ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Δ.Τ: Κύριε Καρχιμάκη, η εποχή του «κατόπιν ενεργειών μου», έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί

image Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου απέστειλε στον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη το παρακάτω κείμενο σχετικά με την ενημερωτική επιστολή του πρώην βουλευτή για την εγκατάσταση νέου αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Πρώτα βγάζουν τα σκουπίδια στους δρόμους εν μέσω απεργίας, και μετά διαμαρτύρονται (φώτο)!

zara1Έχουν ειπωθεί και γραφτεί τόσα τις τελευταίες ημέρες για τα σκουπίδια στους δρόμους του Ηρακλείου. Βγαίνει ο καθένας και λέει το μακρύ του και το κοντό του, αλλά λίγοι είναι αυτοί που ψελλίζουν την πραγματικότητα. Ας τη “φωνάξω” λοιπόν εγώ μήπως και την καταλάβουμε όλοι: ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΑ ΑΦΗΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΕΝΏ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Και καλά, την πρώτη μέρα μπορεί να μην το ξέραμε, αν και αυτό δεν ισχύει επειδή το θέμα της απεργίας είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις. Αλλά τις υπόλοιπες; Και τα μαγαζιά στο κέντρο, αφού υποτίθεται συμμετείχαν και στις απεργιακές κινητοποιήσεις και ήξεραν καλά ότι έχει απεργία, γιατί έβγαλαν τις κούτες στους δρόμους; Η απάντηση είναι απλή: γιατί κοιτάζανε μόνο να κάνουν τη δουλειά τους, αδιαφορώντας για το σύνολο! Αυτή είναι η ωμή αλήθεια!
Πάρτε παράδειγμα τη λ. Δικαιοσύνης. Στις φωτογραφίες που τράβηξα σήμερα και που ακολουθούν...

4η μέρα κατάληψης στη Λότζια και πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης (βίντεο και φωτογραφίες)

DSC00002
Για 4η συνεχόμενη μέρα συνεχίστηκε σήμερα η κατάληψη στο δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια) από εργαζόμενους στο δήμο Ηρακλείου, που αντιδρούν στην ψήφιση του μνημονίου 3 συνολικά αλλά και στις ειδικότερες εκείνες διατάξεις που προβλέπουν απολύσεις εργαζομένων από τους ΟΤΑ πρώτου βαθμού. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση εργαζομένων στο δημαρχείο, εκδόθηκε ψήφισμα και πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όπου...

Δ.Τ: Επιλεκτική ευαισθησία για τις ΒΑΠΕ και όχι για την κοινωνία!

image Με έκπληξη διαβάσαμε σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, για την επερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου κου Αυγενάκη, σχετικά με την πορεία της αδειοδότησης της μελέτης της <<ΑΛΜΥΡΟΣ ΑΕ >> που αφορά στην εγκατάσταση υβριδικών Α.Π.Ε ισχύος 42 MW, σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου. (ΨΗΛΗ ΠΟΥΠΑ-ΠΟΜΠΙΑΣ-ΑΛΥΚΗ)
H απάντηση εκ μέρους του υπουργείου, αποκαλύπτει την αγωνία του κυρίου βουλευτή, αναφορικά με τη χρονική διάρκεια, που απαιτείται για τη λήψη της απόφασης έγκρισης της επένδυσης. Στη δε παρουσίαση του θέματος στα ΜΜΕ, η εντύπωση που δημιουργείται είναι, ότι μετά από αυτήν την παρέμβαση, ό έλεγχος του φακέλου θα έχει ολοκληρωθεί αρχές του 2013.
Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε τα εξής:

Υπό κατάληψη ο δήμος Μινώα Πεδιάδας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

front Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους.Μπορεί τα μέτρα να ψηφίστηκαν όπως αναμενόταν αλλά ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί.Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμπαρασταθούν στον αγώνα που αφορά το μέλλον όλων μας.Να αφήσουμε για την ώρα στην άκρη όλα όσα μας χωρίζουν και να εστιάσουμε ...

Και ο μήνας έχει 9…μόνο για τους 153!

image Πριν μερικές ώρες, 153 τομάρια ψήφισαν τα πιο επώδυνα, άδικα και καταστροφικά μέτρα για τους πολίτες της χώρας τους. Και σήμερα, έχουν πάρει σβάρνα τα κανάλια και συνεχίζουν σα να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα! Βγαίνουν χωρίς ντροπή και αραδιάζουν ψέματα! Γι’ αυτούς βέβαια, ο μήνας έχει 9! Αλλά δυστυχώς, παρά το ότι έτσι γράφει το ημερολόγιο, αυτό ισχύει μόνο γι’ αυτούς τους 153! Για τους υπόλοιπους Έλληνες το ημερολόγιο δείχνει…μερικά χρόνια πίσω!
Οι υπόλοιποι Έλληνες...

Κάλεσμα για κινητοποιήσεις διαρκείας από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου

http://www.somtechnik.gr/main_pict.jpgΤο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα στα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης του Ηρακλείου για συντονισμό με σκοπό την ανάληψη κοινών δράσεων και κινητοποιήσεων διαρκείας μέχρι την ανατροπή των πολιτικών που μας επιβάλλουν την εξαθλίωση. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ολομέτωπη και δεν χωρούν πλέον ούτε ατομικές ούτε συντεχνιακές λογικές. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι συλλογικά και μόνο αν τα αντιμετωπίσουμε ως τέτοια μπορούν να επιλυθούν. Κανείς πια μόνος του απέναντι στην κρίση, καλούμε κάθε εργαζόμενο να...

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Βασίλης Κεγκέρογλου: “Ναι” (ηχητικό)

image Ένα μικρό αφιέρωμα στη συνέπεια λόγων και πράξεων. Ένα απάνθισμα από δύο συνεντεύξεις με τον βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου και τις αυστηρές (και σωστές) προϋποθέσεις που έθετε ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ για να ψηφίσει τα μέτρα, λίγες μόνο μέρες πριν την ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο (24 και 30 Οκτωβρίου). 
Μια μικρή προσπάθεια να κρατήσουμε τα μυαλά μας μέσα στο κεφάλι μας και να μην πιστέψουμε ακόμα και εμείς πως ξαφνικά αποκτήσαμε μνήμη χρυσόψαρου. Βεβαίως, η προσπάθεια σύγκρισης λόγων και έργων δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο βουλευτή αλλά συνεχίζεται και για τους υπόλοιπους. 
Για να μην τρελαθούμε εντελώς… Ακούστε παρακάτω:

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου 7-11-2012 (βίντεο και φώτο)

image Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου (δείτε εδώ) , ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, αλλά όχι όλο. Κάποιοι έμειναν στην πλατεία και περίμεναν να γυρίσει ο κόσμος, για ν’ αρχίσει η λαϊκή συνέλευση. Δείτε την πορεία αυτή όπως πέρασε από τη λ. Δικαιοσύνης στο βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Πορεία του Π.Α.ΜΕ. στο Ηράκλειο στις 7-11-2012 το βράδυ (βίντεο)

image Συγκέντρωση στην πλατεία Κορνάρου και πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου πραγματοποίησε το Π.Α.ΜΕ. το βράδυ της 7ης Νοέμβρη 2012, αντιδρώντας στην επικείμενη ψήφιση του μνημονίου 3. Το βίντεο που ακολουθεί είναι η στιγμή που η πορεία περνάει από την πλατεία Ελευθερίας, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι υπόλοιποι Ηρακλειώτες. Δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ παρακάτω:

Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου ενάντια στο μνημόνιο 3 (βίντεο και φωτογραφίες) στις 7-11-2012

image Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου για να δηλώσει με την παρουσία του την αντίθεσή του στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα (μνημόνιο 3). Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση κάνοντας κλικ παρακάτω:

Οι αποφάσεις του συντονιστικού της Κατάληψης της Περιφέρειας Κρήτης 7-11-12 (βίντεο)

image Ολοκληρώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι, μετά από 2ωρη συνεδρίαση, το Συντονιστικό των φορέων, σωματείων και συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στην κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης. Για πρώτη φορά ίσως τόσοι πολλοί φορείς, συλλόγοι αλλά και ομάδες πολιτών κάθισαν γύρω από το ίδιο τραπέζι, ενωμένοι από τα βάρβαρα προτεινόμενα μέτρα που δεν αφήνουν κανένα στο απυρόβλητο (πλην μεγαλοεπενδυτών, εφοπλιστών και τραπεζών φυσικά).  Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου (βίντεο)

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιήθηκε το πρωί της 7ης Νοεμβρίου 2012 στους δρόμους του Ηρακλείου από εργαζόμενους στους δήμους στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στο 3ο μνημόνιο. Η πορεία ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης, και πέρασε από πολλές γειτονιές (Θέρισο, Μασταμπά, Βενιζέλειο κλπ) με σκοπό να ξεσηκώσει τον κόσμο να συμμετάσχει πιο δυναμικά στις σημερινές κινητοποιήσεις. Δείτε παρακάτω βίντεο από την πορεία: