πανέμορφο μέρος με μεγάλη ιστορία και πολιτισμό. Θα φιλοξενηθούμε, θα ξεναγηθούμε και θα περπατήσουμε στο χωριό, θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα περάσουμε καλά!
Τόπος συνάντησης:

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Το συγκλονιστικό γράμμα της 8χρονης Μαρίας από το Πέραμα

gramma
Ένα συγκλονιστικό γράμμα της 8χρονης Μαρίας Δασκαλάκη από το Πέραμα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, με πιθανή πηγή τη σελίδα Εσύ που ήσουν; του facebook. Αντικατοπτρίζονται σε αυτό οι αγωνίες του παιδιού για το άμεσο μέλλον, για το οποίο – όπως γράφει – δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Απευθύνεται έτσι πιθανότατα είτε στους πολιτικούς – δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς – είτε σ’ εμάς τους μεγαλύτερους: 
Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012
Με λένε Μαρία Δασκαλάκη και είμαι 8 χρονών, πηγαίνω στο 5ο Δημοτικό σχολείο Περάματος. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε βάζετε σχολικά λεωφορεία για τα παιδιά. Πως ...

Δ.Τ: Εκδήλωση – συζήτηση στο Ηράκλειο με τίτλο “Καμία δίωξη στους 12 φοιτητές του Φυσικού”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καμία δίωξη στους 12 φοιτητές του Φυσικού Κρήτης!
Η νεολαία στο στόχαστρο!
Σπάμε την Ομερτά
Τον Σεπτέμβρη του 2011 πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα φοιτητικές κινητοποιήσεις εναντία στο νέο νόμο διάλυσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στις πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας. Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων η γενική συνέλευση των φοιτητών του Φυσικού του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησε κατάληψη μιας εβδομάδας με αποτέλεσμα να μη δοθούν κάποια από τα μαθήματα της εξεταστικής. Μετά τη λήξη της κατάληψης, ο σύλλογος των φοιτητών προσπάθησε να πραγματοποιηθεί η αναπλήρωση των μαθημάτων -όπως έγινε στην υπόλοιπη χώρα- όμως αντιμετώπισε την άρνηση και τον εμπαιγμό. Έτσι, αποφασίστηκε ο σύλλογος να παραστεί στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος για μία παράσταση διαμαρτυρίας ώστε να παρθεί πίσω η άδικη απόφαση. Οι καθηγητές του τμήματος όμως αντί να πάρουν απόφαση για την εξεταστική, κάλεσαν την Αστυνομία, έδωσαν ονόματα φοιτητών στην Ασφάλεια, απειλώντας με διαγραφές και μηνύσεις. Ένα χρόνο μετά από τα γεγονότα, 12 φοιτητές του Φυσικού καλούνται στο Πειθαρχικό με απειλές διακοπής εξαμήνου.
Είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι....

Αναγνώστης: “Την επόμενη φορά να καταλάβουμε τον Κούλε…”

sundikalistes-deiktakis-kaugas
18/10/12, 3.00 μμ.  Και σήμερα το πανηγυράκι έληξε στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια. Καμαρώσαμε τα μνημεία και τα μαγαζιά του Κουράκη στην παραλιακή. Είπαμε τον πόνο μας στα κύματα, και κουνήσαμε το μαντίλι μας στα ακινητοποιημένα πλοία... Και μετά καφέ.
Η πόλη μας άκουσε μέχρι τη συμβολή Καλοκαιρινού και Αγίου Μηνά... εντάξει, να μην πολυενοχλούμε κιόλας.
Όλες οι τράπεζες, φυσικά, το γνώριζαν από πριν και σήμερα δούλεψαν κανονικότατα. Οι εφορίες δεν ενοχλήθηκαν ούτε 5 λεπτά από το τροϊκανικό τους έργο να ληστεύουν, να γδύνουν τον κόσμο...
Εμείς όμως χαρήκαμε την ωραία ημέρα, κάναμε το επαναστατικό μας καθήκον. Απόλαυση πραγματικά.
Αυτά τα ωραία.
Την επόμενη φορά προτείνω να καταλάβουμε τον Κούλε.
Και να πάμε και μια όμορφη βόλτα μέχρι το φάρο.
Στην λεωφόρο by-pass, την οποία ως καρδιοπαθείς δεν προβλέπεται ποτέ να την περπατήσουμε.
Και εκεί που μας πήγε η τοπική ηγεσία του ΕΚΗ επιβεβαιώθηκε ξανά το σε "κατάληψη να βρισκόμαστε"...

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Δ.Τ: Τα μέλη των κοινοβουλίων και το φορτίο του Estelle στην πορεία του για τη Γάζα

clip_image002
Αθήνα, 17 –10-2012
Αυτή τη στιγμή το ιστιοφόρο του Στόλου της Ελευθερίας “Estelle” βρίσκεται εν πλω για τη Γάζα μεταφέροντας πολίτες από τον Καναδά, την Φινλανδία, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Ανάμεσα τους βρίσκονται 5 ενεργά μέλη Εθνικών Κοινοβουλίων, δύο εκ των οποίων Έλληνες, που επιβιβάστηκαν στο Estelle σε μια δράση που έλαβε χώρα νότια της Κρήτης. Αναλυτικά οι βουλευτές είναι:
  • Ελλάδα: Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Δημήτρης Κοδέλας
  • Νορβηγία: Aksel Hagen
  • Ισπανία: Ricardo Sixto Iglesias
  • Σουηδία: Sven Britton
  • Καναδάς: Jim Manly (τέως μέλος Καναδικού Κοινοβουλίου)
Όλοι οι επιβαίνοντες στο Estelle είναι φιλειρηνικοί πολίτες, δεσμευμένοι στην μη-βία.
Το Estelle μεταφέρει επίσης ανθρωπιστικό φορτίο στον, αποκλεισμένο από το Ισραήλ, Παλαιστινιακό λαό της Γάζας. Τους προηγούμενους δύο μήνες, κατά τον...

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η μόνη λύση

Έχω εκφράσει σε προηγούμενη ανάρτηση την άποψη ότι μεμονωμένες απεργίες πλέον δεν εξυπηρετούν κανένα άλλο σκοπό από την εκτόνωση μέρους της αγανάκτησης που νιώθει ο κόσμος, ενώ δεν έχουν κανένα μα κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά στην αλλαγή κατεύθυνσης της εφαρμοζόμενης από κυβέρνηση και ΤΡΟΙΚΑ πολιτικής και την αποτροπή των σχεδιαζόμενων μέτρων. Κι ενώ αυτό έχει αποδειχτεί περίτρανα το προηγούμενο διάστημα, αλλά και μόλις πριν 3 εβδομάδες, εξαγγέλλεται άλλη μια μεμονωμένη απεργία για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.
Τι περιμένουν αλήθεια οι συνδικαλιστές να πετύχουν με αυτή την απεργία, που δεν πέτυχαν με τις προηγούμενες ή με την αμέσως προηγούμενη στις 26-6-2012; Θα τρομάξουν άραγε οι αρχηγοί των κρατών της Ευρώπης στις Βρυξέλες που θα δουν τους όποιους Έλληνες να είναι στους δρόμους για μερικές ώρες και θα δώσουν εντολή για αλλαγή πολιτικής; Ούτε μία στο εκατομμύριο! Θα τρομάξει ο Σαμαράς και θα αρνηθεί να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ΤΡΟΙΚΑ έτσι όπως γίνονται, και θα θέσει τα δικά του αιτήματα αλλιώς θα τινάξει τη συμφωνία στον αέρα; Ούτε μία στο  δισεκατομμύριο!  Θα.. ματώσει η καρδιά της Μέρκελ και της Λαγκάρντ και θα πουν στον Τόμσεν να κάνει πίσω στα εργασιακά; Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο!
Ξέρω, υπάρχει το επιχείρημα ότι...

Απόψεις γονέων, κηδεμόνων και κατοίκων Ηρακλείου για την αποστολή στοιχείων συμμετοχής αλλοδαπών στους παιδικούς σταθμούς

clip_image002
Αξιότιμοι διευθυντές, αξιότιμοι παιδαγωγοί, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
μας θλίβουν όλους τα γεγονότα των τελευταίων ημερών σχετικά με την αποστολή στοιχείων για τον αριθμό των αλλοδαπών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Δεν μας θλίβει τόσο η προφανής αφέλεια με την οποία χειρίστηκε το Υπουργείο Εσωτερικών το ευαίσθητο πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα της ένταξης των αλλοδαπών στη χώρα μας. Άλλωστε, η μεταναστευτική πολιτική ήταν για πολλά χρόνια απούσα από τη χώρα μας δίνοντας βήμα σε ακραίες πολιτικές θέσεις και φοβικές κοινωνικές αντιδράσεις.
Μας θλίβει η ανοχή των 325 Δήμων της χώρας και των πολλαπλάσιων δημοσίων λειτουργών τους, που έλαβαν γνώση...

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών ενάντια στη δίωξη 12 φοιτητών του τμήματος Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης

imageΙστορική Αναδρομή 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού Πανεπιστημίου Κρήτης προχώρησε σε κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου, όπως και πάρα πολλοί άλλοι Σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας κατάληψη μιας εβδομάδας κατά την διάρκεια της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου (δείτε εδώ).
Η κινητοποίηση αυτή οδήγησε στην ακύρωση της εξέτασης τεσσάρων μαθημάτων. Έτσι ο Σύλλογος Φοιτητών ζήτησε από τους καθηγητές του Τμήματος να αναπληρώσουν την εξέταση των μαθημάτων αυτών και παρότι αυτό συνέβη στην τεράστια πλειοψηφία των Σχολών σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο Ηράκλειο, στο Φυσικό δεν έγινε.
Οι καθηγητές ήταν ανένδοτοι συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων, το να τιμωρούν δηλαδή τις κινητοποιήσεις των φοιτητών στερώντας εξεταστικές και μαθήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο χρόνια πριν, οι δύο καλύτεροι απόφοιτοι του Φυσικού είχαν απορριφθεί από τα μεταπτυχιακά του Τμήματος για την πολιτική τους δράση χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση. Για αυτούς του λόγους...

Δ.Τ: Κάτι νέο γεννιέται στο Μαλεβίζι!

malevizi Tην ίδια περίπου περίοδο, σε διαφορετικές τοποθεσίες από διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετικά πολιτικά πιστεύω, αλλά με κοινή την πίστη ότι η ευαισθητοποίηση, η ενεργοποίηση της κοινωνίας από τη βάση της, η κατάθεση θεμάτων και προβληματισμών από τον πολίτη σε συνθήκες άμεσου δημοκρατικού διαλόγου, μπορεί να φέρει τον τόπο μπροστά, να χειραφετήσει την κοινωνία ως σύνολο και να ενώσει τόπους και νοοτροπίες φαινομενικά αντίθετες, ωρίμασε τη σκέψη για τη δημιουργία της κίνησης ενεργών πολιτών Μαλεβιζίου, μιας κίνησης από τους πολίτες για τους πολίτες, ανοιχτή, χωρίς αποκλεισμούς, κομματισμούς, παραγοντισμούς, στηριγμένη στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και την πεποίθηση ότι ο κόσμος μπορεί να γυρίσει, να πάρει δημιουργική στροφή, να κάνει τη διαφορετικότητα συνεκτικό κρίκο του όλου, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και βιωματικού χαρακτήρα πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές και φυσιολατρικές εμπειρίες.
Αρχίζοντας τη δραστηριοποίησή της με αφορμή ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί κυρίως το ορεινό Μαλεβίζι, αυτό των «επενδύσεων» βιομηχανικού τύπου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συνέβαλε στη δημιουργία μεγάλων λαϊκών συνελεύσεων στο Γάζι, στο Μάραθος, στην Τύλισο και πρόσφατα στον Κρουσώνα.
Η προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων γύρω από την περαιτέρω διαμόρφωση της κίνησης, μας έφερε...

Κοινή ανακοίνωση των προεδρείων των Συλλόγων Εργαζομένων των νοσοκομείων Ν. Λασιθίου

Η κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια έχουν στο στόχαστρο τη δημόσια υγεία με τεράστιες περικοπές σε χρηματοδοτήσεις (και σε ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό έχει μεγάλες επιπτώσεις στην περίθαλψη των πολιτών και στη δημόσια υγεία.
Συν τοις άλλοις, από 1.1.2013 τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση διασυνδεόμενα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα αποτελούν αυτοτελές και ενιαίο ΝΠΔΔ και θα διαθέτουν ενιαίο προϋπολογισμό και πρόγραμμα προμηθειών.  Αυτό είναι κάτι που...

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Έμειναν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, αλλά πληρώθηκαν Δήμαρχος και αιρετοί στο δήμο Γόρτυνας (βίντεο)!

image Απίστευτο, αλλά… Ελληνικό και άκρως δημοτικό: Ο δήμος Γόρτυνας του Ν. Ηρακλείου άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους, ακόμα και τους μόνιμους, αλλά δεν παρέλειψε να καταβάλει τα αντιμίσθια σε Δήμαρχο και λοιπούς αιρετούς δημοτικούς συμβούλους!  Τουλάχιστον έτσι προκύπτει από το ρεπορτάζ του tvcreta που προβλήθηκε στο χτεσινό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, και που βλέπετε στο παρακάτω βίντεο: